Во која македонска фирма би сакале да се вработите

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
Пивара Скопје..........Маркетинг

Член од
28 декември 2008
Мислења
25
Поени од реакции
1
Najckart firmi se:

Najckart firmi se: Skopski Pazar, RZ Famord, Kam market i Makedonija turist.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.312
Vo firmata narecena Republika Makedonija, kako pretsedatel na firmata!
За жал набргу ќе ја укинам институцијата претседател и место нејзе ќе се воведе институцијата цар, а тоа место е за мене :baeh:

[IH]

Imperator aka Makedon
Член од
16 април 2007
Мислења
142
Поени од реакции
0
Градоначалник ;)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Во ,,Нова Македонија" како новинар, потоа во радио ,,Равел" како водителка.
*прифатлива е секаква останата варијација на печатен медиум.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Државна болица- психотерапевт :)
и психолог во некое школо да ми дадат, ич не се бунам :)

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
би сакал професор да бидам..и тоа у корчагин....да ги мучам тоа дечиштата...уфффф
ко мене сеа шо ми праат

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Во БТР бараат водителки:)
:pos2:Фала на информација, ме изнасмеа. Инаку, во БТР исто така би работела, ама за добра плата. Односно, ако ги исполнувам критериумите и ако тие даваат добри услови(а не даваат), тогаш не би имала против. И онака е денес тешко да се вработиш како новинар...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
:pos2:Фала на информација, ме изнасмеа. Инаку, во БТР исто така би работела, ама за добра плата. Односно, ако ги исполнувам критериумите и ако тие даваат добри услови(а не даваат), тогаш не би имала против. И онака е денес тешко да се вработиш како новинар...
А најискрено ќе ти кажам нема ни леб од новинарство. Можеби звучи лошо но промашена професија тука кај нас. Али сепак добро е за почеток, после тоа една партиска книшка и портпарол да станеш нечиј :)

Инаку иако сум во добра фирма вработен (Pointer Creative Agency) сепак еден вид на предизвик ми е да се вработам во New Moment

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
А најискрено ќе ти кажам нема ни леб од новинарство. Можеби звучи лошо но промашена професија тука кај нас. Али сепак добро е за почеток, после тоа една партиска книшка и портпарол да станеш нечиј :)
Не бре, не се вреџам... Се оперирав од реченицата ,,нема леб од новинарството" и го прифатив тоа како факт. :wink:
*со надеж дека еден ден некоја виша сила ќе го побие тој факт:pos2::back:
П.С. Толку многу ја сакам таа професија, што би се задоволила со 12 000 со полно работно време:wink:.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Не бре, не се вреџам... Се оперирав од реченицата ,,нема леб од новинарството" и го прифатив тоа како факт. :wink:
*со надеж дека еден ден некоја виша сила ќе го побие тој факт:pos2::back:
П.С. Толку многу ја сакам таа професија, што би се задоволила со 12 000 со полно работно време:wink:.
Од љубов деца не се хранат :wink:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Нека ме просветли некој како се викаше газдата на БТР, во моментов ми се блокира мозокот?
За таму не требаат критериуми,плата еднаш лани,годинава поретко.Најголемиот лажоман што е роден на овие простори.Сите амабасади и странски претставништва имаат залепено на ѕидот персона нон грата:)Освен Сорос никој не му прави муабет,а сите водителки му се девојки.Со што ги шармира да ме отепаш незнам да ти кажам:)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Од љубов деца не се хранат :wink:
Не се хранат, ама ќе се потрудам помалце да јадат мамата...:pos2: Иначе, те сфаќам шо сакаш да ми каеш, ама ај бе не ми го кршете филмот пааа! Мамоооооооооо! Ќе те кажам на мајка ми!:wink: Влегов меѓу најдобри 6 за добивање на стипендија на МИМ (висока школа за новинарство и односи со јавноста) и сега сум у еуфорија, не ми ја рушиии плиииз! Остај ме сама да се заебам и еден ден да речам ,,Ех оној Точкест коа ме поучи на врмето, ја не го послушав".:wink::smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom