Враќање на бившиот партнер

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
АуРоРа напиша:
По година???И како сфати жити се???А тогаш не си го сакала или како?
Ајдее,не ме плаши сега,да не сфатам и ја по некоја година за бившите.Ок шала на страна,јака си тоа значи,а и храбра,јас не би имала храброст по телефон тоа да му го кажам,а за в лице да не зборамма таква сум јебига:motor:
Хехе.. малку почнуваме оф топик и лично ама нема гајле.
Кога бевме заедно, точно, не го сакав бев со него само затоа што ми требаше занимација и некој за викенди - а тој ме сакаше. И сега, како сфатив после година .. за Нова Година случајно се најдовме и после толку време сфатив уствари колку е прекрасен, мил, сладок .. :icon_redf Конечно го видов во него она што требаше да го видам пред година дена .. не можев да му одолеам. После првото гушкање и бакнување „паднав“ .. и уште сум долу, не можам да излезам:jaj:, а и не сакам.:pipi: Имав среќа што сеуште ме сакаше и храброст да му кажам се што мислев да му кажам .. сега си е мој.:back:

Nina

Ange ou Demon
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.256
Поени од реакции
4
Temava mi dojde kako kec na desetka.Vcera mi se desi bifsiot decko sto go sakav najvise da go sanjam.aj ok vikam mi tekna na drag covek,no denes koga izlegov go vidov i povtorno mi se vrati ona staro cuvstvo(peperutkite da receme),koga me gusna ni tekna na site momenti sto gi pominavme zaedno i sfativ deka raskinavme za glupost.Mn e bedno cuvstvoto no imam li moznost da biram koj mi se sviga?

IV43

Perfect in all imperfection
Член од
10 јануари 2006
Мислења
1.168
Поени од реакции
3
До сега мене вакво нешто ми се десило, ама не баш бивши да кажам... Ми беше само симпатија, онака ми се свиѓаше подолго време, и кога на крај почнав многу поретко да мислам на него, помалку да се замарам со тоа кај е што прави, тогаш онај долго очекуван момент за секоја девојка кога и се свиѓа некој, поточно да праам муабет со него, се деси во погрешен момент... Тогаш пак се ми се врати назад, и пеперутки и се мамата... После некое време пак оладив малку, пак не мислев на него, почнав да го сонувам и да го гледам на секој чекор, кај и да излезев и тој ќе беше излезен и само во очи ме гледаше... И сега пак сум во иста фаза, оладив малку, ама не знам до кога... До утре, до задутре? Дури не почнам пак да го сонувам, или додека не почни пак да ми прави муабет?? Сепак мислам дека имам сега подобра замена од него, и подолго време, чувствата не ми се исти за него, а се надевам и дека ќе остане така.

Член од
1 август 2006
Мислења
39
Поени од реакции
0
Bivsi..???

Ja sum rak,a rakovite ziveat u minatoto.Ja porano taka,celo vreme si mislev kako bilo nekogas i takvi stvari,i sega e taka,samo poretko,se obiduvam poveke da mislam na segasnosta i idninata,iako dobro se osekam ponekad koga ke si vratam nekoi stari spomeni..
A inaku za temava,ako sme raskinale so pricina ne bi si dozvolila da mi se vratat starite cuvstva zasto taka samo bi se ponizila,ako on bil kriv za nesto u vrskata.
A mi se ima deseno odamna JAS mu raskinav na tipot za glupost i za film sto si go napraviv u glava,ali posle 2-3meseca svativ deka ne bi mozela da produzam bez nego i morav da go vratam.Ne bese tesko za sreka:back: i taka,uste e so mene...

Член од
25 јануари 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
Сега брзо се сретнав со една бивша моја и незнам како да не исчезнало се... ама веќе касно е за повеќе.

EarthSea

Sexy Witch
Член од
28 јануари 2007
Мислења
134
Поени од реакции
1
Се се плашам кога ќе го сретнам бившиот што ќе биде..Кога ќе помислам некогаш пеперутки имам, а ако го сретнам?! Вулкани?..Али НИКАКО. Во живот не сум била поубедена во нешто

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
raskinavme pred 3 meseci uste sum vo ovoj film
..........на тебе се ме потсеќа кај и да одам, ми требаш ти одново да се родам, јас во нас се колнам и уште помнам, а ти забораваш, КО ДА ВЧЕРА НЕ НИ БИЛО НИКОГАШ..........
i sho mislite kako ke mi bide ako go sretnam???? sreka baagi daleku sme za srekavanje ili mozebi nesreka?!?!?!?!?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Coca-Cola1981 напиша:
..........на тебе се ме потсеќа кај и да одам, ми требаш ти одново да се родам, јас во нас се колнам и уште помнам, а ти забораваш, КО ДА ВЧЕРА НЕ НИ БИЛО НИКОГАШ..........
i sho mislite kako ke mi bide ako go sretnam???? sreka baagi daleku sme za srekavanje ili mozebi nesreka?!?!?!?!?
Тој филм ќе ти помине со тек на време. Можеби ти е уште тазе ситуацијата, затоа те оптеретува тоа.
И ете тука е предноста во тоа што сте далеку, верувам дека побрзо ќе ти помине, полесно ќе заборавиш. Кога некого гледаш почесто, малку потешко оди. Знаеш каде ќе го сретнеш, несвесно се движиш на тие места, очекуваш дека ќе го видиш, се обидуваш да му го фатиш погледот. Кога е далеку ги нема тие ситуации, останува само желбата да го сретнеш и прашањата како побрзо да го заборавиш.
И кога ќе заборавиш, само посакуваш да го сретнеш без да жалиш што не сте заедно.

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
abe sreka sho sme daleku..............AMA...........postoi kompjuter i messingeri i ocigledno i nemu ne mu e seedno(ili jas barem taka mislam) koga odvrme navreme znaeme da si piseme i da se zazborime so saati pa i da se gledame.......veshto se izbegnuva temata NIE I NASATA VRSKA STO SE SLUCI I ZOSTO no za se drugo demek normalno komunicirame
bosh e u sekoj slucaj

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Епа треба да дознаеш дали навистина не му е сеедно или само ти така си мислиш:) Ако сакаш да заборавиш некој, ако знаеш дека нема никакви изгледи да бидете заедно, тогаш треба да преземеш нешто во врска со побрзо заборавање. Долгите муабети, гледања, само ќе ти ја отежнат ситуацијата и потешко ќе го пребродиш тоа. Ако навистина сакаш да го заборавиш, ќе мора да се ограничи комуникацијата, бидејќи така никогаш нема да бидеш начисто.
Ако ти дава со било што надеж, тогаш треба да разговарате, а не да го избегнувате муабетот. Собери си сила, прашај што те интересира и потоа ќе знаеш како да ги насочиш сопствените чувства.
:smir:

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Mi se ima sluceno koga posle nekoe vreme ke go vidam da se setam na momentite pominati zaedno,vo nekoj moment da mi stane krivo i sve to. No toa ne e zaljubenost tuku samo momentalno podsetuvanje na minatoto, na ona sto bilo i veke ne moze da se vrati.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
dali e pravilno ili ne ama seuste se sekavam na edna ... stara stara ljubov :) ponekad sakam da ja vidam i cujam kako e sto li pravi a da povtorno se vljubam vo nekoja bivsha :) ma sve e mozno
tamu kade sto ednash gorelo moze i 2 pat da gori
koga e ljubovta vo prasanje ..mnogu neshta ostanuvaat neobjasnivi

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Coca-Cola1981 напиша:
Слична ситуација само што јас раскинав пред 1 месец.Уште неможам да го заборавам и да излезам од тој филм дека не идеме.Се ме потсеќа на него,се ми недостига ненормално.Ми недостигаат моментите кога бевме заедно и кога си бев среќна.
Од една страна сум тажна што не го гледам али од друга страна и среќна зашто тоа малце ми помага.Времето лечи се, па така и ова гарант ќе го излечи.Крива сум што не си давам доволно време и што не се трудам воопшто да го заборавам и мислам дека тоа е невозможно.

Член од
1 февруари 2007
Мислења
40
Поени од реакции
0
ThA-BiTcH напиша:
Jas uste sum zaljubena vo bivsiot partner,
i mnogu mi e krivo sto ne sme veke zaedno.
Od kako raskinavme, pred mesec dena go nemav videno se do zurkata na Tiesto, i koga go vidov mi padna tesko.Ali koga podocna go vidov so druga...mi idese da go :pishtoldz !
Ali koa razmisliv...ne e veke so mene, neam so da se mesam niti pak da se ljutam.Bi sakala da se smirime, ali ne znam dali bi uspealo...kako i da e znam deka uste go sakam :icon_roll
Ima edna misla:
"Da i se vratis na starata ljubov, e isto kako da citas nekoj roman, vtor pat.Mozebi pocetokot kje ti bide interesen,no krajot go znaes odnapred"

Колку мразам вакви девојки тоа е нешто не веројатно. Зошто да ти иде да го убиеш? Кога веќе сте раскинле а како што приметувам ти си била причината, одеднаш сите добри страни кои си ги сметала за такви ти станале не интересни па кога гледаш од страна како ужива друга во тоа тебе ти е криво. Па земи ти самата убисе се зошто не вреди да живееш и да повредуваш други. ДАли некогаш си помислила дека и тој има душа дека можеби се вљубил во тебе, или имало периодви кој он мобжеби имал некакви проблеми па ти одма го шутна се ислалаши да не остане он таков а? А не ли помисли дека во тие моменти можеби на него му е потребна подршка или и покрај се он ги пребродил сите кризи па сега кога му е убаво ти пак сакаш да си таа која ќе биде со него. Девојко ова е максимално расипано од твоја страна во животот мој се плашам од такви крлежи како тебе, и затоа и се оденсувам максимално безобразно со луѓе кои ќе приметам дека се такви зошто вие сте еден обичен џган.

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
Ако е стара љубов значи еднаш завршила, а ако еднаш завршила значи имало причина, а ако таа причина еднаш ме натерала да ја прекинам била јака, а ако била јака зошто пак да поминуваме низ истото? Што може да се променило?
Самото раскинување остава лоши траги и нема шанси да се роди некоја совршена нова љубов ... ќе биде тоа истата стара и најверојатно полоша врска.
Ако бил онака некој период да сме лути или нешто така, во ред ... сепак, ако се продолжило немало јака и ненадминлива причина ... значи се сложувам со Ирис, каде што плукам, нема потреба да лижам. и од причина што го имав потполно истото мисленје со ова горе морав да го украдам и се надевам дека нема да ми се лути администраторката:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom