Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
И сеа кој да одберам од вас...тебе тебе или тебе?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Без многу шифрирање, ова можеби не е последен пат да мислам на тебе, ама дефинитивно е последното нешто што некаде или на некого ќе го кажам во врска со тебе. После ова my lips are sealed.
Знам дека другарките твој (а посебно другарите) не ме сакаат, ама не ме сакаат затоа што сум поголем маж од нивните дечковци а и од нив, и попаметен и посилен и поубав и што ти не, и затоа те натераа да бидеш со малиов. Ти се молам, пичкетина од твој калибар со она детулено од со одвај 170...јбг, шо би рекол сусаро-ти бираш како живиш (али у твојов случај ти најмалку одбра).
Да криво ми е, нема да лажам...ама па кога ќе ја видам мојата алтернатива болката веднаш ми исчезнува. Ја очекуев муж...фала за тоа, сега барем сум 100% сигурен дека со плачење ќе ме бараш и тоа за брзо време :).
Да, бев идиот, и тоа најголем идиот на свет кон тебе...ама за се треба двајца, мојот идиотизам половично е резултат на твоето однесување, тоа запомни го.
Кон дрољи сум папучар затоа што се еднократна употреба-тоа никогаш не сум бил и нема да бидам со тебе, затоа што те ценам повеќе без разлика на последниве настани.
Да, секогаш ќе сакам метал и рок, и ќе пљукам по кремци и безрбетњаци и по луѓето кој што ти сметаш дека се супер, сакам луѓе со сопствен став, а не некој што следи трендови, плус ете дознав дека после толку контрирање сепак си се согласила дека шупаците од тие места (знаеш кои) сепак биле само шупаци :)...мило ми е за тоа, со тек на време ќе сватиш дека се што сум рекол е така.
Да, правам глупости, и ќе продолжам да ги правам, да риана е срање, другарите ти се педеришта, другарките ти се провинциски дрољетини, дечкоти е штрумфче-само ти си ко што треба...и нема тоа да го променат кај тебе, ова го правиш само од егоистички причини...башка инает си ...и најважно женско си.

Лицето ти е слатко, гзот уште посладок, насмевката англеска, мирисот божествен, а косата како свила....ама ова е само дрогата од мојата подсвест.Барем на ова поле знам каде идам...Веројатноста ова да дојде до тебе е мала (барем според мене), ама во случај да дојде...јеп криво ми е, ама па имам 5 различни цуретини во моментов кој што се паметни и убави ко тебе, ама проблемот е што само тебе ти дозволив да влезеш кај што не треба, и сега како кога змија ќе те гризне морам лагано да го цицам отровот...ама при крај сум-мислам дека ова се последните капки :D

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Дека си толку глуп што си навреда дури и за глупаците, а не па за мојата интелигенција. Ама ај.
Но! Осум месеци подоцна погледни каде си ти, а каде јас. Или сепак можеби Бог ги чува глупавите? :toe:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Цел ден те мислам денеска, што немам обичај да се утупам у некој без да превземам нешто конкретно...
И сфатив дека не си сменет ти, туку дека си сменет кон мене, што од една страна е разбирливо..
Ми фалиш повеќе од што можеш да замислиш, ми фалат муабетите на телефон со тебе што траеа со саати, додека толку многу ми се спие што јазикот ми се плетка па се смееме зашо сум треснала нешо безвезе, ми фалат муабетите на мсн до 3 сабајле, сликите на кои си објаснувавме некои ствари, муабетите на скајп кај шо ми викаш да напраам некоја фаца, ми фали онаа јас кога бев со тебе.. Дури ми фали и бушавењето кое ме нервираше зашо не знаеше за доста :) Ама, така ми е коа тие работи не знаев да си ги ценам на време..
Логовите, патем, се интересна работа.. На многу работи ти се воодушевувам, за некои имам прашња и сум збунета, ама некои прашања не треба да бидат одговорени со причина...
Како и да е, мило ми е што постојат и ме потсетуваат на сешто...
Никогаш нема да заборавам дека со мене поминуваше се она што го поминував јас, дека секогаш можев да сметам на тебе, дека ми беше рамо за плачење, дека се смеев без престан од твоите глупирања...
Уствари ништо нема да те заборавам и секогаш кога мислам на најблиските луѓе, те ставам во таа листа, понекогаш со прашалник зашто не сум сигурна дали сакаш да бидеш во таа листа...
Затоа ненормално многу ме боли кога ќе ме прашаш дали некогаш сум те сакала, без да ти текне дека покрај лошите - сме поминале и убави моменти..
И знам дека од почеток се памтат само лошите работи, па дур ни поминат сите емоции - на крај ќе ни останат само убавите спомени... Иако не сакам да останам на спомени само, ама...
Си мислев прееска, како би било по неколку години кога случајно ќе те сретнам на улица и ќе си размениме неколку реченици и секако ќе го завршиме муабетот со:
„Па ајде да пиеме кафе некој ден„
„Да да, супер идеја, ај ќе ти пишам или ти пиши, па ќе се договориме„
И секако, никогаш нема да го оствариме тоа иако години пред тоа сме си ветиле дека ќе стапиме во брак и покрај миљоните обожаватели што ќе ги имаме во моментот :)
Не ми е тешко да се преправам дека никогаш не ти го посетувам фб профилот, не ги прегледувам нашите муабети, не ги читам мејловите и не проверувам да не си се пуштил на мсн без да ми пишеш.. воопшто не ми е тешко да глумам лудило..
Иако порано не можев да замислам како би живеела без тебе, сега сум навикната од најглупавите причини на сите светови....
Знам дека премногу си тврдоглав и горделив за да ти текне на мене, што е тажно зашто не сакам да ми тече животов без ти да имаш голем удел во него.
И знам дека те имам повредено и поради тоа секогаш ќе имам грижа на совест и ќе ијам проблеми да заспијам, зашто нели, логично е ако некого толку сакаш - да не го повредиш. Само што јас не знаев како поинаку тогаш, ми идеше да се убијам после секој наш муабет од грижа на совест и ми се случуваше да плачам зашто сум толкав идиот...
Како и да е, мило ми е што се тоа помина, мило ми е што си среќен и исполнет...

Те сакам.

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Искрено, не ми е мило што повторно на некој начин ни се споија патиштата.
Знаев, но не очекував.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
влезе во мојот живот тивко и брзо а уште уште побрзо но пребурно излегуваш од него идејќи кај него оној кој те омаловажува оној кој те користи оној кој те сака само од интерес но што е тука најтешко ми е тоа што не ме свати сериозно и моите намери не ги сфати сериозно а ја бев пресериозен во врска со тебе проклето колку боли машката солза до сега ми се нема случено ова ми се случува во најтешкиот период од мојот живот таман кога помислив дека ми тргна барем на едно поле во животот ти ме утепа синоќа ми го распарчи срцето посакувам да не се сретневме воопшто но што е тука е засекогаш ќе бидеш во моето срце некаде во некое ќоше од истото проклето боли и дури сега сваќам дека сум се заљубил искрено за прв пат во мојот живот но изгледа во погрешна особа било сето тоа јас не се откажав од тебе тоа го направи ти ти посакувам среќен живот за една штипјанка која ќе ја сакам целиот мој живот

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Here we go again.
Damn you..

