Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Мислиш дека ако енергијата и суровината поевтинат ќе ги вратат цените по старо?Ево бензинот и дизелот не одат нагоре минимално варираат.Цениве продолжуваат да растат шо ако на лето цената на лебот, маслото и млекото бидат 200 ден?Каде е каројот на поскапувањава?Некои производи се поскапи кај нас него на запад.Па нели платите таму се повисоки.
Нема да ги вратат, изволте https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nominal_rigidity

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.116
Поени од реакции
6.106
И бурекџиите да се бојкотираат. Од сабајле редици гледам за гевреци од 25 денари.
Јас веќе подолг период ги одбегнувам колку можам откако почнаа масовно да користат палмина маст и драстично намалување на грамажата па кога можам сам си правам дома.

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.382
Поени од реакции
3.180
Пред извесен период бев Осло (за нивните платите да не збореме), влевам во маркет викам да пробам основни производи, леб и млеко и 2-те квалитет како директно да си ги купил од производител а кај нас ужас а цени се штанцаат, ама тоа е, затоа сме и таму кај што сме.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.151
Поени од реакции
42.882
вината за инфлацијата барајте ја во глупиот запад кој со санкции си предизвикува економско самоубиство веќе 3 години.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.749
Поени од реакции
6.159
Најголемиот ланец маркети, со 1400 вработени, има добивка од 7 мил евра.

Истовремено, една банка (што не е ни најголема) има 54 мил евра добивка. Најголеми ставки во приходи им се (1) камати и (2) провизии.

Пак нека ве работат ко бавчи, ебавесмотаните...
Да се надоврзам.
Комерцијална банка (мислам дека и таа не е најголема), добивка за 9 месеци е 72 мил евра. Се очекува дека за 2024 ке помине 100 мил евра

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.064
Поени од реакции
6.541
Само сива економија бајо мој.

Шала на страна со тек на време ќе се развие паралелна економија пошто и секојдневни артикли ќе бидат недостапни за огромен број раја. Не го заборавајте фактот што 25% од населението во РМ е сиромашно т.е. живее со 2,5 долари и помалку на ден. Јас не пример сосема добро заработувам но сепак сум учесник во сивата економија, некој спомена цигари па се повеќе има шверц, тоа беше очекувано.

Kajgana Shop

На врв Bottom