- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.625
- Поени од реакции
- 11.689
Заклучок: Подобро е да се јаде гомна и со прст да не се мрдне
Ne mora da bojkotiras, preselise vo Aracinovo.A da napravime bojkot na EVN? Za 2 godini ×3 e smetkata..
Kompanija vidi da,je vrag odneo salu pa snize ceneДалеку сме ние по свест од остатоков од Екс -Ју а камо ли од други држави.
Додека ние мелеме ибсе расправаме тие веќе апгрејдуваат стратегии и носат нови идеи.
Прегледај го приврзокот 442018
Недела шо? Тие по моловитеА недела може?
Автоматски споено мислење:
Инаку еве, сите кои сакате да ги зезнете маркетите 45 ден/кг компир кој сака?
Директно од фармери ќе ви го набавам.
Стопанска Банка за потрошувачки, каматна стапка од 5.5% ја кажува на 10.75% во Април, 2025 година. После 2 години, значи 2027, повторно ќе ја качеле бидејќи била променлива.Најголемиот ланец маркети, со 1400 вработени, има добивка од 7 мил евра.
Истовремено, една банка (што не е ни најголема) има 54 мил евра добивка. Најголеми ставки во приходи им се (1) камати и (2) провизии.
Пак нека ве работат ко бавчи, ебавесмотаните...
Па глуп ли си ти да дозволиш Рамстор да те краде? Ете имаш Кам, Стокомак, пазари таму.Недела шо? Тие по моловите
А Рамстор највише краде. Имаат 37% маржа ејј. Економист сум.
Ја не можам да им се начудам на математиките. Стока лопужарска
Протестирање против банкиБаш ме интересира ако протестираме против банки дали владава ќе не подржи и излезе со нас.
И кај да ги стаат парите под перница?Протестирање против банки
Се знае како треба со нив, ете нека пробаат сите што имаат сметки или пола од нив да си ги повлечат парите.
Neka gi vlozat, ama tolku znaeme nie. Kamati najlesno, i nedviznini, ma da vtoroto i ok e.И кај да ги стаат парите под перница?
Знаеш што предизвикува масовно повлекување пари од банките?Протестирање против банки
Се знае како треба со нив, ете нека пробаат сите што имаат сметки или пола од нив да си ги повлечат парите.