Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

С

Сатори

Гостин
Те љубам, те љубам, те љубам, те љубам, те љубам.

Ниту еден град, ниту една кариера и глам не се поважни од твоето присуство во мојот живот, зошто без тебе не би го живеела колку и да изгледа пластично прекрасен или светкав.Мојата иднина е веќе зацртна со твоето постоење во истата.

Love is everything it's cracked up to be.That's why people are so cynical about it.It really is worth fighting for, risking everything for.And the trouble is, if you don't risk everything, you risk even more.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
just want to say that you are more beauthiful every day =) .. you totally have control over me .. i love you & think of you every moment =)***

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.030
Не знам зашо, ама цел ден песнава ми е на рипит и се шо мислам цел ден сте вие три...

I was blown away
What could I say
It all seemed to make sense

You've taken away everything
And I can't deal with that.

I try to see the good in life
but good things in life are hard to find
We'll blow it away, blow it away
Can we make this something good?

Well I'll try to do it right this time around
Let's start over
Try to do it right this time around
It's not over
Cause a part of me is dead and in the ground
This love is killin me
But you're the only one
It's not over

I've taken all I can take
And I cannot wait
We're wastin too much time
Bein strong, holdin on
Can't let it bring us down

My life with you means everything
So I won't give up that easily

I'll blow it away, blow it away
Can we make this something good?
Cause it's all misunderstood

Well I'll try to do it right this time around
Let's start over
Try to do it right this time around
It's not over

Денес сфатив многу многу работи.
Едната е таа дека сум на пат да ве изгубам, а тоа не го сакам.
good things in life are hard to find..И ова го научив на потешкиот начин...
Знам дека покрај вас ми е се совршено мирно, безбедно и само кога сум со вас се има смисла..
Без вас мојот свет е чуден и дефинитивно лош.
Ве сакам премногу, и знам дека јас сум виновна што сме во оваа ситуација, ама ветувам дека ќе направам се што можам да ги средам овие работи.
Не се откажувам од вас така лесно..
Само се надевам дека ќе ми се вратите вие онакви какви што бевме последниве 2-3 години и повторно се ќе биде совршено.
Јас сум спремна да жртвувам се ради вас зашто сега сфаќам како е кога ве нема покрај мене во лошо и добро...
Ми фалите смртно многу и едвај чекам да дојде утре за да ве изгушкам сите и да ви кажам дека животот без вас е живот кој не го сакам.
лове:лове:лове:

K

Kicky

Гостин
Сакам да ти кажам дека тоа беше твој избор, а јас немав никакво влијание. Доволно си зрел за да сфатиш што сакаш, а што не сакаш, за што си спремен, а за што не си.
Ме лажеше....тоа е факт. И само знаеш што? Не ми е криво што ме лажеше, туку криво ми е што мислиш дека ти верувам.
А јас, јас наивен оптимист, мислев дека можеби со текот на времето ќе биде подобро а длабоко во себе знаев дека нема да биде никогаш така....
Сега секој по својот пат , се надевам дека никогаш повеќе нема да ни се вкрстат патиштата....
А можеби е и подобро вака? Да, подобро е....

HEATHY

BARCA!
Член од
21 јуни 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
154
Сакам да ти кажам дека ТЕ САКАМ !! ништо друго, се друго е фрлање и трошење зборови :smir:

