Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.954
The Dutch brewer Heineken and its Danish rival Carlsberg said on Monday that they were getting out of Russia, moves that highlighted the pressure on multinational firms to go beyond pausing operations in the country.

Ваква сплотеност на западот ретко се гледа, Хајнекен се повлекува по цена на 400 милиони евра загуби.

(n)
Апсолутно се согласувам со ликов во видеово, буквално со прости зборови ја кажа вистината. Затоа мора да одат до крај како што влегоа, по било која цена на воени загуби, мора да ја освојат Украина, цел углед на Русија е ставен на маса, то е то.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
Апсолутно се согласувам со ликов во видеово, буквално со прости зборови ја кажа вистината. Затоа мора да одат до крај како што влегоа, по било која цена на воени загуби, мора да ја освојат Украина, цел углед на Русија е ставен на маса, то е то.
Зеленски ако успее да задржи независност на Украина со Киев во истата, ќе стане историска личност на овие простори.

Луганск, Донетск и Крим ако се "цената" за санкциите и изолацијата на Русија и народот внатре, треба некој да се преиспита каков телетабис ја управува таа федерација.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.489
Поени од реакции
13.710
Зеленски ако успее да задржи независност на Украина со Киев во истата, ќе стане историска личност на овие простори.

Луганск, Донетск и Крим ако се "цената" за санкциите и изолацијата на Русија и народот внатре, треба некој да се преиспита каков телетабис ја управува таа федерација.
Заеби глобална политика, влеговме ли во ЕУ? Вие ја уништивте државава за радиодифузна да не плаќате, ќе исправате криви дрини за Русија... Барем дој со друг јусер :)

Член од
2 октомври 2018
Мислења
97
Поени од реакции
204
CIA analyst Larry Johnson suggested that the Russian encirclement of Kyiv over the past three weeks was intended to tie up significant Ukrainian resources so that Russia could conduct large-scale operations in the east and south. Problem solved.

In his opinion, the remaining groups of the Armed Forces of Ukraine in the Donbass and Kharkiv will become the next object of Russian efforts. Eliminating them is the next task.

------------------------------------------------------------------------

Од русиве уште не знам што да очекувам. Подеднакво веројатно ми е утре да потпишат договор, но и да мелат со месеци град по град.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.590
Поени од реакции
13.954
Некое мое согледување на ситуацијата е дека трупите што влегоа од север многу брзо си ја завршија работата и чекаа истото да го направат овие од кај Донбас за да го заобиколат Киев, арно ама овие едвај да се поместија во месец дена. Исто и овие од југ пенетрираа успешно, чак и другите што стигнаа до Бровари од исток. Цела зафрканција им ја приредија овие со неуспехот кај Донбас, па после и чеченци им пратија на помош, па од Јужна Осетија, па сега еве и дел од овие кај Киев. Можда и сум грешка, ама по потезиве што ги влечат така ми изгледа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Некое мое согледување на ситуацијата е дека трупите што влегоа од север многу брзо си ја завршија работата и чекаа истото да го направат овие од кај Донбас за да го заобиколат Киев, арно ама овие едвај да се поместија во месец дена. Исто и овие од југ пенетрираа успешно, чак и другите што стигнаа до Бровари од исток. Цела зафрканција им ја приредија овие со неуспехот кај Донбас, па после и чеченци им пратија на помош, па од Јужна Осетија, па сега еве и дел од овие кај Киев. Можда и сум грешка, ама по потезиве што ги влечат така ми изгледа.
Пажљиво прочитај го ова. Многу добро објаснува.

Единствена грешка што се десила е со силите на ДНР, што не се држеле по планот па влегле првиот ден накај Мариопол у заседи.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Ahahhaahha Juzna Osetija vika be.. Abe tie eden kamion so 10 dusi ispratija, vika zasiluvanje dobile od Juzna Osetija. Hahahah me iznasmea da sibes vekot :D

W

wicked_1

Гостин
Ahahhaahha Juzna Osetija vika be.. Abe tie eden kamion so 10 dusi ispratija, vika zasiluvanje dobile od Juzna Osetija. Hahahah me iznasmea da sibes vekot :D
А зошто тука не напуните еден камион, или барем еден автобус на руле турс.

Собери екипа, јамајка еве сигурно ќе дојде. Подобро да иде на фронтот него да ја брани русија у 20 теми на форум.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Mykolaiv - Nikolayev - Sveti Nikole ... Sveti Nikola nek im je napomoš !

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

Собери екипа, јамајка еве сигурно ќе дојде. Подобро да иде на фронтот него да ја брани русија у 20 теми на форум.
Пак ти буљашки без да ме тагнеш.

Туку што да одам јас бе точак. На Русите баш убаво и глатко им иде, што кур ќе сум им јас? Ти треба да одиш да ја браниш демократијата, ко пупунци паѓаат нацистите... извини демократите, 1000 лешеви има само на слики задњи 2-3 дена, којзнае каква поснопица им се дешава. А ти тука филозофираш на форум. Собирај тие другарчињата шарени и правац Мариупол да ја браните демократијата. Денес Украина, утре Македонија...

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.125
Поени од реакции
13.456

Ти со Дардан, пуно и уште некој квиско како оној Шхаекспиере или како беше.
Јака екипа сте и вие за на фронт :D

Kajgana Shop

На врв Bottom