Pred nekolku dena bev na naseto mesto, ne sum bila dolgo vreme, pocna da mi nedostasuva, silno do bolka....i pojdov..Sama , okolu mene caruva tisinata na nezaboravot, tisinata na naseto minato, molci, kako sto i jas molcev...Poleka legnav na ona nase mesto vo gustata treva kade sto pred godini prvpat gi bakna moite usni,mislev deka tisinata se tvoite race, a vetreto koe tivko duvkase deka e tvojot zdiv na moeto lice...Sedev taka pregrnata od naseto minato , a pred mene te gledav tebe nekade daleku , koga o tvojot svet postoev samo jas i nasite sonista...Mislam deka i sega go slusam cikanjeto na tvoeto srce, nasmevkata na tvoeto lice i tvojata prikazna,...mi velese jas maturant na fakultet ti maturant na gimnazija....i tivko se smeese..Se smeese deka mi bese prva ljubov, ne veruvase deka prviot baknez mi go ukrade ti, deka tvojata e prva maska raka sto go doprela moeto telo....Nasata ljubov bese son, nestvaren, taka ni velea i tie okolu nas...Jas nemozev da ziveam bes tebe, sekoj den ti pisuvav pisma prepolni so emocii, ti go podariv moeto srce, ti podariv se...ama posle dve godini zavrsi , bolno , tesko...mojot svet zvrsi....Vo mojot svet nemase koj da me narece , ververice, nemase koj da me guska beskrajno dolgo.....Me obvini deka te izneveriv, iako znaese deka toa nikogas ne se sluci...I sega tecat moite solzi isto kako i togas, te nema tebe da gi izbrisis..Potoa i izgradi svoj zivot, stana semeen covek, so sebe go ponese i moeto srce, zaboravi da mi go vratis...Jas se obidov da najdam nekoj sto ce me saka, pronajdov prekrasna licnost, no sekogas dlaboko vo mene jacese bolkata sto mi ja ostavi...uspeav da izgradam zivot bes tebe, sega povtorno imam premnogu vreme za da razmisluvam za zivotot, i povtorno sega posakuvam da te vidam, da te pregrnam i povtorno da go slusnam samo bienjeto na tvoeto srce...Sakam da ti kazam deka nikogas ne te zaboraviv, dlaboko vo srceto zivees, zivee ljubovta i sonot po letoto koga ja zapoznav ljubovta....Sega ostanale samo samotijata i tisinata da raskazuvaat i da se secavat na nasite vozdiski, na moite fantaziii vo koi postoese samo ti..TE ljubam KriK..