Војната на патиштата

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Најјаки се ваквите како тебе и фидето од погоре. Твое дете да биде на место на Фросина (не дај боже) и да ти викаме, е нема шанси да не видел, глупак е.
Ти секако си глуп и на сите теми освен што трескаш глупости и спамираш ништо друго немаш што да кажеш.

слободно фрлисе негде да те снема од универзумов

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Можеш да видиш на Партизанска дека доаѓа кола накај тебе со 130, но не можеш да видиш дека си неписмен? Интересно.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.127
Поени од реакции
8.877
Можеш да видиш на Партизанска дека доаѓа кола накај тебе со 130, но не можеш да видиш дека си неписмен? Интересно.
Абе не требаше Заев да ја легализира марихуанава, многу црепови се накотија ко тебе.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.459
На партизанска имаш пешачки премини без семафор. Коли не застануваат. Ама голема е улицата за да видиш дали некој доаѓа. Секој ден сум таму.
Такада теоријата било зелено и неможеш да видиш не држи вода.
Супер си пишал. Само што поентата на разговорот не е дали можеш да видиш дека наидува кола, туку дали можеш да процениш колку брзо се движи. Или како што вика коњот од погоре, да ја чуеш. :pos:

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Супер си пишал. Само што поентата на разговорот не е дали можеш да видиш дека наидува кола, туку дали можеш да процениш колку брзо се движи. Или како што вика коњот од погоре, да ја чуеш. :pos:
Ако улицата била празна (незнам дали било така затоа реков некој да потврди) ако кола оди во тебе ке се тргнеш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Абе може и црвено да било, дегенот е крив и крај. Не му се фрлила таа пред хауба за да се самоубие, ниту му скокнала од тревникот, ја прегазил. Нема возачка, пијан, со 130.

И јас многу пати сум прекршил како пешак сообраќајни прописи, па среќа е што сум жив. А и вие сите.
Smanji dozivljaj, nikoj ne veli deka vozacot e kriv tuka, ne znam od kade dobi takov vpecatok.
Cisto sovetodavno bese, ne se ponasajte ko narodni heroi, ko da go oslobodivte Skopje oti zeleno vi bilo, pesacki bil. Ko ke ucestvuvas vo soobrakjaj, bilo kako pesak ili vozac, dvete sesnaeset ke si gi otvoris oti ako ve kreni nekoj na hauba, djabe ke vi bidi i zelenoto i pesackiot. Stvarno ne znam sto ne e jasno tuka.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Ако улицата била празна (незнам дали било така затоа реков некој да потврди) ако кола оди во тебе ке се тргнеш.
Не бе ти дефинитивно си улав. Како ќе се тргнеш во тој момент, ќе скокнеш? Не е ова Семир Геркан од Аларм за Кобра 11 па ќе скокне од кола пред да експлодира. Дефинитивно не сте со сите. Па и по темине други само нешто просераваш, Ендру Тејт од Тему.
Автоматски споено мислење:

Smanji dozivljaj, nikoj ne veli deka vozacot e kriv tuka, ne znam od kade dobi takov vpecatok.
Cisto sovetodavno bese, ne se ponasajte ko narodni heroi, ko da go oslobodivte Skopje oti zeleno vi bilo, pesacki bil. Ko ke ucestvuvas vo soobrakjaj, bilo kako pesak ili vozac, dvete sesnaeset ke si gi otvoris oti ako ve kreni nekoj na hauba, djabe ke vi bidi i zelenoto i pesackiot. Stvarno ne znam sto ne e jasno tuka.
Сум за тоа, го делам и тој став, дека треба да бидеме претпазливи и да се гледа лево и десно, го правам и самиот, но кога се работи за сообраќајни несреќи, може на секој да му се случи, а ова дефинитивно е убиство. Замислете девојчето пијано да било додека поминувало улица, ќе викавте кој *** пиела пред да се врати дома.

Утре ќе ти улета будала од спротивна лента во тебе и ќе се забие, јас ќе треба да речам - па што не се поткачи на тротоар, нели го виде?

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Не бе ти дефинитивно си улав. Како ќе се тргнеш во тој момент, ќе скокнеш? Не е ова Семир Геркан од Аларм за Кобра 11 па ќе скокне од кола пред да експлодира. Дефинитивно не сте со сите. Па и по темине други само нешто просераваш, Ендру Тејт од Тему.
Многу спамираш на темава ова е последен пат што трошам енергија да реплицирам.

ако имаш 2 грама мозок и секој ден си во таа област знаеш како функционираат работите. Има 3 ленти и многу голем булевар што е многу долг. Правило кое сите го следиме е чекаш колона на возила да помине ирелевантно дали ти е зелено или пешачки. Во Македонија такс све функционира.

ти ако глеаш у телефон имаш слушалки се праиш наивен џабе ти е докажување кој бил во право ке те соберат и толку е.

