Тебе да не ти избегале информациите?Велики Петок е законски прогласен за неработен ден. Што ти е поентата?
Велики Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед: http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=206278F109F8A2458D77EB92A8F4A04D
Тебе да не ти избегале информациите?Велики Петок е законски прогласен за неработен ден. Што ти е поентата?
Тебе да не ти избегале информациите?
Велики Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед: http://www.mtsp.gov.mk/?ItemID=206278F109F8A2458D77EB92A8F4A04D
тогаш нека има школо за атеистиЗа жал нема....затоа што за жал државен празник е.... Замисли си, дете атеист иде да учи, али останува сам пред школскиот двор зашто не се учи...По 5 мин. почнува да плаче....
твојата елоквентност ме остава импресиониран и без зборови......те поштувамтогаш нека има школо за атеисти
На последниот попис немаше атеист како опција за вероисповед. Таквите ги пишуваа според членовите на семејството.Тебе да не ти избегале информациите?
зошто и тие покажуваат на некои вистини, затоа. Имаш една книгичка од еден математичар математика и библија, може ќе те замисли ако не си скептик.твојата елоквентност ме остава импресиониран и без зборови......те поштувам
но,....се прашувам зашто во школите кои не се за атеисти се учи биологија, физика, хемија али не ВЕРОНАУКА????????? ЗОШТО ЛП БОЈ???? ЗОШТО???
А како тоа што е математичар тоа го прави во право кога се работи за веронауката. И јас сум математичар и секој што ја изучува математиката . Капс лок за мене е потенцирање на реченица а не викање да се изјаснамзошто и тие покажуваат на некои вистини, затоа. Имаш една книгичка од еден математичар математика и библија, може ќе те замисли ако не си скептик.
пс: caps iskluchi prijateleeeeee
Баш тоа ме интересираше според државна статистика во последниот попис имало 65% христијани. А атеисти нема. Според мене православни во Македонија не се ни 50%. Или дури може да се 1:1 со муслимани.На последниот попис немаше атеист како опција за вероисповед. Таквите ги пишуваа според членовите на семејството.
на следниот ќе има геј, лезбо,транс ...јбг реформиНа последниот попис немаше атеист како опција за вероисповед. Таквите ги пишуваа според членовите на семејството.
на следниот ќе има геј, лезбо,транс ...јбг реформи
тука си скептик, пријатноА како тоа што е математичар тоа го прави во право кога се работи за веронауката. И јас сум математичар и секој што ја изучува математиката . Капс лок за мене е потенцирање на реченица а не викање да се изјаснам
не заебаајне е за оваа тема тоа....си има тема околу тоа.....
тука си скептик, пријатно
--- надополнето: 12 април 2012 во 20:53 ---
не заебаај
ОК, не ми требаше некоја егзактност за тоа колку атеисти утре ќе го празнуваат Велики Петок. Онака чисто интуитивно ми беше прашањето.На последниот попис во Р.М. (не броејќи го пропаднатиов) немаше соопштение вероисповед. Провери го заводот за статистика.
еве ти помош, сега научи хебрејски и читај библија на хебрејски и истражувај.Панин дошол до открите за 10 г. тебе веројтно ќе ти требаат помалкухаха овој математички аргумент ме остави импресиониран.....дај ти вака пошто гледам си математичар си ја разбрал книгава такви скептици ко мене не можат да ја разберат. Те молам изнеси некој од тие математички докази, да видиме и ние, не биди скржав...Желен сум за знаење.
ОК, не ми требаше некоја егзактност за тоа колку атеисти утре ќе го празнуваат Велики Петок. Онака чисто интуитивно ми беше прашањето.
Муабетот ми е дека јас познавам доста момци/девојки што џигерот ми го извадиле како тоа господ не постои, верата е бул шит, биле атеисти и слично, а јас ниту сум ги прашал ниту сум посакал да ми објаснуваат за тоа. Еден од нив денес не пропушти да ми се испофали колку убаво ќе му дошло што ќе споел денови и ќе заминел за Банско. Па прашањето ми беше што мислите колку од атеистите (Македонци) утре нема да одат на работа заради Велики Петок. Веројатно овој мојов пријател не е единствениот пример.
Најпринципиелно, утре секој вработен што нема да оди на работа поради Велики Петок „де факто“ се декларира за православен христијанин (иако можеби и не е крстен). Согласен?