Славјански
Антички Словен
- Член од
- 2 мај 2008
- Мислења
- 5.644
- Поени од реакции
- 1.346
Неи Грци анархисти не сакаме.
И да излезат ќе ги вратиме.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Под Олимп.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Под Олимп.
Не е битен поводот, факт е дека општеството им е високо корумпирано, тоталитарно и неперспективно и младите најдоа повод и начин тоа незадоволство да го искажат. Значи духот не им е скршен.trendovski ( nem avrska ova so clenot nad mene ) huliganenja, 90 % gi zabole za deckoto sto zaginal...ova e ventil koj e otpusten bez kontrola na nasobrana negativna energija..t.e. najverojatno se raboti za antistres terapija na opstestvoto
ti izgleda slabo kopcis ..ne me razbera sto sakav da kazam...ne mislev grcite da izlezat tuku i vo drugi zemji da se digne mladinata oti na site veke im e .......... znaes .....Неи Грци анархисти не сакаме.
Под Олимп.
nie ke se pobunime ovaka vo tolkava brojnost koga ke pocneme da umirame od gladНе е битен поводот, факт е дека општеството им е високо корумпирано, тоталитарно и неперспективно и младите најдоа повод и начин тоа незадоволство да го искажат. Значи духот не им е скршен.
Ние за такво нешто не сме способни и ќе трпиме се додека може (а може многу).
Може само да им се восхитуваме дека го подигаат гласот против сопствената недемократска власт.
Ova e ona sto vo MK ne se svaca.ZIVEAM VO GRCIJA...veke nekolku dena gi sledam nastanite sto se slucuvaat...se zapocna vo sabota vecer koga eden policaec od specijalnite sili nareceni ZITA zastrelaa edno momce ...od toj moment zapocnuva se...ne mozam da kazam deka smrtta na momceto e pricinata za seto ova tuku toa bese samo kapka sto ja prelea casata...grckiot narod bese nezadovolen od rabotata na vladata sekojdnevnite zgolemuvanja na cenite ..izmisluvanje na novi danoci od strana na ministerot za finansii i mnogite skandali sto ja potresoa vladata na karamanlis.otkrieni se mnogu proneveri i krazbi od ministrite sto se vo segasnata vlada...narodot ne izdrza ....se digna i izleze niz ulicite palejki i krsejki se sto ke najde pred sebe....GRAGJANSKA VOJNA ...da mislam deka toa se slucuva momentalno vo grcija .sinokja vo PATRA se sudrija i demonstranti so narodot na patra a policijata stoese od pozadi i samo gledase....
изразуваат незадоволство т.е. како што некој кажува дигаат демек некоја револуција знат против што али позади нив нема идеологија...анархија чистаНе е битен поводот, факт е дека општеството им е високо корумпирано, тоталитарно и неперспективно и младите најдоа повод и начин тоа незадоволство да го искажат. Значи духот не им е скршен.
Ние за такво нешто не сме способни и ќе трпиме се додека може (а може многу).
Може само да им се восхитуваме дека го подигаат гласот против сопствената недемократска власт.
За онаква чиста анархија, еднаква на безредие не се, али се за систем кој многу тешко може да биде имплементиран во современото општество и како таков да опстои подолг период. Протестите немаше да дојдат до овој стадиум да не беше убиено 15 годишно дете, зашто оние кои ги организираа пред трагичниот настан истото го прават во Јунанистан долг временски период без некоја голема поддршка, али сега 90% од младите кои благе везе немаат со онаа '' кауза '' на организаторите излегоа на улица и настана тотален хаос .изразуваат незадоволство т.е. како што некој кажува дигаат демек некоја револуција знат против што али позади нив нема идеологија...анархија чиста
Македонците пак од Егејска Македонија му се најлојални на Караманлис како што ми изгледа работава,сето нивно досегашно “кокодакање“ било само финта Г-6.:pos2:Каде спие сега Грујо та не им даде по една анархистичка маица , и да ги прати Алфите да демонстрираат заедно со Грците во Солун и Атина:pos2::pos2::pos2:
Македонците пак од Егејска Македонија му се најлојални на Караманлис како што ми изгледа работава,сето нивно досегашно “кокодакање“ било само финта Г-6.:pos2:
Treba,ama na koj da mu kazes?македонија треба да слави,
сега ни е шансата да си го одбраниме името,
циганите додека си ја уништуваат државата ние треба тоа да го искористиме:salut:
Како тоа треба, нашите играат фер-плеј, не закачаат противник во нок-даун, го чекаат да се всоземе, па јово наново од почеток:kesa:
toa e resenieto i protiv nesposobni vladi (na lokalno nivo) i protiv neolibirelanite kapitalisticki cudovista (na globalno nivo)ti izgleda slabo kopcis ..ne me razbera sto sakav da kazam...ne mislev grcite da izlezat tuku i vo drugi zemji da se digne mladinata oti na site veke im e .......... znaes .....
koga vikas neoliberalni kapitalisticki cudovista deka teba da odat down dali vo isto vreme i nudis sistem koj bi bil zamena za istiot???toa e resenieto i protiv nesposobni vladi (na lokalno nivo) i protiv neolibirelanite kapitalisticki cudovista (na globalno nivo)
no koj bi se dignal kaj nas?
studentite koi bi trebale da bidat avangardata vo opstestvoto?
denes vo eden dneven vesnik na naslovna strana stoi naslov
"Studentite vo svetot se sila, vo Makedonija testo"
i sto moze da se ocekuva od testo
tocno, deka i testoto moze da se digne, samo mu treba kvasec
Цела Грција горит освен регионите каде што живеат Македонците.Македонците пак од Егејска Македонија му се најлојални на Караманлис како што ми изгледа работава,сето нивно досегашно “кокодакање“ било само финта Г-6.:pos2: