Во центар со Васко Eфтов

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
lugeto zgresija i mnogu se zaletaa so pasosite a ovaa emisija da se prikazese edno 5 godini porano ke imase pogolem efekt iako i denes imas dobar efekt a lugeto koi sega zgresija i zedoja pasosi ke ja platat kaznata vo idnina koga bugarite ke gi smetaat za bugari a makedoncite za predavnici:tapp:
Си размислил ли дека состојбата може да се гледа и од другата страна?
Во Бугарија денес не се само 5 000 Македонци,ги има се повеќе и повеќе а тоа е факт од кој Бугарите не можат да избегаат.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.909
Си размислил ли дека состојбата може да се гледа и од другата страна?
Во Бугарија денес не се само 5 000 Македонци,ги има се повеќе и повеќе а тоа е факт од кој Бугарите не можат да избегаат.
Ако ти иде памет накај некои 'дејства'' немој, Бугарите ке направат се тој пасош да е за шетање по странство и нивна стастистика за ''осознаение Бугари'',способни се да исечат во корен се што може да ги стави во зијан...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Ако ти иде памет накај некои 'дејства'' немој, Бугарите ке направат се тој пасош да е за шетање по странство и нивна стастистика за ''осознаение Бугари'',способни се да исечат во корен се што може да ги стави во зијан...

Татарски минимален мозок, ќе измислат нешто..Тоа ти е...Итар Пејо, имам забелешка до тебе..Бугарите со голема Б, пробај заменвај го со татарите со мала т!:helou:или монголите со мала м

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Најчесто грешеле во историјата,па зошто не и овој пат?Не еднаш сум ги гледал нивните жени разгологазени само поради тоа што си мислеле дека сум побогат од нивниот цар.:pos2:

Татарски минимален мозок, ќе измислат нешто..Тоа ти е...Итар Пејо, имам забелешка до тебе..Бугарите со голема Б, пробај заменвај го со татарите со мала т!:helou:или монголите со мала м
Си одговори ли сам што направија нашите влади за проблемите со кој потикнуваат Македонци да извадат пасош или бугарска лична карта?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Најчесто грешеле во историјата,па зошто не и овој пат?Не еднаш сум ги гледал нивните жени разгологазени само поради тоа што си мислеле дека сум побогат од нивниот цар.:pos2:

Си одговори ли сам што направија нашите влади за проблемите со кој потикнуваат Македонци да извадат пасош или бугарска лична карта?

NASITE VLADI IMAAT SAMO EDNA ZADACA....DA JA NEMA MAKEDONIJA :) nazalost.......nekoi ja butkaat vo eden pravec , drugi vo drug, ama site gledaat da ja " IZBUTKAAT" nekade nadvor....kade nema da preci....
Mislam deka nema potreba da se povtoruvame: tolku budali na edno mesto ne e prirodno..........

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Другар, незнам за тебе, ама за мене нема врска што работи Бранко,Груевски и сите останати со моите патриотски чувства..Немаат ниту една допирна точка.Тие ја водат земјата, и сега ако ја предадат земјата јас не треба да се чувствувам македонец?Ако на пример утре му текни лебот го прават 100денари, изолирани да сме од сите соседи,и се останато, што треба јас да се направам татар, или хелен само дека животот бил тежок и неподнослив во Македонија?Сигурно нема да биди понеподнослив од турско, од времето на балканските војни..Тогаш издржувало македонското патриотско срце, сега нема да издржи?Ако извадам бугарски пасош за мене е како да сум ги предал директно Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански, Карев и сите македонски синови кој ја натопиле мојава земја со нивната крв!И што сега јас да ги предадам за да барам поевтини возила, да имам “удобен“ живот а со себе во душата да го носам црното она црвче што копа наречено ПРЕДАВНИК?Вреди ли за тоа?Јас мислам дека не вреди..Во Македонија и да се направи лебот милион денари, да сме изолирани од цел свет, ако треба животот мој ќе го дадам, АМА НЕ ЈА НАПУШТАМ мојата татковина..Моите деца има да се хранат од МАКЕДОНСКО ЖИТО, да пијат македонска вода, да живеат на МАКЕДОНСКА ПОЧВА!Нема да го предадам мојот народ, мада што сака нека прават со мене...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Не знам како може да зборувате уште на оваа тема?! Па тој Васко Ефтов треба да се запали на клада.

Цела Струмица ја направи бугарска (Струмица со околина има 100 000 жители)! И уште некој му се диви на Васе?

