Вранишковски оди во затвор

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Kakva bre vrska ima Religijata so sexualnite sklonosti na Vaseeee na mamaaa?????
A za ova popcevo , nekoj spomna katran i perja, toa si e bre blagoslovena rabota i nikoj nema nisto protiv , nitu moze da ima ......od Carigradskiot ili Moskovskiot Patrijarh pa nadole :):):):) !!!!!

Член од
15 мај 2005
Мислења
134
Поени од реакции
0
Во велешкиот суд на 19 септември Зоран Вранишковски ќе треба да се соочи со подигнатото обвинение во кое државата го терети за безправно подигнување на 57-те илјади евра од донацијата за реновирање на велешкиот соборен храм „Свети Великомаченик Пантелејмон“.
А 10 дена подоцна, на 29 септември, ќе треба да одговара и по обвинението за кривичното дело затајување на 200.000 евра, пари кои недостасуваат во Повардарската, Брегалничка и Пелагониско-преспанска епархија.
И во двата судски случаи обвинението е подигнато по барање на Синодот на МПЦ.

tochno teka trebe, sudenje do dupka i da ne izliza ot zatvoro, golem ajduk e toa juzni Srbin

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ex , toa so proneverite i vrapcite po Makedonija go znaeja.... sto ne go butnaa na sud za toa, a ne za verska netrpelivst i bla,bla....
Znaci nekoja politika....koga vidoa ,stanuva golema se setija za ova parive i slicno....veter i magla...
Ke si izleze popceto od zatvor i nema da bide golemo cudo i Ohridski Arhiepiskop ako ne go storat :):):)!!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Imav tema za pushtanje od zatvor na Zoran no administratorite ja zaklucija.Sepak ke ispadne deka sum gi sogledal rabotite predvreme.:)

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Aj so sreka nek mu e.. Nek ne pominue na crveno i nek pazi preku ulica.. toest.. Neka pazi kolku se navednue koa ide u WC za da ne mu go zdrvat.. Ajd.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Znaev deka ke donesat zakon takov ...djabe se busaa , sea ke mora i otsteta da mu plakaat em ke napri crkva em nikomu nisto ...nepismeni bea tie sto go staija u zatvor

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
18 месеци = 3670 ноќи затворски секс! Не би рекол дека е баш малку, се кладам дека одвај чекаат да пристигне и да им ја прекине монотонијата на затворениците. Ќе им биде омилена играчка.
Е досега тој разработен е, ова ќе му биди трет пат.:pos2::pos2::pos2:

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Neznam insomniac, veruvam deka e dobro iskalkuliran poteg no sepak temata e suptilna dokolku rabotite zabegaat vo pogresen pravec.
Mene mi e maka sto gragjanskiot sektor e inaktiven poova prasanje i se nekako pominuva nezabelezitelno, mozebi nekoi pricini zosto gi razbiram nekoi mozebi ne vo nekoi prethodni postovi pisuvav kakvi formi na podrska na MPC mozeme i nie samite da izvdeme.
Vo vakvi slucaevi mozebi iskren stav ili mislenje od tipcinja kako Zevs i SWE bi bile od polza no se somnevam deka istoto ke se sluci.

Od druga strana pak toa so ripceto i krapceto pa ima i logika dokolu istite treba da se registriraat za 8 dena a zakonot da stapi na sila od 1 maj idnata godina. Ke vidime, jas apeliram na pretpazlivost i maksimalna podrska na MPC vo sekoja forma sto MPC ke ja pobara. Crkvata e stolbot na drzavata i nacijata!

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Sto stav sakas be bugarash ajde prasaj konkretno za MPC li i za ovoj poteg sto intel go navede li sto se dozvoluvaat drugi crkvi da se otvaraat li ?

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
Sega me razbiras sto sakav da kazam insomniac???

Nisto povekje ne ni ocekuvav nit od edniot nit od drugiot. Vo sekoj slucaj blagodaram za odgovorot, molam boga i vladata da gi imala predvid kako vkalkuliran rizik i vakvite tipcinja i nivniot stil na razmisluvanje koga go pisuvala zakonot.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Работата со рипчето и крапчето е во тоа што МПЦ секако ќе биди заштитена. Црквата на Вранишковиќ сигурно нема да биди ПОА, ниту било која македонска придавка. Сето тоа е во интерес на нашите во Србија и спорот меѓу црквите. Трба многу мудро да се изигра. Овде се знај колку предавници има Зоки во неговите редови.

А ако го вклучам мојот националистички став немаше потреба да има од темава оти немаше да има за кого да се дебатира....

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Sega me razbiras sto sakav da kazam insomniac???

Nisto povekje ne ni ocekuvav nit od edniot nit od drugiot. Vo sekoj slucaj blagodaram za odgovorot, molam boga i vladata da gi imala predvid kako vkalkuliran rizik i vakvite tipcinja i nivniot stil na razmisluvanje koga go pisuvala zakonot.

KOa veke me zimas u usta ne begaj tuku postavi prasanje ne filozofiraj tie BUgarski propagandni tehniki kaj UDBASHI ne pominuvaat

Ja ke ti kazam

Makedonija se stremi kon EU a u sekoja EU zemja i na zapad ima takov zakon za sloboda na veroispovest i crkvi .

Ne sme se opredelile za djihad nitu za makeodnska crkva nego za ispocituvanje na ustavot koj veli :

sloboda na veroispovest... a toa bese do sea golo pravo bez realizacija vo zakon vakov Evropski.

Sakame evropa epa mora sloboda i razni crkvi ... i sea sto ?

Sto e povazno ? Crkva samo makedonska da ima ili da dobieme nekoj poen deka sme potolerantni kon religiite i pravno go ispostuvuvame ustavot i megunarodnite konvencii i deklaracii na koi sme potpisnici ...

I ne seri ziti sve koa sum ja doktor na pravni nauki a ti si obicen politikant... Ovoj poteg na vladata e dobar bidejki e Evropski i tocka kraj na muabetot

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Dobro, tie na Grcheto Vranishkopoulos kako si se smetaat tie. Chii vernici se i ima li nekoj informacija kolku se na broj?

Kajgana Shop

На врв Bottom