Ај читни подолу: над 100 грома удриле во крстот! Ха ха, само ме интересира кој броел и колку е тоа "над"? Или ова ко муабетот на Коце: новите пумпи имаат неколку пати зголемен капацитет. Од 3600 на 7200.Рудникот за бакар "Бучим"-Радовиш ќе донира 100.000 евра во фондот за жителите кои беа поплавени во Скопскиот Регион. Одлуката за донација ја донесе раководството и вработените во рудникот. Линк.
не се 22 жртви 23 се!!!Куртонско сфаќање на функција и популистичко вадење од говна. Немање доблест да се признае одговорност и сфаќање дека превземање одговорност за вакви настани значи тешка долгогодишна робија.
Ама кога се обраќа на глуп народ, нормално е да биде доживеан како херој.
Мајмунот не превземал еден куп обврски. Дал во употреба објект со негативна ревизија (обиколницата). Веќе има искуство со претходни големи поплави и пак не ги чистел каналите за одводнување - и се вади со тоа што бил на терен и не бил на одмор 3 години???
Скоту, Коце, тебе работа ти е во канцеларија. На терен им место на служби кои ти треба да ги опремиш, обучиш и платиш, за навремено да реагираат. Да спроведуваш тековни проекти кои сами по себе нема да доведат до смрт на 22 (ај да не се лажеме уште дека се толку) и огромна материјална штета, а не да искачаш ко мајмун у жути гумени чизми и ти да брцаш во говната, кои се таложат заради тебе!
Претходно оној што го испокраде Технометал Вардар, неуспели певач се изживуваше со ова касабава, па оној Пенов клептоманон и два мандати овој инџиковски копук што нема допирна точка со водење на град од 500 000 луѓе.
http://fokus.mk/trajanovski-tselo-vreme-bev-na-teren-katastrofata-ne-mozheshe-da-se-sprechi/
Трајановски: Цело време бев на терен, катастрофата не можеше да се спречи
![]()
-Јас бев во Скопје, три години не сум отиден на одмор. Бев на терен веднаш. Толкава маса за толку мал период, на толку мала површина, нема фекални канализации, нема атмосферски канализации, нема канали што може да ја прифатат, рече Трајановски.
Какви фекалии сте и вие на локална и вие на централна власт, племе неспосбно!
Не заебавај, проблемот е што оделе сите во банка?А тие што треба да добијат помош да не одеа цело семејство во сите банки и да поднесуваат за помош до сега ќе ги земеа парите. Значи помошта е од куќа а не од човек и друга работа, и ќоро и сакато поднесувале за штета за колите и што е и што не е.
И што е проблемот? Тетката во банка неможела да постигне? Луѓето се преплашени и претрпеле огромна материјална штета поради ИМБЕЦИЛИ НА ВЛАСТ!!! Сакаш локална, сакаш Влада и остала багра. 500е се заебанција, ама на нив и тоа како добро ќе им дојдат. Ако Министерство, општина или кој и да е не е способен да се снајде со проблемот, сите по дома и клуч на врата. До кога јас ќе плаќам раскошен и безгрижен живот на банда идиоти? Плус...Парите се собрани од донации. Од луѓе кои искрено кур не треба да ги боли за оштетените. Си има фондови, процедури за решавање на вакви ситуации. Кога е навистина природна непогода. Кога е причината ретардираноста на политичари и останати вмешани во институции, тогаш ТИЕ ЌЕ ИЗВАДАТ ОД ЏЕБ И ЌЕ ПЛАТАТ!!! Уствари на кого му кажувам и јас... Ебате државата во која не е фрлен ниеден молотов коктелТи читаш добро, 5 души оделе по разни банки од една куќа.
Тие што оделе по 5 души во банка сигурно се соросоиди и луѓе кои не ја сакаат државата нели ?Абе неписмени ОД ШТО ОДЕЛЕ ПО 5 ДУШИ ПО СИТЕ БАНКИ ОД ЕДНА КУЌА ЗАТОА ЌЕ СИ ЧЕКААТ ПОШТО НЕ СЕ ГЛУПИ ДА ИМ ИСПЛАТАТ ТАКА И ЗАТОА СЕ ЧЕКА ДА СЕ СРЕДАТ СПИСОЦИТЕ