Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.297
- Поени од реакции
- 9.075
Што не ти е јасно сега?Што тропаш зелени бе, се гушиш у лајна.
ПМ-и има со секакви калибри, 5.45, 5.56, 7.62х39, 7.62х51, 7.62х54, 7.9х57
Што ти е поентата на ова?
Што не ти е јасно сега?Што тропаш зелени бе, се гушиш у лајна.
ПМ-и има со секакви калибри, 5.45, 5.56, 7.62х39, 7.62х51, 7.62х54, 7.9х57
Што ти е поентата на ова?
Многу работи не ми се јасни, ама во конкретниов случај,Што не ти е јасно сега?
Еве глуп сум и неписмен и не разбирам англиски, ај молим те, ако треба нацртај ми што треба да докаже овој пост. Дека Русија се откажала од 7.62 за формациско и користи само 5.45 ????Small arms ли да ти преведам? Или треба да ти објаснам на твоето "искуство" дека еден пушкомитролез има калибар 7.62?
Многу работи не ми се јасни, ама во конкретниов случај,
Не ми е јасно од каде на каде сликите на лавовите ги донесе во корелација со 5.45 калибар, најверојатно не ни постои бугарски калаш со 5.45 калибар, а ниту пак рамките на сликите се 5.45.
Второ не ми е јасно што треба ова да докаже:
Еве глуп сум и неписмен и не разбирам англиски, ај молим те, ако треба нацртај ми што треба да докаже овој пост. Дека Русија се откажала од 7.62 за формациско и користи само 5.45 ????
И тоа после сите овие работи:
1. Секоја верзија на формациско оружје произведено после 1974 што е 5.45 постои и 7.62 верзија на истото
2. Не секоја пушка 7.62 ја прават во верзија 5.45
3. Линк од официјална новинска агенција која кажува каков калибар користи Русија за формациско вооружување и дека генерално размислува да се откаже од 5.45 поради слабите перформанси на поголема далечина.
И сеуште го тераш истиот муабет? Сериозно?
Оваа рамка не е 7.62.
Единствено ваков калибар имаат користено лавовите во 2001 година кога купија бугарски калашникови копија од рускиот АК 74
Прегледај го приврзокот 315421
Прегледај го приврзокот 315425
Ова е смешна фотографија од лавовите каде вториот од десно на лево горе е единствен со калибар 7.62 мм додека другите се сите со 5.45 мм.
Замисли да се во заседа и да му сврши муницијата. Кој од соборниците ќе може да му помогне?
Не е он крив што е обучуван да пука со пушкомитролез и да држи гнездо додека војската се повлекува. Мора и такви да имаџамајка мисли дека русите користат од оригиналните калашникови уште.тоа чудо слон не може да погоди подалеку од 300 метри а не пак да го користиш во модерно наоружување.
Добра зделка лежи во овој отпад.Ете како нашата држава се грижи за борбената техника. Бетеерите скапуваат околу Илинден или каде и да се. И скраја било ако нешто бидне пак, ќе пуштаат резервисти со автобуси и лади ниви на линија на оган пошто гробовите сами не се полнат. За ваква држава некој мисли дека вреди да се даде живот или здравје? Опрајте се.