Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.193
- Поени од реакции
- 8.930
Нека се загнуваат. Секој со својот памет!Jas samo najdobronamerno sakav da te predupredam. Kako sto zabeleza ne im trebase dolgo vreme da ti se zagnat![]()
Нека се загнуваат. Секој со својот памет!Jas samo najdobronamerno sakav da te predupredam. Kako sto zabeleza ne im trebase dolgo vreme da ti se zagnat![]()
Партизанска има 3 ленти. Права улица е. Секој ден ја возам. Кога поминувам пешачки (многу немаат семафори) обично сите чекаме и гледаме колите да поминат пошто никој на пешак не застанува.Ти се пали зелено, гледаш нема кола тргнуваш на пешачки, ти требаат 5 секунди да стигнеш до половина премин.
Манијаков поминува 40 метри во секунда, значи ти кога си погледнал дали има кола тој е 200 метри подалеку од тебе. Затоа пешак нит го гледа нит го слуша на таа брзина
Daleku od toa, nikoj ne go opravduva deloto. I nikoj ne e svetec, posebno ne jas ete konkretno za mene ako zboruvam. Zborot bese ne vrvite ulica kako Skopje da go oslobodivte, bilo zeleno ili ne. Sto fajde deka zeleno bilo vo dadeniot slucaj. Si ojde cupeto.Абе момент на невнимание е, секој може нешто да не примети во даден момент. Факт е дека девојката поминала на зелено, тоа не му дава за право на било кого да ја прегази како да е пластично шише.
Немој да ми кажете дека вие секогаш внимателно гледате лево десно, секогаш, или дека не сте претечале на пешачки…
Преку такво од луѓе што секогаш се безгрешни, внимателни и слични глупави изговори.
Дали кога поминуваш на зелено во дојчланд се осеќаш сигурен?130 km/h на 200 метра дава солиден звук и да сватиш дека нешто не е во ред. Не е ова електрична кола па да не ја чуеш.
Баш кога минуваш на пешачки зеленото не треба да ти дава сигурност!
Сигурно ти никогаш не си заборавил чадор под клупа, сигурно ти секогаш си ги носел стварите со себе, не си поминал на необележан премин, не си поминал на црвено, го буткаш точакот на пешачки, не одиш на велосипедска патека, си одличен човек, татко, сопруг, другар...Си се препозна?
Автоматски споено мислење:
Секој со својот избор
Не се осеќам и секогаш гледам кога минувам. Има многу пензионери овде на 80+ и жени со автомобили кои не знаат да оценат ситуација.Дали кога поминуваш на зелено во дојчланд се осеќаш сигурен?
Ти си кретен човече, сориСигурно ти никогаш не си заборавил чадор под клупа, сигурно ти секогаш си ги носел стварите со себе, не си поминал на необележан премин, не си поминал на црвено, го буткаш точакот на пешачки, не одиш на велосипедска патека, си одличен човек, татко, сопруг, другар...
Единствени маани ти се што си деген и лажго.
Абе може и црвено да било, дегенот е крив и крај. Не му се фрлила таа пред хауба за да се самоубие, ниту му скокнала од тревникот, ја прегазил. Нема возачка, пијан, со 130.Daleku od toa, nikoj ne go opravduva deloto. I nikoj ne e svetec, posebno ne jas ete konkretno za mene ako zboruvam. Zborot bese ne vrvite ulica kako Skopje da go oslobodivte, bilo zeleno ili ne. Sto fajde deka zeleno bilo vo dadeniot slucaj. Si ojde cupeto.
На партизанска имаш пешачки премини без семафор. Коли не застануваат. Ама голема е улицата за да видиш дали некој доаѓа. Секој ден сум таму.Луѓе немаат претстава што значи 130km/h низ град. Кога поминуваш пешачки, секој гледа 2-3 секунди дали му иде кола или не. Никој не гледа доволно долго за да процени дали некоја надрогирана будала се решила да вози како да е на Формула 1. На пешакот му е зелено, на возачот му е црвено. Неколку секунди се потребни за колата со таа брзина да стигне до пешачкиот.
Јеботе, воз не се слуша на таа брзина дека доаѓа, а не пак кола, во градска средина каде што има милион исти звуци наоколу.
Најјаки се ваквите како тебе и фидето од погоре. Твое дете да биде на место на Фросина (не дај боже) и да ти викаме, е нема шанси да не видел, глупак е.На партизанска имаш пешачки премини без семафор. Коли не застануваат. Ама голема е улицата за да видиш дали некој доаѓа. Секој ден сум таму.
Такада теоријата било зелено и неможеш да видиш не држи вода.
Ти си појака амеба, освен баби и жаби да мешаш друго не знаеш.Најјаки се ваквите како тебе и фидето од погоре. Твое дете да биде на место на Фросина (не дај боже) и да ти викаме, е нема шанси да не видел, глупак е.
Ти секако си глуп и на сите теми освен што трескаш глупости и спамираш ништо друго немаш што да кажеш.Најјаки се ваквите како тебе и фидето од погоре. Твое дете да биде на место на Фросина (не дај боже) и да ти викаме, е нема шанси да не видел, глупак е.
Абе не требаше Заев да ја легализира марихуанава, многу црепови се накотија ко тебе.Можеш да видиш на Партизанска дека доаѓа кола накај тебе со 130, но не можеш да видиш дека си неписмен? Интересно.