Вранишковски оди во затвор

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
OK kolku pari donese ti vo Makedonija za Makedonskite semejstva ?

ziro

Jas mnogu !

Poentata mi e mene sto ti ne razbiras za mene si poeticen , gradis kuca od krov ne od temel , temel se PARITE...krovot se tie tvoi dostignuvanja !

Po moja rachunica ja sum pogolem heroj od tebe oti sum praktichar ... money money money razbirash pravam pari za nashi luge ne za BUGARI , SRBI I ALBANCI , iako mozam i toa da napravam i e polesno...

Jas sum realista ti si mastadjija, u realen biznis svet da ne te finansira nekoja soros fondacija bi propadnal za dva meseca toa e moe mislenje.

I ne isprevrtuvaj ... vo mojot post ne sum rekol nikade deka Vie sto ste ostanale ste dzgan ... toa e podlo i neargumentirano i pred se laga ! Jas samo sum realen i gledam nema potencijal , ne veruvam deka ima nekoj da mrdne nesto napred . Se sto se prai e luk i voda dosega.

Zatoa sto ne ste PRAKTICNI i da zavrnete site rakavi i u niva pa kopaj pa prodavaj piperki pa napraj pari pa posle kurchi se imeto , crkvata bal bla bla

Koa si siromav segde u svet koj te ebe surovo e toa ama e vistina a Makedonija e siromasna zemja predi se nema jak duh , nema jaki intelektualci i dusite na politicarite se prodadeni . A poradi ovie tri raboti nema ni dobra ekonomija nema pari niti nekogas ke gi ima. Se nadevam deka gresham imam mala doza na optimizam 1 posto , da nemav do sea bas se od imot ke prodadev od tamu do posledna igla u skafot i nemase da se zamaram so diletanti rozovi misliteli ko tebe.

Ne si ti losh samo si naiven i ne gledas realno kako e a ako sum ja realen togas ne znaci deka ja mrzam Makedonija i dzganot kako sto vikas ti , toa znaci samo deka sum realen.

e taka

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
opstestvenata baza i opstestvenata nadgradba se vrzani sadovi doktore. Ekonomijata belezi istoriski rast a godinata pred nas e klucna za evropskite i evroatlanskite integracii ...

Ne mozam da ti sudam zosto si tamu, no vo nikoj slucaj ne mozes da bides porealen od mene, jas sum tuka :) vsusnost poradi realnosta i otpocna ovoj bizaren "dvoboj" na nekoj nacin. Lesno e da zabelezis deka nadezta e nasekadi pomegju lugjevo denovive sto pravi vladava da ima dopolonitelen pritisok (nekoj ke rece samata si e kriva sto tolku ocekuvaat od nea :) ) whatever, uste nekolku meseci kako sto kaza nekoj analiticar i ke vidime dali lugjevo seuste imaat samo nadez ili se potpolno zadovoleni od srabotenoto.
Jas pak ke povtoram, dokolku se resis da se vratis i celiot tvoj potencijal da go iskoristis vo RM ke ima mnogu rasireni race sto ke te precekaat bez ogled sto ti mislis za niv :)
Aj navistina da prekineme so temava, dosta bese i za mene i za tebe.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
opstestvenata baza i opstestvenata nadgradba se vrzani sadovi doktore. Ekonomijata belezi istoriski rast a godinata pred nas e klucna za evropskite i evroatlanskite integracii ...

Ne mozam da ti sudam zosto si tamu, no vo nikoj slucaj ne mozes da bides porealen od mene, jas sum tuka :) vsusnost poradi realnosta i otpocna ovoj bizaren "dvoboj" na nekoj nacin. Lesno e da zabelezis deka nadezta e nasekadi pomegju lugjevo denovive sto pravi vladava da ima dopolonitelen pritisok (nekoj ke rece samata si e kriva sto tolku ocekuvaat od nea :) ) whatever, uste nekolku meseci kako sto kaza nekoj analiticar i ke vidime dali lugjevo seuste imaat samo nadez ili se potpolno zadovoleni od srabotenoto.
Jas pak ke povtoram, dokolku se resis da se vratis i celiot tvoj potencijal da go iskoristis vo RM ke ima mnogu rasireni race sto ke te precekaat bez ogled sto ti mislis za niv :)
Eптен добар потпис

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34

Rashireni race da ... da mi gi zemat parite da investiram ... aham vazhi sto ne me doceka makedonija ko struchnjak pa da mi dadat rabotno adekvatno mesto koa ke se vratam a ne samo parite da mi gi saka ?

Daj be molim te , koe docekuvanje i za vrabotuvanje i za sve ide idese i ke ide pod kljuch 95 posto , koja budala jas bi bil da se vratam tamu a drzava da ne mi ovozmozi vrabotuvanje...

So vakvi vlasti u Makedonija moite parichki ke si ostanat nadvor... moze da dam nesto vo ugostitelstvoto po kafani koa sum poslovno tamu od MOJ DJEP i tolku e .

zavrshuvam ovde , a ti sto si stail ovoj infantilen potpis od dete od 20 godini , samo pokazue mnogu za tebe ko intelektualec bravos:kesa:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Многу точно. Но јас сакам едно друго прашање да наметнам ако има некој поупатен: Колку овој закон е присутен во земјите од ЕУ, конкретно грција? Бидејќи нели, ова е закон за усогласување со одредбите на ЕУ...Има некој да одговори?
kje zemam za primer dve clenki na EU.
Makedonska crkva vo Bugarija ???? pa tamu sto samo se slucuva so OMO Ilinden(partija)
Grcija, bez komentar.
Kako sto niv gi razbiraat od EU kolku e osetlivo(opasno) formiranje na Mak. partija taka i nas kje ne rzberea kolku e cuvstvitelen momentot na formiranje na crkvi(so ovoj zakon) podrzani od sosednite koi sto ne ja priznavaat nasata. Obrazlozenioto za itnosta na donesuvanje na ovoj zakon ednostavno ne drzi. Voopsto ne prioriteten i ne mora da bide prepisan od drugi drzavi.
Ne e vazno kolku privrzanici kje ima Jovan. Biten e momentot deka kje postoi i kje go prizne srpskata (mozebi i grckata) crkva. Koj kolku i kako kje bide prifaten od golemite pravoslavni crkvi kje pokaze vremeto.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ja samo kazuem so Grche kleto da ne si fatish inaet da terash

Kajgana Shop

На врв Bottom