преескс на раскрсница. Јас имам предност возам и дигам рачна цела кола настрана. Ме сече камион а тој што вози на телефон. Што требаше да цепам право дека јас имав предност и да ме однесе????

гомното што е криво треба да лежи затвор ама партизанска е голем булевар и со 130 некој да вози ке го видиш. Секој ден сум таму.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Многу спамираш на темава ова е последен пат што трошам енергија да реплицирам.

ако имаш 2 грама мозок и секој ден си во таа област знаеш како функционираат работите. Има 3 ленти и многу голем булевар што е многу долг. Правило кое сите го следиме е чекаш колона на возила да помине ирелевантно дали ти е зелено или пешачки. Во Македонија такс све функционира.

ти ако глеаш у телефон имаш слушалки се праиш наивен џабе ти е докажување кој бил во право ке те соберат и толку е.

преескс на раскрсница. Јас имам предност возам и дигам рачна цела кола настрана. Ме сече камион а тој што вози на телефон. Што требаше да цепам право дека јас имав предност и да ме однесе????

гомното што е криво треба да лежи затвор ама партизанска е голем булевар и со 130 некој да вози ке го видиш. Секој ден сум таму.
Не, не го викам тоа дека ти си имал предност и си требал да продолжил. Во тој момент си постапил правилно и си се заштитил себе си. Ама еве, да не си го видел на време, или пак да направел поизненаден потег, ќе си немал време или вештина да реагираш, и ќе те смачкал.

Тогаш ќе имаше два типа на луѓе

1. Греота смачканиот, овој камионот е крив

2. Глуп е смачканиот, не знае рачна да крене и да ја изврти колата

Е ти си вториве.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
412
Не, не го викам тоа дека ти си имал предност и си требал да продолжил. Во тој момент си постапил правилно и си се заштитил себе си. Ама еве, да не си го видел на време, или пак да направел поизненаден потег, ќе си немал време или вештина да реагираш, и ќе те смачкал.

Тогаш ќе имаше два типа на луѓе

1. Греота смачканиот, овој камионот е крив

2. Глуп е смачканиот, не знае рачна да крене и да ја изврти колата

Е ти си вториве.
Никој не рече дека девојчето е криво во случајов. Не извртувај да не те отерам у три лепе

манијакот што ја удри е крив законски морално и по сите други основи

Што поентирам јас и членот погоре е како се случил настанот а да се немало можност да се избегне сепак е многу голем булевар и доста прегледен не е кривина

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.599
Никој не рече дека девојчето е криво во случајов. Не извртувај да не те отерам у три лепе

манијакот што ја удри е крив законски морално и по сите други основи

Што поентирам јас и членот погоре е како се случил настанот а да се немало можност да се избегне сепак е многу голем булевар и доста прегледен не е кривина
Јас разбирам дека е прегледен булеварот, но некој има проблем со видот, некој е уморен, занесен, зазборен, што може да му се случи на секого, или едноставно, на погрешно место во погрешно време.

Не секој е свесен толку за околината, ниту па може да изреагира во даден момент целосно свесно. Некој се заледува во тие моменти и не може да мрдне.

Многу е безвезе како не се ставате во кожа на другите, туку гледате од ваша перспектива, како вие знаете, и како вие би постапиле.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.153
Поени од реакции
11.832
Бадијала се расправате, едноставно е.

Од една страна имаме девојче кое поминува на зелено, законски не прави никакви прекршоци, а од друга страна имаме говедо кое со 130 вози во град.

Секој муабет треба да заврши тука.

Нема што ако слушнела, што ако види порано лево десно или гледа цело време, што ова што она.
Така и било пишано, да ја згази ко мува некоја гнаса на зелено, на пешачки, на сред ебано Скопје.

Штета шо нема инстант карма за копилето кое е криво за настанот и шо уште диши воздух, тоа имам да кажам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.378
Поени од реакции
24.088
Сум за тоа, го делам и тој став, дека треба да бидеме претпазливи и да се гледа лево и десно, го правам и самиот, но кога се работи за сообраќајни несреќи, може на секој да му се случи, а ова дефинитивно е убиство. Замислете девојчето пијано да било додека поминувало улица, ќе викавте кој *** пиела пред да се врати дома.

Утре ќе ти улета будала од спротивна лента во тебе и ќе се забие, јас ќе треба да речам - па што не се поткачи на тротоар, нели го виде?
Poentata na cel muabet bese podobro da se spreci otkolku da se leci. Znaci nikoj ne go opravduva likot koj ne da vozel brzo niz grad tuku nisko letal, ali ne mislis deka sluckata bi imala mnogu posrekjen kraj ako devojkata, sega pocinatata uspeala da go izbegne i ovoj 100 metri potamu se zalepel vo nekoja bandera ili taka nesto. I site srekni i veseli.
Znaci pazenje treba, to e.

Kajgana Shop

На врв Bottom