И нели ви реков дека ве обработуваат!? Тој Иле, се гледаше дека се појавува на емисијата за пари. Не знаеше што да каже. И тоа дека бил бугарски шпион, тукутака се кажува. Ако тој беше шпион, ќе изгниеше по затвори, УДБ-а ќе го затвореше после првиот контакт, а тој, пази, не 1, не 5, туку цели 15 години еееееееееееееј. Па тој е поголем шпион и од Тито!

Ивие тука што се курчите, дека нема да земете пасош под никој случај, не зборувајте напамет! Сега додека сте деца нема, ама кога ќе имате свои деца и жена, кои ќе бараат нормални услови за живот, не знам како ќе се чувствувате. Сигурно и тие што имаат пасоши велеле дека нема да земат, ама тоа било пред да останат на улица. Не залудно е поговорката “Никогаш не вели никогаш“.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Ивие тука што се курчите, дека нема да земете пасош под никој случај, не зборувајте напамет! Сега додека сте деца нема, ама кога ќе имате свои деца и жена, кои ќе бараат нормални услови за живот, не знам како ќе се чувствувате. Сигурно и тие што имаат пасоши велеле дека нема да земат, ама тоа било пред да останат на улица. Не залудно е поговорката “Никогаш не вели никогаш“.
Јас си го кажав мислењето..Никогаш под никакви услови нема да земам татарско или какво било друго државјанство..Се потпишувам на тоа со двете раце, и стојам на својот збор дека никогаш нема да земам...Тоа важи за сега, кога ќе се оженам и за ЦЕЛИОТ МОЈ ЖИВОТ! Сигурен сум милион посто..За другите не знам..Си кажувам за мене...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Јас си го кажав мислењето..Никогаш под никакви услови нема да земам татарско или какво било друго државјанство..Се потпишувам на тоа со двете раце, и стојам на својот збор дека никогаш нема да земам...Тоа важи за сега, кога ќе се оженам и за ЦЕЛИОТ МОЈ ЖИВОТ! Сигурен сум милион посто..За другите не знам..Си кажувам за мене...
Убаво што си толку уверен! Ама јас сепак ќе додадам “никогаш не вели никогаш“.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Убаво што си толку уверен! Ама јас сепак ќе додадам “никогаш не вели никогаш“.
Другар, не сакам да се препирам со тоа..Јас сум сосема сигурен дека нема да го направам тоа..:)..Тоа никогаш не вели никогаш си во право, но кај мене не е така кога ми е идентитетот и земјата во прашање!

Член од
30 декември 2007
Мислења
792
Поени од реакции
327
More jas da sum na vlast sekoj koj ke zemi bugarski pasos klocite i vo Bugarija, trajno proteran ke bidi.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Ако и само ако,некој од властите на оваа држава паметно изигра со овие пасоши,може на татарштината да и забие директен нож во срце.Да го заврти процесот на бугаризација во сосема обратна насока.......
Барем јас така мислам....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.909
Ако и само ако,некој од властите на оваа држава паметно изигра со овие пасоши,може на татарштината да и забие директен нож во срце.Да го заврти процесот на бугаризација во сосема обратна насока.......
Барем јас така мислам....
Не знам на што конкретно мислиш со тој “нож во срце’’ ама како и да е ти гарантирам дека имаат некоја фора и механизам да не бидат оштетени на ниеден начин,т.е паошите да им служат на шитнатите а шетање и копање канали по ЕУ а на БГ како држава за покажување евиденција пред Европа на народ што се “има освестено’’.....

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Не знам на што конкретно мислиш со тој “нож во срце’’ ама како и да е ти гарантирам дека имаат некоја фора и механизам да не бидат оштетени на ниеден начин,т.е паошите да им служат на шитнатите а шетање и копање канали по ЕУ а на БГ како држава за покажување евиденција пред Европа на народ што се “има освестено’’.....
А бе тоа и јас викам,имаат направено некоја финта за „блгари“ по надвор,ама не по дома....
За да не можат евентуално на некои избори да гласаат за „ОМО“,кое како и да е ќе мораат да го регистрираат..

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Абе тие што се земаа бугарски пасош се обични предавници, Македонија е пропадната низ вековите само од такви лабилни личности без идентитет....ако се тие итри и паметни пред да го земат пасошот прва цел ќе им биде како после тоа ќе ги надитрат бугарите за во македонска полза да се придобие нешто....ама ете судбина и било на Македонија да си тоне од такви луѓе.....

И нејќам да слушнам изрази од типот.....леле ќе видиш кога ќе дојде ред за леб да трпиш или блабла....за леб трпи тој што само седи и чека од небо да му падне....

после грците и бугарите ни се криви што си играат со нас....

:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom