Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Се сеќавам кога бев малечка бевме на одмор во Дојран и не сакав да излезам од вода, за да ме натераш да излезам седнуваше до мене на брегот ми велеше "Дојди ќе ти раскажам приказна" и ми ја раскажуваше легендата за Дојранското езеро по незнам кој пат.
Ми недостигаш премногу те молам биди силна и врати се каква што те паметам. Ти се мојата најдобра другарка, мојот живот.
А јас сум уморна од надевање. Оваа беспомошност ме гуши. Би си го откорнала моето срце и би ти го дала тебе ако е тоа потребно. Само те молам врати се, ми требаш бескрајно, ми треба твојата насмевка, поддршка а и твоите критики кога грешам. Биди силна, разбуди се да ти го слушнам гласот барем на телефон. Бори се не дозволувај да те изгубам без тебе ќе исчезнам.
Се би дала да можам да ти го кажам ова. :cry:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161
Во врска со љубовта: Сакам да СИ кажам дека... It takes an year to reconise an idiot. (literaly)
Или јас сум идиотот што ми требало толку (?)
Супер.

Најверојатно и сум во погрешна тема..
Life goes on.

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
Да посакуваш да ја заборавиш љубената личност е исто како да се обидуваш да запамтиш некој кој никогаш не си го сретнал!
Љубовта значи да земаш и даваш, да патиш и надеваш, да плачеш и радуваш, да страдаш и тагуваш! Љубовта не е чудо, но прави чуда. Љубовта е тиранин кој никого не поштедува! Може да се роди од љубопитство, а да трае од навика... Таа ти дава крила - таа ти ги поткршува, таа е благородна, но на крај реалноста се погрижува да минеме низ тешки патишта! Љубовта се храни со надежи. Подобро е да љубиш и изгубиш отколку никогаш да не љубиш! Љубовта е една долга можност за болка... А првата воздишка на љубовта е последна на разумот и мудроста!
Еден ден ќе се сретнеме повторно и тогаш ќе ти ги подадам своите раце како на стар пријател. Ќе ја уништам болката од нашето минато... И знај, ќе лажам кога ќе речам дека не се грижам за ништо, дека сум среќна и дека повеќе не те сакам... Прости ми затоа што сеуште ќе те сакам и паметам...!!! <33

Член од
17 март 2008
Мислења
77
Поени од реакции
2
Сакам да ти кажам;-Tи благодарам...ти си знаеш за што:back:

Член од
18 октомври 2009
Мислења
10
Поени од реакции
0
Љубов4е мое,желче мое зелено со кафеавки точкички еден ден ќе те стигнам и јас.Од полжавчето Пере.:back:

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Никогаш се немам почуствено толку осамено како синоќа...Околу мене, како за инает, сите ја искажуваа својата љубов спрема некого, а јас како да не сум од овде збунето гледав што се случува, додека ти беше далеку од мене.

Мислев дека нашата љубов може да издржи многу повеќе отколку кавгите за истите работи кои се повтарат одново и одново. Не знам што ќе се случи со нас, но верувај дека уште се надевам дека се' ќе биде како порано.Не знам што очекуваш од мене кога знаеш дека многу работи не зависат од мене, како што мислиш ти.

И покрај се' што ни се има случено во изманитатиот период, сфатив дека не можам без тебе. Ти си дел од мене без кој се чуствувам празно и не сакам да те изгубам...Се надевам дека не е предоцна...

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Обично не дремам овде. Зошто не ни имав потреба да си кажам...
Но сега е друго. Сосема поинакво. Ми тече носот и сакам да си до мене. Јадеше чипс прееска и ми брбореше по телефон, најспонтано на свет, и те сакам кога си таков, искрен, смешен, некогаш кенкав, среќен, комуникативен, тажен, весел, гладен и нестрплив, најаден и убав...
Што ми е мене!?
Ај ќе ти се јавам и ќе ти кажам дека те сакам.
И онака ова ми боде очи од што е жуто:baeh:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Понекогаш многу малку е потребно за некоја личност да се забележи и да ви стане драга. Некои работи едноставно треба да се случат, за да сфатиме дека некоја личност сме ја сакале многу повеќе отколку што сме мислеле...

секој некогаш
некого,
ќе засака​

те сакам, иако не и ти мене:pipi:

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Уште ја чекам пораката.
Абре кој будала седи пред пс цел ден и чека порака?
Јас?! А не, не, не грешка си.
Добра ноќ.

Член од
2 април 2007
Мислења
96
Поени од реакции
12
Уште песните да не ги доживувам толку емотивно и се ќе биде супер....слушнав некој песни кој буквално ме вратија на местото и моментот кога ми ги пееше. Го видов твојот лик и искреноста на него кога ги изговараше тие зборови.....ах овие сеќавања....да можам само да ги избришам и конечно да дишам чист воздух без духовите од минатото кој се уште ме прогонуваат и ме тераат да се сеќавам на тебе...:kesa:

M

marsovka

Гостин
Љубов !
Божице моја зошто?
Зошто не ми ја дадеш енергичноста која ја имав пред две години?Зошто не ми ја вратиш вербата? Зошто вака ми правиш ?
Кажи божество зошто сурово си поигруваш со мене, зошто ме додведуваш до работ и ме тераш да гледам во бездната каде престојувааат лудилото, болката и деструкцијата. Каде темнината владее?
Зошто не ми ја дадеш мојата среќна приказна, ама тогаш ќе ми биде досадно . Тогаш нема да лутам низ разни места , нема да се рушам и создавам одново и одново. Тогаш ќе застанам и конечно ќе се одморам. Љубов дај еднаш направи да се вљубам во некој кој е заслужен и со кој ќе има среќен крај а, не демони и тажни прикаски.
Ти простувам се, затоа што ми прати барем еден кој е болно инспиративен. Барем поради тебе имам сили да продолжам да ги истражувам најтемните катчиња на себе си .Инспирацио до кога ќе ме растргнуваш, до кога ќе ми даваш тажни приказни за пишување.До кога ќе ме држиш во болна неизвеснот. Се трудам да те заборавам ама секогаш твојот лик ме опседнува.
Ми требаш ....

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ти паднаа клучевите...
Не ти ги подадов..извини...-_-
Следниот пут и картата ќе ти ја куцнам у жутата коцка (?!).
И глеј седни 4 реда позади, кај шо не седиш до мене па и со грб да сум ти свртен да не те глеам.

А, да, и тапа ти е телефонот, не ти работи копчето Play...може еден ден ќе ти биде исприќа у случај да не ми се јавуеш долго време.

Како и да е, следниот пут у тројка (автобус, перверзњаци едни), без разлика што вели возачот ќе ти дадам од кикиритките. Вреди да се жртвувам нели?! -_-
Чистокрвна ново лисичанка си жими се...

S

Sucubus

Гостин
Не ми се верува колку ми се гадиш
Што видов во тебе?
Понекогаш се чудам колку идиот можам да бидам
И уште колку вака?
Одиш по врвца која може да се скине во секој момент

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од