Епа мене овој израз повеќе ме навредува отколку црн. Зошто е србизам и со ова докажуваме дека не си го почитуваме јазикот а со тоа и црквата. После Вранишковски ни бил крив....Ко што знам утре е ВЕЛИКИ петок , а дека е црн петок прв пат у живот слушам..куде мене у Куманово тој га нема.
Не е српски збор, него старословенски мислам. Ме мрзи да барам по нет ама сигурен сум,дека немаат ексклузивно право на овој збор/термин србите.Епа мене овој израз повеќе ме навредува отколку црн. Зошто е србизам и со ова докажуваме дека не си го почитуваме јазикот а со тоа и црквата. После Вранишковски ни бил крив....
Легачи,па после офлеле мајко немаме пари епа така ебаве лежиме само неработни денови бог да чува ма само велигден,божиќ и Мај како ден на Трудот и Нова година.
Легачка држава а еден неработен ден=намален БДП.
Сигурно од неработни денови не расте БДП.
Ти мали Скопјанец си? Зошто ако ти се завртат Кумановецот и Струмичанката знаеш ли што можат да те направат ...Значи Лост ин транслејш на Кумановац и Струмичанка им треба Преведувач.
Maлиов е на запад..он од дистанца не гледа и ни ги решава сите проблемиТи мали Скопјанец си? Зошто ако ти се завртат Кумановецот и Струмичанката знаеш ли што можат да те направат ...
И генерализираш за џабе, и пази на речникот..хаха ако е лезбејка не е проблеемА зашто ти мора да мрчиш ? Задоволство ли ти е тоа,егото поголемо ли ти станува? Сватив дека најголем дел од вас атеистите сте исти како педерите,кој не е како вас одма е глуп,прост,демоде, дебил и сл. Вреѓајќи ги моите врски чувства исто како лично да ме навредуваш,еве како сега ја на тебе да ти кажам грда си,или лезбејка си или к*рва си .. Има српска изрека што гласи - испеци па реци пред да кажеш нешто,нормално ако си човек со домашно барем минимално воспитание.
Што ако е.Кај мене и Муслиманите нема да работат,а работам во државна установа.Тоа што ова не е држава,е друг муабет.Тебе да не ти избегале информациите?
Велики Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед: http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=206278F109F8A2458D77EB92A8F4A04D
Тогаш е дискриминација-верниците да имаат 5,6 или не знам колку се неработни денови,а атеистите да работат .Не мислиш ти дека би се јавило револт кај атеистите?ОК, не ми требаше некоја егзактност за тоа колку атеисти утре ќе го празнуваат Велики Петок. Онака чисто интуитивно ми беше прашањето.
Муабетот ми е дека јас познавам доста момци/девојки што џигерот ми го извадиле како тоа господ не постои, верата е бул шит, биле атеисти и слично, а јас ниту сум ги прашал ниту сум посакал да ми објаснуваат за тоа. Еден од нив денес не пропушти да ми се испофали колку убаво ќе му дошло што ќе споел денови и ќе заминел за Банско (во глава си помислив: Did I miss something my atheist friend?). Па прашањето ми беше што мислите колку од атеистите (Македонци) утре нема да одат на работа заради Велики Петок. Веројатно овој мојов пријател не е единствениот пример.
Најпринципиелно, утре секој вработен што нема да оди на работа поради Велики Петок „де факто“ се декларира за православен христијанин (иако можеби и не е крстен). Согласен?
Принципиелно не би требало да се јави револт. А инаку фер е секако да имаат право на неработни денови колку и верниците (припадниците на верата која има најмногу празници) и да ги искористат по нивна желба кога сакаат.Што ако е.Кај мене и Муслиманите нема да работат,а работам во државна установа.Тоа што ова не е држава,е друг муабет.
--- надополнето: 12 април 2012 во 23:21 ---
Тогаш е дискриминација-верниците да имаат 5,6 или не знам колку се неработни денови,а атеистите да работат .Не мислиш ти дека би се јавило револт кај атеистите?
Легачи,па после офлеле мајко немаме пари епа така ебаве лежиме само неработни денови бог да чува ма само велигден,божиќ и Мај како ден на Трудот и Нова година.
Легачка држава а еден неработен ден=намален БДП.
Стефус твој да не е и другиот акаунт?Сигурно од неработни денови не расте БДП.
Aко ти е гајле за БДП треба да ти е и гајле за плата. Бидејќи едното од другото зависи...Да се моч*м јас на тоа ваше БДП. Лугето работат за пари, а оние кои работат за пари истите пари ги земаат без разлика дали ке одмараат за мај и велигден или ке работат.
Не се секирајте за БДП-то, оние кои ке одмараат за мај и велигден истото газдите потоа ке им го извадат двојно преку гз со неплатено прекувремено и работни саботи и недели.
БДП...
Aко ти е гајле за БДП треба да ти е и гајле за плата. Бидејќи едното од другото зависи...
Еве што има науката да каже...
За разлика од твоето тупење моето минато искуство ми кажува дека платата нема врска со неработните денови и дека БДП-то е фиктивно сра*е кое владаторите го фалат кога треба да се пофалат што направиле и го кудат кога треба да се оправдаат за тоа како нема пари.
Али да не одам веке офтопик.