Кога би знаел со какви мисли ти тргнав во пресрет.. А како заборавив на се кога те видов.
Толку ми фали. Еден поглед, една насмевка. Кога би знаел..
И озбилно, совеста не ми даваше. Но..
..еве не пак. Никогаш не помислував дека ќе доживеам fail при останување целосно присебна.
Да, 3 месеци се многу. И 3 дена се многу за некого, но кој да знае.
Пак ми се вратија истите мисли во глава.. што се случило пред ова, што се случи сега, што ќе се случи потоа.. што е ова?!
Кога те видов заборавив што треба да ти кажам, но едно битно напоменав.. jus so u kno. Го добив посакуваниот одговор, lucky me.
Добивам сила да ти кажам уште многу многу повеќе и знам дека џабе ми е. Се губам кога ќе те видам! Не знам што да правам, што да кажам. И со тоа открив.. јас не знам како да се однесувам спрема тебе. Не ти го пружам она максималното кое го умеам. Заборавам да те бакнам, човече.. Каква моќ поседуваш?? Никој не успеал да ми делува вака.
Има толку работи за кажување, но чекор по чекор ќе си ги кажеме еден на друг. Ти благодарам што конечно почна да се отвараш. Навистина ми значи не-типичен машки однос.

Не знам што ќе биде сега, што ќе се случи, зошто посегнувме пак по нешто кое е неприближно до замисленото на двајцата, но, нека се случи тоа што треба да се случи. Ќе успее, или не зависи од нас. Џабе јадосувањето.

В

Вори

Гостин
365,12,1....фала ти за најубавата година...да не должам многу,те сакам жими мајка.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Сакам да ти кажам дека те сакам. Доволно е само да те погледнам во очи и да сфатам дека животот без тебе би немал смисла. Денот кога те сретнав е наjдобриот ден во моjот живот. You are part of my entity, now and forever <3

Н

'Никола'

Гостин
Те сакам бе девојко, те сакам. Никогаш нема да го дознаеш тоа, барем така со сигурност знам дека ќе те имам секогаш во животов.
Не сум знаел дека толку е тешко да сакаш некоја (првпат ми е) и дека многу тежело кога ќе го чуваш тоа за себе. Ама така е најдобро.
Ќе ми помине како Се друго, мора да помине..мора..едоставно мора..нема да дозволам срцево да ми го пореметува животов и плановите..не сега..не на 22 години..досега се справував со секакви чувства, можам и сега..не е ова ништо со што не можам да излезам на крај..

никоја нема да ми влегува под кожа, не после сето ова што го поминав, не после имајќи ја секоја што ќе ја посакав и уживајќи со секоја како што сакав..е нема сега да го менувам тоа..не заради некои чувства кои што би можел да ги контролирам со малку повеќе концентрација...нема да дозволам да ми пропадни животов уште од сега...не сум подготвен за тие големи чекори..сеуште сум оној слободниот по кој што многу мечтаат..сакам да бидам тој бе..убаво ми е..не сакам да го менувам тоа..сеуште не....заборави ја првата реченица што ја напишав..

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65

Da bez tebe moj je svet bezveze,
da bez tebe disati je teze,
samo s tobom zivot ovaj ima smisla,
da bez tebe slika nema boja,
da sam ziva samo kad sam tvoja,
da i pakao je raj kad ti si tu,
ali te nema...
:love2:

C

Cool Hand Luke

Гостин
Можеби конечно успеав да се смирам и да рационализирам како успеав толку многу да те повредам и со тоа себеси да се уништам.
Поведен од силното чувство што го добив кога ти лани ме поздрави пред продавница, очекував од тебе безрезервно да веруваш во мене, и немаше да те оставам сама. Но сега гледам дека јас на тебе не сум ти дал причина за да имаш таква верба во мене. И ете, не се разбравме. Сега гледам дека сум бил како разгалено детиште што чека само на готово. Поведен од некои свои убедувања тогаш дека ете само девојка што е сама може да е заљубена во мене и да ми става до знаење за тоа. Ја барав таа што е сингл и направив голема забуна со друга. Глупо ми е да споменам дека тоа не беше намерно, но вистина е. Кога сфатив колку згрешив, сакав тоа да го исправам, но не смеев тоа да го правам, бидејќи бев исполнет со сомнеж, и ете, не се разбравме и многу проблеми ти направив. Да ја сфатев озбилно онаа група - све је почело као зезање, а тек касније...... ќе беше поинаку. Ама за жал изгледа дека лошо прифаќам шеги што ме погодуваат во срце. Уште се држев до глупавиот идеал. Почнав да се сомневам дали си ти искрена кон мене, наместо да се вразумам и да ја прифатам новата ситуација за мене. Извини те молам, ако те навредив, етикети ѓаволи бесови што ги пишував додека бев ранет со скршени илузии. Сепак ништо од сето тоа не ти беше упатено тебе, туку само кон мене самиот, тоа беше разговор со себеси, поради силината на чувствата излегоа такви работи. И не е вистина дека само физички ме привлекуваш. Страст се јавува кога е присутно чувството дека саканата личност не е наша. А ти си толку мила.... малечка. а јас морав ли како ѕвер толку да те повредам за да го сфатам тоа...... Кога би го вратил времето, би го исфрлил идеалот што го имав, и најчовечки би ти пришол. А не вака да те удирам и повредувам, да ти правам срамови и бруки... и тебе и на момчето, можеби и на твоите... бидејќи сега гледам како некои работи можеби биле погрешно сфатени, гледано од страна. А со тебе немав ни разговор. Не знам дали испуштив нешто... Не знам дали било што од сево ова би ти го рекол. После се што се случи, премногу срам би ми било, мислам дека би се скаменил пред тебе. Се чудам како после се, едно чувство сеуште опстана... Летото, почетокот на јули, помислив дека умре, но само се промени. Или јас се променив... Се надевам дека не напишав пак нешто што би те болело... или налутило... ако ти кажам дека често те гушкам во мислите. Морав да заминам подалеку, да се смирам сега за сега. Ќе бидам добро. Биди и ти добра. Биди и силна. Ми се чини ли само, дека од тебе го научив тоа?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Никогаш не ни мислев дека ке го кажам ова но за се има прв пат...
Знајш...те сакам ужасно бре.Ме излуди.Иако не покажувам доволно и глумам лудило.
Го сакам начинот на кој ме гледаш и на кој ми зборуваш.
Посакувам во моментов да се најдам во твоите прегратки кои ми ја даваат потребната утеха секој изминат момент.
Сакам и да ти кажам колку многу те сакам но не можам да го искажам тоа бидејки мислам дека нема да биде доволно за да ги покаже сите мои чуства кон тебе.
Фала за прекрасните денови кои ми ги приредуваш и за убавите моменти кои се споделени со тебе.
Ти ме научи да ги ценам и малите работти,да се радувам на секоја ситница и друга срека.
Ти ме научи за многу работи за кои не ми беа познати.
Те сакам.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Не сакав да заминам ни најмалку, но просто мораше така, судбина, за да се исполни мозаикот можеби. Не би ти објаснувал за да пак не напишам нешто погрешно. Но јас сум со тебе 24/7! Повеќе од било кога верувам во судбина, кога видов како се вклопија работите во последно време, просто неверојатно. Страшно ти е тешко, мила, и мене ми е тешко, малечка, се распаѓам. Ко малку вода на дланка те чувам и не сакам да те изгубам! Сакам да се изборам за ова! Со тебе сум, да знаеш! За име Божје, ужасно е тешко! Но не попуштам!!! Зарем мораше до волку да дојде?! Не знам, не знам веќе ништо, знам само за СЕГА! Само борба е сега!
Осветли го патот, Боже. Јас сум прилично беспомошен, се што имам и знам е оваа љубов за која би умрел! Спаси не Боже!

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Те сакам!
Ќе те сакам!
И засекогаш ќе те сакам!
И за овие 6 месеци сватив дека ти си таа која ме полни со позитивна енергија, која ми дава надеж за некои ствари што се невозможни и дека секогаш си тука да ме ислушаш!
Едноставно неможам да ти опишам колку те обожавам!!

Kajgana Shop

На врв Bottom