Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.849
Поени од реакции
60.948
Го имаш мојот глас. За процентот ќе се договориме дополнително :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.849
Поени од реакции
60.948
Не мора. Имам ја 2-3 играчи, најбољи се у маало, сите ги шеваат. Малку само треба да поиграат во тоа репрезентацијата. И тоа се пари... :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
И кога ке се знае кој победил ? Ако тепа хари може да кажеме на фудбалот чао

П

Паспарту

Гостин
И кога ке се знае кој победил ? Ако тепа хари може да кажеме на фудбалот чао
Немај гајле брат, на фудбалот чао му кажавме уште пред 15години... :) Сите тројца се лопови, фудбалов нема да види бел ден со ниеден од нив :smir:

Член од
4 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
24
Со 82 гласа „ЗА“ од вкупно 97 делегати со право на глас, Хари Хаџи-Ристески е избран за нов (стар) претседател на Фудбалската федерација на Македонија. На денешното Изборно собрание на ФФМ во хотелот „Александар Палас“, делегатите му дадоа нова доверба на човекот кој веќе имаше два мандати на претседателската фотеља во куќата на фудбалот.
По воведното излагање пред присутните делегати и гостите, против кандидатот на Хаџи-Ристески, Благоја Николовски, ја напушти седницата незадоволен од регуларноста на изборот.
Целиот тек на собранието беше под присмотра на Словенецот, Руди Завр, кој како специјален пратеник од УЕФА го следеше изборнот на нов претседател. Во последните точки од дневниот ред се конституираше новиот Управен Одбор, а се бира и нов потпретседател на Федерацијата.

И така македонскиот фудбал си продолжува да тоне
:nesum::nesum:
:nesum:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Со 82 гласа „ЗА“ од вкупно 97 делегати со право на глас, Хари Хаџи-Ристески е избран за нов (стар) претседател на Фудбалската федерација на Македонија. На денешното Изборно собрание на ФФМ во хотелот „Александар Палас“, делегатите му дадоа нова доверба на човекот кој веќе имаше два мандати на претседателската фотеља во куќата на фудбалот.
По воведното излагање пред присутните делегати и гостите, против кандидатот на Хаџи-Ристески, Благоја Николовски, ја напушти седницата незадоволен од регуларноста на изборот.
Целиот тек на собранието беше под присмотра на Словенецот, Руди Завр, кој како специјален пратеник од УЕФА го следеше изборнот на нов претседател. Во последните точки од дневниот ред се конституираше новиот Управен Одбор, а се бира и нов потпретседател на Федерацијата.

И така македонскиот фудбал си продолжува да тоне
:nesum::nesum:
:nesum:
Жалосно да не речам рип.Со вакви луге нема да имаме фудбал наредните години.Дај бе нака кажат делегатите што добро напрај хари

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ова е невозможно! Па добро бе мајку му стара до когај, до когај ќе го трпиме ова гомново од човек? Толкави корени ли има пуштено да не може да му се скрата ли!?
Не ми се веруе, реков ќе го тргна више да не го гледаме, тој доби уш еден мандат! :tapp:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Па јас го кажав моето:

Фаза 1: Распад. Неможност за одржување на лига. Што финансиски, што од бојкот на клубовите. Доаѓање во ситуација да ова раководство не може да си ги исполни ни најелементарните обврски, да пукне еден срам пред фудбалскиот свет, па да пукне и некоја казна. Да си ги спакуваат куферите и да си одат. Кој дома, кој зад решетки.

Фаза 2: доаѓање на луѓе со ентузијазам, кои ќе се зафатат да ги поправат работите. Луѓе од таа бранша. Да се врати довербата во фудбалот. Да проработи свеста кај луѓето кои го водат спортот (пошто тие реагираат само на срам и на скандали), да се позанимаваат поконкретно со таа проблематика за која земаат плата. Да се поддржи финансиски, да се донесе нов закон за спорт кој ќе овозможи фирмите да можат да инвестираат во спортот (за тоа во друга тема). Да се ангажираат стручни лица, од луѓе кои се занимавата со организација до луѓе задолжени за психолошка подготовка на репрезентацијата. Да им се остави фудбалот на фудбалерите.

Целата работа е поставена на криви темели. Не може да се надоградува од овде понатаму, кај и да е ќе се сруши. Тоа е мое мислење, не мора да сум во право.
Кај нас никој не сака да вложува во фудбалот, а тоа е така бидејќи фрлаат пари во бунар... Колку и да вложуваат пари, секогаш се наоѓа некој што голем дел од тие пари си става во џеб :kesa: Нас ни треба фудбалска федерација составена од луѓе кои имаат пари и познавање од фудбалот, луѓе на кои нема да им биде битно да украдат 100, 1000 или 10 000 евра. Потоа ни треба голем спонзор кој ќе ги спонзорира 1ва,2ра и 3та лига во Македонија, односно ќе ги плаќа судските такси, картоните и сличните такви работи, а за возврат ќе добие реклама на терен и име на лига, пример. Суперстарпица или Долрокс 1ва Лига, 2ра итн... :) Потоа треба да се намали бројот на странци во клубовите максимум на тројца. Кај нас во клубовите ретки се квалитетните странски играчи, пред се во клубовите носат срби и бразилци чиј квалитет не е ни за во втора лига :kesa: Следно, не смее да се дозволи играчите пред 22 години да ја напуштат Македонија, а сведоци сме дека уште на 15-6 одат во странство

Ова е само дел од мојата "програма"

Гласајте за мене :sport1:
Значи истото го бараме, само што вие она разпагање на Лигата го барате понагласено, што за мене не е решение на проблемот туку исчезнување и на ПРОБЛЕМОТ и на ФУДБАЛОТ, а Македонија без Фудбал некако не ми штима па макар и овој какотаков шо го имаме!

ПС. Долрокс сите овие точки кои ги наведе ги има и во програмата на Масар Омерагиќ.:smir:

Член од
1 ноември 2009
Мислења
44
Поени од реакции
5
Pa kako da se smeni Hari koga site rabotat za nego. I navivaci i novinari i seljaci i politicari i protivkandidati. Pa ovoj Blagoja epten dunda izleze. Se povlekol ko picence. Epa kako ke go vodese fudbalot nas surov so incidenti i tepacki sekoj vikend. Ke se kriese na haciendata vo Zlokukani. E taka ne se stanuva pretsedatel na FFM. Barem ne kaj nas. A onie novinarcinjata od kaj Velija tie najsmesni mi se. Navecer plukaat po prilepskion seljak, a otsabajle go moilat da ne im se luti. Oti morale Velija gi teral. A ginat za Hari. Abe vozrasni lugje ste ligusi niedni, pokazete zabi. Istoto treba da go napravat i navivacite i opozicijata za da se smeni nesto. Vaka raskarani i potplateni od Hari uste dolgo ke si go gledame tutunoberacot na celo na FFM.:nenene::uvo:

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
И така македонскиот фудбал си продолжува да тоне:nesum::nesum::nesum:

:nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:

Човеков не паѓа па што сака нека е........:nesum: Ова не е нормално, ова само кај нас го има.....цццц:devil2:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
ПИЧКА ИМ МАТЕРИНА МАФИЈАШКА СВЕ ДА ИМ ЕБАМ!!!! Со копилево нема фудбал кај нас!
:nerv::nerv::nerv:

МОРЖ ГАДЕН!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
И после некој ќе ми рече не му помагал некој од политичкиве партии! Море да поцркаат сите мајката у пичка да им ја ебем!!! :mad::mad:

Kajgana Shop

На врв Bottom