Во што веруваат атеистите?

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
D

Daedalus

Гостин
Тебе да не ти избегале информациите?

Велики Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед: http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=206278F109F8A2458D77EB92A8F4A04D

ова не сум знаел.....кај мене на факс не се учи....:S....Значи само понеделник е државен....
Знаеш дека ова ме подзамисли ......почнувам да верувам во Бог по овој аргумент, нешто се промени во мене:cuc:

С

Само Човек

Гостин
За жал нема....затоа што за жал државен празник е.... Замисли си, дете атеист иде да учи, али останува сам пред школскиот двор зашто не се учи...По 5 мин. почнува да плаче....
тогаш нека има школо за атеисти

D

Daedalus

Гостин
тогаш нека има школо за атеисти
твојата елоквентност ме остава импресиониран и без зборови......те поштувам:cuc:
но,....се прашувам зашто во школите кои не се за атеисти се учи биологија, физика, хемија али не ВЕРОНАУКА????????? ЗОШТО ЛП БОЈ???? ЗОШТО???
:pos:

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Тебе да не ти избегале информациите?

Велики Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед: http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=206278F109F8A2458D77EB92A8F4A04D
На последниот попис немаше атеист како опција за вероисповед. Таквите ги пишуваа според членовите на семејството.

С

Само Човек

Гостин
твојата елоквентност ме остава импресиониран и без зборови......те поштувам:cuc:
но,....се прашувам зашто во школите кои не се за атеисти се учи биологија, физика, хемија али не ВЕРОНАУКА????????? ЗОШТО ЛП БОЈ???? ЗОШТО???
зошто и тие покажуваат на некои вистини, затоа. Имаш една книгичка од еден математичар математика и библија, може ќе те замисли ако не си скептик.

пс: caps iskluchi prijateleeeeee

D

Daedalus

Гостин
зошто и тие покажуваат на некои вистини, затоа. Имаш една книгичка од еден математичар математика и библија, може ќе те замисли ако не си скептик.

пс: caps iskluchi prijateleeeeee
А како тоа што е математичар тоа го прави во право кога се работи за веронауката. И јас сум математичар и секој што ја изучува математикатаo_O . Капс лок за мене е потенцирање на реченица а не викање да се изјаснам (y)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
На последниот попис немаше атеист како опција за вероисповед. Таквите ги пишуваа според членовите на семејството.
Баш тоа ме интересираше според државна статистика во последниот попис имало 65% христијани. А атеисти нема. Според мене православни во Македонија не се ни 50%. Или дури може да се 1:1 со муслимани.

С

Само Човек

Гостин
А како тоа што е математичар тоа го прави во право кога се работи за веронауката. И јас сум математичар и секој што ја изучува математикатаo_O . Капс лок за мене е потенцирање на реченица а не викање да се изјаснам (y)
тука си скептик, пријатно
--- надополнето: 12 април 2012 во 20:53 ---
не е за оваа тема тоа....си има тема околу тоа.....
не заебаај

D

Daedalus

Гостин
тука си скептик, пријатно
--- надополнето: 12 април 2012 во 20:53 ---

не заебаај

хаха овој математички аргумент ме остави импресиониран.....дај ти вака пошто гледам си математичар си ја разбрал книгава такви скептици ко мене не можат да ја разберат. Те молам изнеси некој од тие математички докази, да видиме и ние, не биди скржав...Желен сум за знаење.

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
На последниот попис во Р.М. (не броејќи го пропаднатиов) немаше соопштение вероисповед. Провери го заводот за статистика.
ОК, не ми требаше некоја егзактност за тоа колку атеисти утре ќе го празнуваат Велики Петок. Онака чисто интуитивно ми беше прашањето.

Муабетот ми е дека јас познавам доста момци/девојки што џигерот ми го извадиле како тоа господ не постои, верата е бул шит, биле атеисти и слично, а јас ниту сум ги прашал ниту сум посакал да ми објаснуваат за тоа. Еден од нив денес не пропушти да ми се испофали колку убаво ќе му дошло што ќе споел денови и ќе заминел за Банско (во глава си помислив: Did I miss something my atheist friend?). Па прашањето ми беше што мислите колку од атеистите (Македонци) утре нема да одат на работа заради Велики Петок. Веројатно овој мојов пријател не е единствениот пример.

Најпринципиелно, утре секој вработен што нема да оди на работа поради Велики Петок „де факто“ се декларира за православен христијанин (иако можеби и не е крстен). Согласен?

С

Само Човек

Гостин
хаха овој математички аргумент ме остави импресиониран.....дај ти вака пошто гледам си математичар си ја разбрал книгава такви скептици ко мене не можат да ја разберат. Те молам изнеси некој од тие математички докази, да видиме и ние, не биди скржав...Желен сум за знаење.
еве ти помош, сега научи хебрејски и читај библија на хебрејски и истражувај.Панин дошол до открите за 10 г. тебе веројтно ќе ти требаат помалку

D

Daedalus

Гостин
ОК, не ми требаше некоја егзактност за тоа колку атеисти утре ќе го празнуваат Велики Петок. Онака чисто интуитивно ми беше прашањето.

Муабетот ми е дека јас познавам доста момци/девојки што џигерот ми го извадиле како тоа господ не постои, верата е бул шит, биле атеисти и слично, а јас ниту сум ги прашал ниту сум посакал да ми објаснуваат за тоа. Еден од нив денес не пропушти да ми се испофали колку убаво ќе му дошло што ќе споел денови и ќе заминел за Банско. Па прашањето ми беше што мислите колку од атеистите (Македонци) утре нема да одат на работа заради Велики Петок. Веројатно овој мојов пријател не е единствениот пример.

Најпринципиелно, утре секој вработен што нема да оди на работа поради Велики Петок „де факто“ се декларира за православен христијанин (иако можеби и не е крстен). Согласен?

Па ако работното место не му функционира поради тоа што еве рецимо шефот е христијанин и празнува, тогаш сеуште е атеист.
А ако може да оди на работа а не иде, технички да, се декларира како православен христијанин и е хипокрит :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom