Вонредно генерално собрание на ФФМ: Илчо Ѓорѓиоски едногласно избран за претседател на ФФМ!

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Taму има и за крадење и тоа што останува е доволно за репрезентацијата и за другите работи. Овде ем нема ич пари, ем крадат ко луди.
Има и повеќе од доволно пари. Да нема пари нема Куралампие да сака толку долго да седи на чело на ФФМ. Многу често има донации од ФИФА и УЕФА, за реновирање на стадиони, за младински школи, за 300 работи...ама педеров се си става во џеб. Тие пари се и повеќе од доволно да си направиме добра лига, а и репрезентацијава да ни иде напред, а не да тапка во место. А најболно е што Куралампие му помогна на Платини, а сега овој се прави дека ништо не знае, а уствари све знае што и како се случува овде.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.832
Поени од реакции
60.824
Така е.
Само 18 гласови на анкетата !!!!
Да беше анкета кој има подобра фризура, Торес, Роналдо, Пато тогаш ќе се блокираше серверот од гласање. Младиве генерации ич не се заинтересирани за домашен фудбал. :toe: Не ги окривувам, такви генерации растат сега. Интернет, телевизија и игрици се 90% од слободното време. Оние млади дечки што тренираат фудбал (младинци, кадети, пионери) колку толку во тек се со домашен фудбал. Остатокот е тотално незаинтересиран (со исклучок на малубројните навивачки групи).
Не е тоа. Кој е нормален и сака да си ги зачува нервите тој побегна од нашиот фудбал. Остана помала група на млади навивачи кои се уште не се разочарале до крај па затоа уште се чудат кај се другите, но по некое време и тие ќе се тргнат.

Анкетата ќе има повеќе гласови на пример ако има 4-та точка: сакам сите да цркнат и да ми го остават фудбалот на мира.

Верувај, на сите ни е преку едно место од тоа да гледаме профитери кои се плеткаат во фудбалот за да стават нешто ситно во џебот. На сите ни е смачено од лиги во кои однапред се знае кој кого тепа затоа што клубовите не можат да преживеат ако не шитнат нешто.

Порано имаше по 2-3000 гледачи на селски натпревари од општинска лига. Имаше повеќе квалитет? Не. Имаше ривалство. Се играше фудбал. Ни еден натпревар на ТВ не може да ми ги замени викендите на стадион кога моите гинеа за три бода.

Нема фудбал повеќе. Се е шема. Местенки за ајвар и леб. Борба за донација од ФИФА и УЕФА. Како нешто да се пикне во џеб. Нема аир.

И да ви кажам, кога видов кој се е кандидиран, изгубив желба и да пишувам, а камо ли да гласам. Што да кликнам таму во таа анкетата? Мурто или Курто? Како не сваќате дека од истиот материјал се направени ликовиве. Сериозно ли гледате било каква промена во фудбалот со вакви типови? Мислам, ајде, сериозно...?

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Ајде ти предложи еден кандидат од Македонија што мислиш дека би бил идеален за водење на ФФМ? Баш ме интересира како го замислуваш идеалниот претседател.

Овој избор е слаб. И јас не сум воодушевен.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.832
Поени од реакции
60.824
Ајде ти предложи еден кандидат од Македонија што мислиш дека би бил идеален за водење на ФФМ? Баш ме интересира како го замислуваш идеалниот претседател.

Овој избор е слаб. И јас не сум воодушевен.
Не да не сум воодушевен, згрозен сум. Таман кога мислев дека не можеме да паднеме подолу...

Кандидат, легенда, човек од фудбалот, чесен, никогаш не заплеткан во афери како овие ситни душички... ИЛИЈА НАЈДОСКИ.

Се разбира, не дека човекот сака, реков и во некој предходен пост, сите што го сакаат фудбалот се успешно одстранети од него. Но јас едноставно, претседателот го замислувам така. Некој што нема да им го прави ќефот на клубовите за да добие некој глас, некој кој ќе застане на патот на местењето, продавање фудбалери преку репрезентација, некој кој ќе има авторитет да санкционира клуб за прекинат натпревар, некој кој ќе воведе ред на терените за да може да се врати публиката на нив.

Само човек од фудбалот, некој кој го сака фудбалот, може да го направи тоа.

Од листава сум згрозен, ми се повраќа.

П

Паспарту

Гостин
Не да не сум воодушевен, згрозен сум. Таман кога мислев дека не можеме да паднеме подолу...

Кандидат, легенда, човек од фудбалот, чесен, никогаш не заплеткан во афери како овие ситни душички... ИЛИЈА НАЈДОСКИ.

Се разбира, не дека човекот сака, реков и во некој предходен пост, сите што го сакаат фудбалот се успешно одстранети од него. Но јас едноставно, претседателот го замислувам така. Некој што нема да им го прави ќефот на клубовите за да добие некој глас, некој кој ќе застане на патот на местењето, продавање фудбалери преку репрезентација, некој кој ќе има авторитет да санкционира клуб за прекинат натпревар, некој кој ќе воведе ред на терените за да може да се врати публиката на нив.

Само човек од фудбалот, некој кој го сака фудбалот, може да го направи тоа.

Од листава сум згрозен, ми се повраќа.
Ме претрка друже, јас сакав да пишам исто Илија Најдоски :)

Сепак да бидеме реални, за да се биде претседател на ффм треба да имаш пуштено длабоки корени и во партииве или пак да имаш некого кој има... Тоа се оние што обично лепат плакати, кои имаат завршено едвај 4 одд, а сега седат во парламент и одлучуваат за државава.

Илија едноставно не е будала да се кандидира, а од приложениве кандидати можам само да кажам да се гонат сите тројца во ПМ!!!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не е тоа. Кој е нормален и сака да си ги зачува нервите тој побегна од нашиот фудбал. Остана помала група на млади навивачи кои се уште не се разочарале до крај па затоа уште се чудат кај се другите, но по некое време и тие ќе се тргнат.

Анкетата ќе има повеќе гласови на пример ако има 4-та точка: сакам сите да цркнат и да ми го остават фудбалот на мира.

Верувај, на сите ни е преку едно место од тоа да гледаме профитери кои се плеткаат во фудбалот за да стават нешто ситно во џебот. На сите ни е смачено од лиги во кои однапред се знае кој кого тепа затоа што клубовите не можат да преживеат ако не шитнат нешто.

Порано имаше по 2-3000 гледачи на селски натпревари од општинска лига. Имаше повеќе квалитет? Не. Имаше ривалство. Се играше фудбал. Ни еден натпревар на ТВ не може да ми ги замени викендите на стадион кога моите гинеа за три бода.

Нема фудбал повеќе. Се е шема. Местенки за ајвар и леб. Борба за донација од ФИФА и УЕФА. Како нешто да се пикне во џеб. Нема аир.

И да ви кажам, кога видов кој се е кандидиран, изгубив желба и да пишувам, а камо ли да гласам. Што да кликнам таму во таа анкетата? Мурто или Курто? Како не сваќате дека од истиот материјал се направени ликовиве. Сериозно ли гледате било каква промена во фудбалот со вакви типови? Мислам, ајде, сериозно...?
Точно, точно, точно, ...............................се ова шо го кажа од збор до збор е точно.
Работата е сега од две зла кое да го одбереме, затоа шо МОРАМЕ!!!
Верувам дека има и како мене некој, кои и за “Амди Бајрам“ би гласале, за само Дон Хари да се тргне!

Ако ме разбираш шо сакам да кажам!

П

Паспарту

Гостин
Точно, точно, точно, ...............................се ова шо го кажа од збор до збор е точно.
Верувам дека има и како мене некој, кои и за “Амди Бајрам“ би гласале, за само Дон Хари да се тргне!

Работата е што Хари нема теоретска шанса да изгуби... :toe:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.832
Поени од реакции
60.824
Ме претрка друже, јас сакав да пишам исто Илија Најдоски :)

Сепак да бидеме реални, за да се биде претседател на ффм треба да имаш пуштено длабоки корени и во партииве или пак да имаш некого кој има... Тоа се оние што обично лепат плакати, кои имаат завршено едвај 4 одд, а сега седат во парламент и одлучуваат за државава.

Илија едноставно не е будала да се кандидира, а од приложениве кандидати можам само да кажам да се гонат сите тројца во ПМ!!!
Затоа викам ја дека е отидено веќе у пм се, и сите тоа го знаеме. Разликата меѓу дечкиве што овде пишуваат со некоја надеж и нас кои шириме песимизам :) , е што ние се имаме помирено со тоа, а тие сеуште не. Инаку и ние и тие сме свесни до кај е работава.

Не бе не мораме, верувај. Додуша не ни бираме, тие што бираат во моментов се пазарат за нешто ситно да стават во џеб. Ама ја во принцип и кога бирам нешто, ако треба да бирам од две зла, одбирам да си седам дома. Нек се гонат некаде како што кажа Долрокс. Сеедно ми е кој ќе биде, тоа е истиот тип, само ликот е поинаков.

И сега нешто малку радикално: треба се да се распадне. Тотален крах на системот. Само така ќе можеме да почнеме одново.

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Работата е што Хари нема теоретска шанса да изгуби... :toe:

Не е 100% сигурно, дека ке победи, според муабетите, многумина веке се предомислуваат, за да не ги повлече Дон Хари сосе нив во бездната.
Но мене многу ме интересира шо ке биде со Масар, затоа шо на Канал 5 последниот пат шо излезе а и од претходно некако премногу е сигурен дека ке биде еден од кандидатите. Така да ни преостанува да го чекаме исходот од сето ова кој и те како ке биде интересен!

Не бе не мораме, верувај. Додуша не ни бираме, тие што бираат во моментов се пазарат за нешто ситно да стават во џеб. Ама ја во принцип и кога бирам нешто, ако треба да бирам од две зла, одбирам да си седам дома. Нек се гонат некаде како што кажа Долрокс. Сеедно ми е кој ќе биде, тоа е истиот тип, само ликот е поинаков.

И сега нешто малку радикално: треба се да се распадне. Тотален крах на системот. Само така ќе можеме да почнеме одново.
Не во никој случај не смееме да дозволиме да се распадне до коска, затоа шо после нема ни да почнеме!:toe:
А во тоа сум милијарда посто сигурен.

Туку да не има некој информација, да не случајно Дон Хари му дозволил на некој да снима!wow

П

Паспарту

Гостин
Јас од кога викам дека единствен лек за нашиов фудбал е да се забрани 5-10 години, а за тоа време да се искоренат сите душмани и да се стават во затвор сите лопови. Денес на собранието гласаат луѓе кои верувајте не ни знаат дека фудбалот се игра со топка. Тоа се сите оние луѓе кои заедно со цело семејство шетаа во Норвешка, Шкотска, луѓе чии деца играат во репрезентациите, потоа чии деца судат во нашава лига итн... За возврат тие треба да го дадат својот глас денес, а во наредниот период многу нормално ќе си шетаат повторно и сите тие со нетрпение ќе ја чекаат ждрепката за квалификации за ЕП и ќе се надеваат дека ќе падне некоја подалечна репрезентација

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.832
Поени од реакции
60.824
Не во никој случај не смееме да дозволиме да се распадне до коска, затоа шо после нема ни да почнеме!:toe:
А во тоа сум милијарда посто сигурен.
Една работа од искуство ќе ти ја кажам, не е поврзано со фудбал ама принципот секаде е ист:

Мршојадците се вртат на едно место се додека има уште што да се кркне. Кога ќе снема веќе, кога ќе останат само коските, тие се тргаат.

Ентузијастите, луѓето кои сакаат одредена работа, без разлика која, доаѓаат кога нема ништо, и од ништо создаваат нешто со многу труд и многу работа.

Потоа пак доаѓаат Мршојадците и така во круг, но поентата е што мршојадците не можеш никако да ги тргнеш, тие мора сами да си заминат.

П

Паспарту

Гостин
Не е 100% сигурно, дека ке победи, според муабетите, многумина веке се предомислуваат, за да не ги повлече Дон Хари сосе нив во бездната.
Брат ќе ти кажам една работа, јас сум против Хари, но верувај дека нема теоретска шанса да се смени :) Џабе на А1 тресат зелени, кога до вчера они беа единсвените што го бранеа и поддржуваа Хари, сега немаат корист од тоа и одма плукаат... Ако требаше Хари да одговара, до сега ќе беше во затвор. Он очигледно како што кажав во претходниот пост има некој плакатолепач(и) што му го чуваат дупето.

Баш заради вакви и слични глупости сметам дека ниеден од овие тројца не е достоен да биде претседател на ффм

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Јас од кога викам дека единствен лек за нашиов фудбал е да се забрани 5-10 години, а за тоа време да се искоренат сите душмани и да се стават во затвор сите лопови. Денес на собранието гласаат луѓе кои верувајте не ни знаат дека фудбалот се игра со топка. Тоа се сите оние луѓе кои заедно со цело семејство шетаа во Норвешка, Шкотска, луѓе чии деца играат во репрезентациите, потоа чии деца судат во нашава лига итн... За возврат тие треба да го дадат својот глас денес, а во наредниот период многу нормално ќе си шетаат повторно и сите тие со нетрпение ќе ја чекаат ждрепката за квалификации за ЕП и ќе се надеваат дека ќе падне некоја подалечна репрезентација
Една работа од искуство ќе ти ја кажам, не е поврзано со фудбал ама принципот секаде е ист:

Мршојадците се вртат на едно место се додека има уште што да се кркне. Кога ќе снема веќе, кога ќе останат само коските, тие се тргаат.

Ентузијастите, луѓето кои сакаат одредена работа, без разлика која, доаѓаат кога нема ништо, и од ништо создаваат нешто со многу труд и многу работа.

Потоа пак доаѓаат Мршојадците и така во круг, но поентата е што мршојадците не можеш никако да ги тргнеш, тие мора сами да си заминат.

Слушај, истото и јас не се знае колку пати сум го рекол дека не заслужуваме фудбал во земјата, и знам шо чуствувате за Македонскиот Фудбал.
Но реално, знаеш би значело да тука се забрани било каков Фудбал повеке од не 10 туку 5 години...... знаеш ама РЕАЛНО кажи го тоа.
И уште една работа пред да го кажете ставот (за кој повторувам на муабет истото го викам и јас), сите овие работи кои ни се случуваат во Фудбалската “Влада“ се Огледало на целата ни држава.

Е ај сеа кажи реално шо мислеш дека би не оправило нас шо мислеш дека би било добро?:toe:

ЕДИТ: Ова и за двајцата важи!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.832
Поени од реакции
60.824
Па јас го кажав моето:

Фаза 1: Распад. Неможност за одржување на лига. Што финансиски, што од бојкот на клубовите. Доаѓање во ситуација да ова раководство не може да си ги исполни ни најелементарните обврски, да пукне еден срам пред фудбалскиот свет, па да пукне и некоја казна. Да си ги спакуваат куферите и да си одат. Кој дома, кој зад решетки.

Фаза 2: доаѓање на луѓе со ентузијазам, кои ќе се зафатат да ги поправат работите. Луѓе од таа бранша. Да се врати довербата во фудбалот. Да проработи свеста кај луѓето кои го водат спортот (пошто тие реагираат само на срам и на скандали), да се позанимаваат поконкретно со таа проблематика за која земаат плата. Да се поддржи финансиски, да се донесе нов закон за спорт кој ќе овозможи фирмите да можат да инвестираат во спортот (за тоа во друга тема). Да се ангажираат стручни лица, од луѓе кои се занимавата со организација до луѓе задолжени за психолошка подготовка на репрезентацијата. Да им се остави фудбалот на фудбалерите.

Целата работа е поставена на криви темели. Не може да се надоградува од овде понатаму, кај и да е ќе се сруши. Тоа е мое мислење, не мора да сум во право.

П

Паспарту

Гостин
Слушај, истото и јас не се знае колку пати сум го рекол дека не заслужуваме фудбал во земјата, и знам шо чуствувате за Македонскиот Фудбал.
Но реално, знаеш би значело да тука се забрани било каков Фудбал повеке од не 10 туку 5 години...... знаеш ама РЕАЛНО кажи го тоа.
И уште една работа пред да го кажете ставот (за кој повторувам на муабет истото го викам и јас), сите овие работи кои ни се случуваат во Фудбалската “Влада“ се Огледало на целата ни држава.

Е ај сеа кажи реално шо мислеш дека би не оправило нас шо мислеш дека би било добро?:toe:

ЕДИТ: Ова и за двајцата важи!
Кај нас никој не сака да вложува во фудбалот, а тоа е така бидејќи фрлаат пари во бунар... Колку и да вложуваат пари, секогаш се наоѓа некој што голем дел од тие пари си става во џеб :kesa: Нас ни треба фудбалска федерација составена од луѓе кои имаат пари и познавање од фудбалот, луѓе на кои нема да им биде битно да украдат 100, 1000 или 10 000 евра. Потоа ни треба голем спонзор кој ќе ги спонзорира 1ва,2ра и 3та лига во Македонија, односно ќе ги плаќа судските такси, картоните и сличните такви работи, а за возврат ќе добие реклама на терен и име на лига, пример. Суперстарпица или Долрокс 1ва Лига, 2ра итн... :) Потоа треба да се намали бројот на странци во клубовите максимум на тројца. Кај нас во клубовите ретки се квалитетните странски играчи, пред се во клубовите носат срби и бразилци чиј квалитет не е ни за во втора лига :kesa: Следно, не смее да се дозволи играчите пред 22 години да ја напуштат Македонија, а сведоци сме дека уште на 15-6 одат во странство

Ова е само дел од мојата "програма"

Гласајте за мене :sport1:

Kajgana Shop

На врв Bottom