HristijanWR10
Bryan Kearney
- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 10.767
- Поени од реакции
- 20.490
Ова ти е повеќе да кажиш дека само Скoпје има булевар и кога некој од друг град ќе дојде одма се збунува. Другар оди јавај си го магарчето далеку си ти од кола.А сте приметиле ли како возат Охриѓани (аи некој други) во Скопје по булеварите.
Сите навака а тие натака - сите натака а тиа навака.
А некоја статистика колку од прекршителите се од овде а колку од онаму.
Страшни се нашите патишта некогаш тие се криви за несреки, но повеќето се возачите. Некои брзаат од што мораат, други “тато ми ја купи колата„ па да им се покаже на другарите како изгледа 160 и како се стиска на педала дека се тие глупави.
Вчера излегов и на кружен секогаш е забавно таму се скоро сите „глупави“ несреки, уште не се научија кој има предност. “Јас сум на главна улица“ и автоматси мисли дека има предност за да влезе во кружен. Пред секој кружен на сите краци има пешачки премин, ако има пешак на прешачки правилно е да застанеш, а како ќе застанеш ако си внатре во кружниот кога е забрането запирање. Застанеш правиш прекршок, не застанеш уште еден прекршок.
Се претекува на слепа кривина, товарни возила се возат со товар поголем од дозволено пукаат гуми од тоа, тој па зад него залепен како со двокомпонентен се закачува, страшно.