За жал набргу ќе ја укинам институцијата претседател и место нејзе ќе се воведе институцијата цар, а тоа место е за мене :baeh:Vo firmata narecena Republika Makedonija, kako pretsedatel na firmata!
Во БТР бараат водителкиВо ,,Нова Македонија" како новинар, потоа во радио ,,Равел" како водителка.
*прифатлива е секаква останата варијација на печатен медиум.
:pos2:Фала на информација, ме изнасмеа. Инаку, во БТР исто така би работела, ама за добра плата. Односно, ако ги исполнувам критериумите и ако тие даваат добри услови(а не даваат), тогаш не би имала против. И онака е денес тешко да се вработиш како новинар...Во БТР бараат водителки
А најискрено ќе ти кажам нема ни леб од новинарство. Можеби звучи лошо но промашена професија тука кај нас. Али сепак добро е за почеток, после тоа една партиска книшка и портпарол да станеш нечиј:pos2:Фала на информација, ме изнасмеа. Инаку, во БТР исто така би работела, ама за добра плата. Односно, ако ги исполнувам критериумите и ако тие даваат добри услови(а не даваат), тогаш не би имала против. И онака е денес тешко да се вработиш како новинар...
Не бре, не се вреџам... Се оперирав од реченицата ,,нема леб од новинарството" и го прифатив тоа како факт. :wink:А најискрено ќе ти кажам нема ни леб од новинарство. Можеби звучи лошо но промашена професија тука кај нас. Али сепак добро е за почеток, после тоа една партиска книшка и портпарол да станеш нечиј
Од љубов деца не се хранат :wink:Не бре, не се вреџам... Се оперирав од реченицата ,,нема леб од новинарството" и го прифатив тоа како факт. :wink:
*со надеж дека еден ден некоја виша сила ќе го побие тој факт:pos2::back:
П.С. Толку многу ја сакам таа професија, што би се задоволила со 12 000 со полно работно време:wink:.
:pos2:Фала на информација, ме изнасмеа. Инаку, во БТР исто така би работела, ама за добра плата. Односно, ако ги исполнувам критериумите и ако тие даваат добри услови(а не даваат), тогаш не би имала против. И онака е денес тешко да се вработиш како новинар...
Не се хранат, ама ќе се потрудам помалце да јадат мамата...:pos2: Иначе, те сфаќам шо сакаш да ми каеш, ама ај бе не ми го кршете филмот пааа! Мамоооооооооо! Ќе те кажам на мајка ми!:wink: Влегов меѓу најдобри 6 за добивање на стипендија на МИМ (висока школа за новинарство и односи со јавноста) и сега сум у еуфорија, не ми ја рушиии плиииз! Остај ме сама да се заебам и еден ден да речам ,,Ех оној Точкест коа ме поучи на врмето, ја не го послушав".:wink::smir:Од љубов деца не се хранат :wink: