Војната на патиштата

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Што не значи дека нема да возиш веќе утре :). Живот е, се може да се случи.

Види, во право си. Глупост е да седнеш со пијан во кола, ама да изгуби човек глава ради тоа е сепак преголема казна. И што е најтрагично во исто време барем уште 50 коли низ Скопјево гарант го правеле истото, само овој пат без последици. Дечкиве за жал платиле со глава, а муабетот ми е, да не се повторувам, да се направи нешто БРЗО ова веќе да не биде „ин„ (стратегии за сообраќај, изградба на автопати се добри решенија како додаток, ама нити се доволни сами по себе нити се брзи решенија).
Не сум ни јас цвеќе за мирисање:) досега имам платено неколку казни за ситни прекршоци. За муабетот со казните сосема си во право, ама тука големо влијание имаат и родителите. Се сеќавам на мојата прва казна поминав на жолто и ми пишаа 300 евра. Бидејќи тогаш не работев му побарав пари на татко ми, а тој ми најде работа да растоварам шлепери (не беше работата дека немаше да ми даде)за да си ја платам казната па од тогаш не ни помислив да поминувам на жолто.
Поентата ми е дека и самите родители се виновни за ваквите ситуации до некаде, уште не знаат носот да си го избришат им купуваат BMW, AUDI .......

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
А добро над 90% од жртвите се на патиштата надвор од град ова е конкретно еден случај...
Без разлика, и таму имаш луѓе што се враќаат од свадби/излегувања/празници/пивофести и луѓе што се брзаат (значи пак алкохол и преголема брзина). А и додека да се изградат автопатите и закрпат дупките треба некако да се вози. И да се преживее.
А и не се баш малку ни овие низ град, само оние кај што нема жртви на лице место не се толку „интересни„.А и кај нив има луѓе што покасно починале, останале инвалиди или на друг начин си ги сјебале фамилиите.

?

..........

Гостин
Aлкохолот ви го испи мозокот, алкохоличарска нација, илјадници умират секоја година од алкохол, дали на ваков начин во сообракајка, дали од канцер или изгорени дробови, никој не ја спречува продажбата и консумација на алкохолот...но битно на граница се фатени 20 кила марихуана и спасени сме...
што се однесува до мене ич уво не ми чуе, сите тие такви бмв сељаци и пијаници нека изгинат еден по еден....раат

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Aлкохолот ви го испи мозокот, алкохоличарска нација, илјадници умират секоја година од алкохол, дали на ваков начин во сообракајка, дали од канцер или изгорени дробови, никој не ја спречува продажбата и консумација на алкохолот...но битно на граница се фатени 20 кила марихуана и спасени сме...
што се однесува до мене ич уво не ми чуе, сите тие такви бмв сељаци и пијаници нека изгинат еден по еден....раат
Алал да ти е на паметот што го носиш:tapp:.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Овие Стајиќ нели се газдите на Лотка фирмата што е за камиони и багери?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Без разлика, и таму имаш луѓе што се враќаат од свадби/излегувања/празници/пивофести и луѓе што се брзаат (значи пак алкохол и преголема брзина). А и додека да се изградат автопатите и закрпат дупките треба некако да се вози. И да се преживее.
А и не се баш малку ни овие низ град, само оние кај што нема жртви на лице место не се толку „интересни„.А и кај нив има луѓе што покасно починале, останале инвалиди или на друг начин си ги сјебале фамилиите.

Па нема патишта во Македонија. И свест нема и ете тоа е комбинацијата... Тука било кој од нас да го фати полиција за брзо возење ќе гледаат да се вадат на 1001 начини. И лесно е да се рече не пијам или не сакам да се возам со пијан... Која ти е границата ако твој пријател е поднапиен и демек мнозинството од луѓето ќе се закараат со возачот бидејќи е пијан а се работи за твој другар/пријател... Лесно е на зборови да се рече... Друга работа ешто системот не функционира во странски држави се лежи дирекнто затвор, меѓутоа таму има и патишта и поголема свест нешто што не е случај кај нас... Не дека целосно ќе се намали бројката на жртви али државата мора да презема некои радикални мерки.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Имам читано идиотски мислења, ама ова твоето е врвот. Браво :tapp:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Тоа е реалноста, ако ти одговара како таква, локај алкохол и умри...
Да ја ако сакам ќе локам ќе се дрогирам,ама за возење не,само ти се понашаш ко алкохолот да е главниот проблем у држвава.Може не ни биле пијани дечкиве,ете негде прочитав дека возеле со 200,значи не е само алкохолот проблем,ти ако немаш сам у главата ништо не те спасуа.А ти преиспитај се што си напишал,и кажи ми дали е тоа човечки.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Да ја ако сакам ќе локам ќе се дрогирам,ама за возење не,само ти се понашаш ко алкохолот да е главниот проблем у држвава.Може не ни биле пијани дечкиве,ете негде прочитав дека возеле со 200,значи не е само алкохолот проблем,ти ако немаш сам у главата ништо не те спасуа.А ти преиспитај се што си напишал,и кажи ми дали е тоа човечки.
Штом се враќале од ергенска вечер сигурно се биле пијани па и летале со 200км на час.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Па на тие пред некое време им почина млад член од фамилијата сега уште двајца. :(
Да, братот на еден од овие двајцава не знам точно дали Александар или Борче. Страшно за таа фамилија, а и за другиве.

Kajgana Shop

На врв Bottom