M

marsovka

Гостин
Еве на ова парче хартија,парче од виртуелниот простор, се обидувам да најдам збор,да опишам ,да дефинирам тоа што чуствувам.Таа опиеност и агонија која прави целиот свет да е неважен и мал, а законите на физиката да звучат смешно и детски.Не знам дали поради мојата потреба на идеализација или пак тоа што ги поставуваш правите прашања,ги кажуваш правите зборови во правиот момент или пак навистина на овој свет за секој има некој друг со кој совршено се надополнуваме.Онаа совршена спојка , она парче кое секој ден се поочајно ми фали и се повеќе ми треба.Иронија,а до вчера едвај ја чуствував таа празнина небаре е мало дупче направено со игла а денес е црна дупка .Ти ме потсети што е важно а што не е важно .Колку само имам слаба меморија.Ме натера да ја симнам маската и да се осетам за прв пат во мојот живот убаво со самото тоа што сум кршлива и кревка,да не се срамам што ми треба поткрепа и заштита,да не се срамам дека сум женско.Ме натера да бидам јас ,онаа која седи на креветот и фантазира, која тајно чита љубовни романи ,teddy bear with a brain damage...
Ти си оној маж испод креветот,која секоја жена го има.Поим кој е еквивалент на мит.Апстракција без мирис,вкус,облик,боја ,содржина , форма...А сега дел по дел се материјализира .Станува реално а сепак далечно што почнува да предизвикува болка.Знаеш кога седиш во таа твоја бела соба ,каде што си само ти и тишината и кога почнуваш да се нурнуваш во во сеќавањата ,кога почнуваш да се присетуваш на вкусот ,мирисот и осетот на нечие женско тело,кога почнува границата да се меѓу реалноста и фантазијата да стануваат нејасни и недефинирани се до оној момент додека не ја испружиш раката и замавнеш,секоја илузија и слика од минатото не исчезне,не се распрсне како меур од сапуница.Потоа стига таа болка, тој болен копнеж кој те излудува, кој те измачува поради тоа што не можеш да го допреш тоа тело .Така мене ми е скоро секој ден последнава недела.Затворена во бела соба сама со тишината и твојот глас.

Суров си,сурово си поигруваш со сите околу тебе.Посебно кога беше уморен и кога повеќе не можеше да лажеш,кога не можеше да смислуваш разни изговори и кога смирено ми кажа дека не знаеш што ќе правиш со неа.
Знам дека е некултурно да се сервира чаша полна до врв или да се бара такво нешто ,но не можам да се помирам со нешто блутникаво и половично со некоја улога ,со давање на само една рака.Јас барам целосно предавање и се предавам цела без оглед на последиците потоа.
Знам дека на крај ќе те нема и дека ќе завршам со оштетувања поголеми од претходните ,ама подобро да се сака една година без задршка отколку цел живот да не осетам вистинска љубов.
Се предавам ...што ќе побараш од мене ќе добиеш макар и да значело мое заминување ,важна ми е само твојата среќа.

Крвав бакнеж.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Сигурно е магијата која ја направи вечерва толку убава... Секако дека, секоја вечер помината со тебе е убава но, оваа беше особено посебна.Зборовите кои беа изговарани од твоите усни во темната тишина, ми создаваа еден звук во увото кој можам да го опишам само со еден збор-љубов.
Ја сакам топлината на твојата прегратка, ја сакам искрата во твоите очи кога си разменуваме длабоки погледи.
Вечерва, се изгубив во твојата прегратка, а чуството, беше едно од најубавите што сум ги почуствувала.Се почуствував како дете, кое на невин и безгрижен начин, ги бара рацете на саканата личност, да го прегрнат толку цврсто, што ќе му дадат сигурност, дека може да заспие и ништо при тој сон да не го повреди.
Кога сум со тебе, се чуствувам како да можам со целиот свет да се изборам.Те љубам.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Мил мој мажу,
Не сум расположена за платонизми вечерва. Само најпросто ќе ти кажам дека ти си моето најголемо изненадување во животот, најприроден, пријатен и топол мирис на среќа, мое парче небо полеано со црвени залези, мој малечок хоризонт каде се чувствувам ,,домашно". Излишно е да кажам дека нема никогаш да те заменам, на тоа не ни помислувам. Со тебе е целово тело, целава душа, а толку е убаво, што знам дека не ги украде, туку ги заслужи. Ти благодарам на цврстината издржливоста и неотповикливо безусловната љубов и среќа. Те сакам! Засекогаш! Дури и на небото би биле заедно! Секаде!

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Те посакувам токму сега. Целосно, онаков каков што си, таман и само за мене.

Не знам зошто е вака. Но е добро до бол.

Убаво спиј.:pipi:

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Не ќе беше лошо еднаш да биди по мое, не?
Па оти тогаш еднаш не е?
Речи си де еднаш, ќе и` удоволам не за нешто друго, за да не малтретира.
Не знам како не ти станав досадна со то, јас самата си станав.

Нема врска, спиј убо, имај убав ден, помини си убо..
.. Те сакам.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Те сакам...иако на моменти не можам да те смислам органски, не можам да живеам без тебе.
Живеам за моментите кога само се гушкаме и ќутиме.Обожавам кога седиме и го гледаме небото посебно месечината.Сакам кога знаеш токму што сакам и ќе го направиш истото за мене.Сакам кога ќе ме изненадиш, а го правиш тоа често.
Со тебе имам се и не сакам ништо повеќе...
Можам само од тебе да побарам да не бидеш толку drama quenn.Нели?:pipi:
Те сакам до уште малку полната месечина и назад

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Закон е кога ми викаш дека ти студи за да те изгушкам...или кога ми е топло а ти ме дуваш во вратот.
Обожавам кога се припивам до тебе прежедна за гушкање и топлина. Не знам за доста. И ние уште се гушкаме а времето престанува и јас и ти сме единствени на светот.
Поседуваш човечност, топлина, добрина што ретко се наоѓа у светов. Све би ти кажала, тајнослушачу.
Ти текнува кога ти кажав за оној стихот на Петре М. Андреевски за љубењето на Дениција што е као создавањето на македонската држава? Така се осеќам и ја, ко сакањето на тебе да е нешто револуционерно, апсолутно неопходно и преубаво од моја страна.

Everywhere I’m looking now
I’m surrounded by your embrace
Baby I can see your halo
You know you’re my saving grace.

You’re everything I need and more
It’s written all over your face...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Твојата смиреност, поглед, добродушност и разбирање ги сметам за мој идеал во животот. Благодарам за секој совет, за целото мое детство кое го паметам по тебе, за тоа што навечер хрчиш многу слатко па се слуша дури до кај мене во соба, за тоа што ме сакаш! Те сакам најмногу дедо! Се` би направила за тебе.:back:

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Се чувствувам беспомошно, не можам да издржам без тебе, те љубам...
Патувам низ спомените.Ако не ти е заклучено срцето дојди и ти...
бура од емоции,необјаснети, неискажани чувства, само шепоти се слушаат од далечината, само горчливи усни се обидуваат да поправат стари грешки
Залудно е се, некогаш просто е предоцна. На крајот од спомените сме некаде јас и ти. Тајно се гледаме, уште потајно се љубиме. Трагите на нашите усни ја покажуваат вечноста на нашата љубов. Не се навраќаме на минатото тоа помина. Обидувајќи се да ја игнорираме и сегашноста уживаме во моменти на радост кои траат кратко. Моја најголема тајно, долета во моето срце како ангел. Ангелу мој те молам не одлетувај. Остани да уживаме во прегратките на ѕвездената светлина.
копнеж...копнежот по тебе е тоа што ме мачи. копнеам по тоа да им кажам на сите колку те љубам. Копнежот боли, гребе, остава рани на срцето...молк...се слуша само песна со посвета
"бакнежи прегратки очи насмеани помниш ли се што имавме премногу среќа за да ни потрае"
ех кога би можела да го вратам времето назад, би тонела во море од среќа, не би дозволила никогаш да ме напуштиш...
Доаѓа и крајот на спомените, таму каде што не нема веќе нас заедно. Продолжи да патуваш ангелу мој во најубавиот дел од твојот живот, но никогаш не заборавај ме...љубовта е таму каде што си ти...но таму не сум јас, за тебе веќе не постојам...
патувај, не враќај се назад, биди што подалеку од мене а јас пак ќе те чувам како таен спомен со ужас да те заборавам...

16.01.09
with love elena

Kajgana Shop

На врв Bottom