Веќе не сакам романтични филмови, смешни ми се, ме нервираат и превртувам очи на секое ебано клише во нив.
Најзабеганко клише ми е кога на типката и е лошо, почнува да рика, му се фрла на типот во прегратка, а овој прво стои зачуден, па после онака, пополека ги става рацете околу неа, ја прегрнува, и во тој момент неизбежното женско воздивнување за тоа како во тој момент тој сфаќа дека уствари она му значи многу повеќе отколку што мислел.
Ти идиоте, сфати откога ме немаше мене, дека јас уствари ти значам многу повеќе отколку што си мислел. Нешто што јас го знаев цело време. Знам какво влијание имав и имам, и богами ќе имам уште многу време врз тебе. Можеш физички да се поврзеш со било која што малце ќе ти се допадне, али ти си ментално поврзан со мене. Тој ефект што јас го имам врз тебе, ретко некоја да го повтори во иднина. Жал ми е што дури пред некое време сам го сфати тоа. Што мораше да помине време, за тебе да ти се разјаснат некои работи.
А знаев. Цело време знаев дека и покрај се, онака сум ти врежана во крвта што дури и те трујам. Те труев, зошто сум спој на се што обожаваш и се што мразиш и те нервира.
А ти сакаш се да е подмачкано. Те труев оти можев така да те скршам моментално, а ти си премногу горд да признаеш дека едно така ситно, нежно девојче те руши тебе, кој си полн со самоконтрола.
Многу те живцирав со некои мои постапки, ти сметаше тоа што го имам тоа влијание врз тебе, што никој го нема.
Но јас сум сменета. Да, малку. Повеќе не можам да изигравам инат без потреба, повеќе не се нервирам без потреба, повеќе не придавам значење на некои работи. Сега јас сум таа која гледа да им попушти малце на луѓето, јас сум таа што сака и бара да ги среди работите.
А ти стана обратното.
Јас станав подобра со тебе, ти стана полош со мене.
Сфатив и дека таа вистинската љубов е срање, ако не се трудиш за неа. Секој ебан ден.
Дека не паѓа од небо, а и да падне, по некое време ако ја запоставиш, ојде од рака.
Среќни се тие што можат така добро да се разберат со другиот, што се оди подмачкано, што си се ко плус и минус.
Тешко на оние што се сакаат до коска, а никако да пронајдат начин да се разберат, никако бе.
Сфатив и дека мојот мозок те избришал тебе.
Мојот мозок ги избриша и сите емоции, тој ме натера да те заборавам. Тој ме тера и да бидам ладна спрема тебе секогаш. Ти смета тоа? И мене ми сметаше на времето.
Тој ми вика дека не смеам да ти се вратам пак целосно, зошто знам како ќе заврши сето тоа. Оти те познавам, пак никад во ништо нема да си сигурен, а и да си, пак ќе најдам начин да те преиспитувам.
Жално е што и сфатив и дека имам поголеми јајца од тебе.
Жално е што не можеш да се бориш за некој што толку ти значи. Жално е што си кукавица. Жално е што бар еднаш не можеш да си кажеш и признаеш себеси - Да, ја сакам многу бе, толку што дури и самото тоа ме уништува!
Жал ми е и за мене. Жал ми е што те имам, а те немам.
Жал ми е и што така се осеќам поврзана со тебе, што знам дека тоа чувство нема да се повтори со друг. Жал ми е и што секогаш кога сум тажна, сакам да ти се јавам и тебе да ти се исповедам, што секогаш кога ќе згуснат работите, тебе те барам.
Жал ми е и што некогаш толку многу сакам да ме гушнеш, оти само така сум мирна, се осеќам заштитена и безбедна ко со никој. Ми го земаш мирот и ми го враќаш.
Жал ми е што не можам да те гледам со исти очи, а уште не сум те избришала целосно, а не знам ни дали некад ќе успеам во тоа.
Немав солзи многу време, еве ги сега, бар уште сум човек ебаго.