- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
или по грешка мене си ме цитирал, или со извинение си многу глуп....
Не е битно дали е грешка или не (иако во случајов е ) не е културно да разговараш со некого вака.
или по грешка мене си ме цитирал, или со извинение си многу глуп....
јас и се извинив и си го кажав мислењето, а и ја погодив вистината...па сеа ти видиНе е битно дали е грешка или не (иако во случајов е ) не е културно да разговараш со некого вака.
Батка прво мислев да напишам само грешка али се предомислив за да видам каков одговор ке добијам. Сепак треба да знам со кого разговарам.јас и се извинив и си го кажав мислењето, а и ја погодив вистината...па сеа ти види
Карл Саган, класичен натуралист.Јас лично верувам дека чичево е било многу паметно
http://www.quickmeme.com/meme/3p6hcx/
Не баш, неговите ставови се релативно агностички.Карл Саган, класичен натуралист.
Ни самите не знаат.Во што веруваат атеистите.... ?
Знаат многу добро, за разлика од вас.Ни самите не знаат.
Натурализмот е филозофија. Не е религија.Карл Саган, класичен натуралист.
Постои дури и книга насловена како „American Naturalists“ и во неа има цело поглавје за Карл Саган.Не баш, неговите ставови се релативно агностички.
Наутралист би бил Ајнштајн или пак Фејман(иако вториот се декларирал како атеист и презирал етикетирања од било кој вид)
Не мешај религии. Никој не збори за религија на оваа тема. Зборуваме само околу тоа во што веруваат атеистите. Не мора да бидеш член на некаква си религија за да веруваш во нешто.Натурализмот е филозофија. Не е религија.
Добро бе луѓе. Од кај ги вадите овие поговорки за Ајнштајн не ми е јасно."Мојата вера се состои од понизно восхитување на еден неограничен и супериорен ум кој се открива себеси во ситните работи кои ние можеме да ги набљудуваме со нашите ограничени и слаби умови. Ова длабоко и емотивно убедување за постоењето на една сила со разум, која се открива во несфатливата вселена, го сочинува мојот поим за Бог."
(The Universe and Dr. Einstein, Morrow, стр. 95)
"Секој што сериозно сака да се занимава со научни истражувања, може да се увери дека во законите на вселената доаѓа до израз еден дух, многу посупериорен од човечкиот, дух пред кого нашата скромна сила мора да се чувствува понизно."
(Алберт Ајнштајн)
--- надополнето: 9 мај 2012 во 15:26 ---