Во што веруваат атеистите?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
ОК, не ми требаше некоја егзактност за тоа колку атеисти утре ќе го празнуваат Велики Петок. Онака чисто интуитивно ми беше прашањето.

Муабетот ми е дека јас познавам доста момци/девојки што џигерот ми го извадиле како тоа господ не постои, верата е бул шит, биле атеисти и слично, а јас ниту сум ги прашал ниту сум посакал да ми објаснуваат за тоа. Еден од нив денес не пропушти да ми се испофали колку убаво ќе му дошло што ќе споел денови и ќе заминел за Банско. Па прашањето ми беше што мислите колку од атеистите (Македонци) утре нема да одат на работа заради Велики Петок. Веројатно овој мојов пријател не е единствениот пример.

Најпринципиелно, утре секој вработен што нема да оди на работа поради Велики Петок „де факто“ се декларира за православен христијанин (иако можеби и не е крстен). Согласен?
Јас сум ја прочитал Библијата и никаде не пишува дека Велики Петок треба да е неработен. Пишува само дека Недела е ден за одмор. Дури и Сабота треба да е работна.

С

Само Човек

Гостин
Па ако работното место не му функционира поради тоа што еве рецимо шефот е христијанин и празнува, тогаш сеуште е атеист.
А ако може да оди на работа а не иде, технички да, се декларира како православен христијанин и е хипокрит :LOL:
значи вртикапа

D

Daedalus

Гостин
еве ти помош, сега научи хебрејски и читај библија на хебрејски и истражувај.Панин дошол до открите за 10 г. тебе веројтно ќе ти требаат помалку

имам некое чувство дека оваа шкљ нумерологија и фејк енкрипција со која сум упознаен потпаѓа под законот нa неМАТЕМАТИЧКИ искази. Ако сакаш повеќе да се информираш за гематријата(така се вика ова што го прати), од математичари и денешни научници и не си скептик, повели...

http://mathematics.gulfcoast.edu/mathprojects/gematria.htm
http://www.skepdic.com/numology.html

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
Јас сум ја прочитал Библијата и никаде не пишува дека Велики Петок треба да е неработен. Пишува само дека Недела е ден за одмор. Дури и Сабота треба да е работна.
Stefus-Refus, многу конкретно (и забавно) е моето прашање. Да не го релативизираме сега муабетот. Утре значи е празник за православните христијани (верници; не-атеисти). Колегата Ирфан (муслиман) утре ќе оди на работа пошто не е православен. Колегата Гоце (атеист) ми се пофали дека ќе врзува празници и ќе фаќал накај Банско.

Којзнае, може само македонските атеисти имаат ваков дефект ;) (простете за некоректната генерализација)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Stefus-Refus, многу конкретно (и забавно) е моето прашање. Да не го релативизираме сега муабетот. Утре значи е празник за православните христијани (верници; не-атеисти). Колегата Ирфан (муслиман) утре ќе оди на работа пошто не е православен. Колегата Гоце (атеист) ми се пофали дека ќе врзува празници и ќе фаќал накај Банско.

Којзнае, може само македонските атеисти имаат ваков дефект ;)
Гоце треба да добие слободни денови во толкав број колку што има религиозни празници и да може да си ги користи кога сака и му одговара не смее да биде дискримиран бидејќи е атеист. Значи едно окулу 10 плус слободни денови за Гоце а нека си работи кога е религиозен празник.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Муабетот ми е дека јас познавам доста момци/девојки што џигерот ми го извадиле како тоа господ не постои, верата е бул шит, биле атеисти и слично, а јас ниту сум ги прашал ниту сум посакал да ми објаснуваат за тоа. Еден од нив денес не пропушти да ми се испофали колку убаво ќе му дошло што ќе споел денови и ќе заминел за Банско (во глава си помислив: Did I miss something my atheist friend?). Па прашањето ми беше што мислите колку од атеистите (Македонци) утре нема да одат на работа заради Велики Петок. Веројатно овој мојов пријател не е единствениот пример.
Е видиш, јас па познавам доста момци и девојки што џигерот ми го извадиле како Господ постои и го создал светот, како еволуцијата е срање,а јас ќе горам во пеколот, иако јас ниту сум ги прашала ниту па сум побарала проповеди од нив.

Еден од нив денес не пропушти да ми се пофали како ја вара женска му со некоја цицлеста плавуша. Во глава си помислив: Did I miss something my theist friend?
Зарем предбрачниот секс не беше најстрого забранет во Библијата? Зарем прељубата не беше еден од најстрашните христијански гревови? Oh wait, 95 посто од верниците се верници само декларативнo, ниту ја имаат прочитано Библијата, ниту па живеат според христијанските принципи. Амa затоа се први кога треба да искористат некоја привилегија за нивната наводна религиозност.
Али за разлика од овие блудниве атеисти, сигурно нема да одат на викенд во Банско, или да се пијанчат у некоја кафана. Нема шанса.
Сигурно цел ден ќе го поминат во молитви и литургии. (y)

С

Само Човек

Гостин
Гоце треба да добие слободни денови во толкав број колку што има религиозни празници и да може да си ги користи кога сака и му одговара не смее да биде дискримиран бидејќи е атеист. Значи едно окулу 10 плус слободни денови за Гоце а нека си работи кога е религиозен празник.
според тебе Гоце би требало да има слободни денови за муслимански и христијански празник.Според ова Атеиститњ бибиле невработени.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
според тебе Гоце би требало да има слободни денови за муслимански и христијански празник.Според ова Атеиститњ бибиле невработени.
Да и поднаучи да пишуваш малку лом правиш на буквите едвај се разбира.

T

Tetro

Гостин
Подискриминирани од верниците сигурно не се.
не зафркавај сега. твој колега вели дека за време на Ваши празници, оние кои се изјасниле како атеисти треба да работат.
Утре значи е празник за православните христијани (верници; не-атеисти). Колегата Ирфан (муслиман) утре ќе оди на работа пошто не е православен. Колегата Гоце (атеист) ми се пофали дека ќе врзува празници и ќе фаќал накај Банско.

Којзнае, може само македонските атеисти имаат ваков дефект ;) (простете за некоректната генерализација)
ето дискриминација.

Јас не дискриминирам верници. Правам разлика помеѓу сите вери, па и некои секти. И Христијанството е секта, расцепкано е на современи Христијански помали секти.

B

Black Guard

Гостин
Во што веруваат атеистите.... ? ,Зошто толку енергично се обидуваат да докажат дека бог не постои...?, И дали се обидуваат и самите да се убедат во тоа нивно твредње ?!!...

Нема Бог-нема потреба од докажување-да имаше бог јас сега ќе горев во пеколот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
не зафркавај сега. твој колега вели дека за време на Ваши празници, оние кои се изјасниле како атеисти треба да работат.

ето дискриминација.
Eпа треба,исто како што и Христијаните работат за Бајрам, а муслиманите за Божиќ и Велигден (мада не сум сигурен за нив).. Срби на Св,Сава празнуваат ,Македонците не, католиците 25 декемви им е неработен, на православните да..што се чудиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom