Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.967
Поени од реакции
42.684
овој бил тој свиркачот значи, се гледа дека појма нема што збори, освен тоа што му наредиле. Пошто да беше стварно свиркач, ќе завршеше како Асанж или Сноуден. @Trolejbus уште мисли дека типов е леџит :icon_lol:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.941
Поени од реакции
27.290
овој бил тој свиркачот значи, се гледа дека појма нема што збори, освен тоа што му наредиле. Пошто да беше стварно свиркач, ќе завршеше како Асанж или Сноуден. @Trolejbus уште мисли дека типов е леџит :icon_lol:
Премногу си е некако лабав типов а и од власта во САД скоро никој ништо не реагира на откривањево " големи тајни " од класифицаирани податоци.
И мене нешто многу не ме убедува дека е независен.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Премногу си е некако лабав типов а и од власта во САД скоро никој ништо не реагира на откривањево " големи тајни " од класифицаирани податоци.
И мене нешто многу не ме убедува дека е независен.
Тешки лаици сте жими се, еве баш денес имаше директен напад врз Граш. Некој од ДоД ликнал приватни здраствени информации заштитени со закон на новинари за неговата борба со ПТСД.

Исто така не е класичен свиркач, туку свиркач кој оди преку законодавните комитети кој треба да вршат контрола врз извршната власт и ги информира за незаконско работење од страна на Извршната власт односно ДоД.

Малку едуцирајте се пред да пишувате глупости...

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.941
Поени од реакции
27.290
Тешки лаици сте жими се, еве баш денес имаше директен напад врз Граш. Некој од ДоД ликнал приватни здраствени информации заштитени со закон на новинари за неговата борба со ПТСД.

Исто така не е класичен свиркач, туку свиркач кој оди преку законодавните комитети кој треба да вршат контрола врз извршната власт и ги информира за незаконско работење од страна на Извршната власт односно ДоД.

Малку едуцирајте се пред да пишувате глупости...
Никој ова не го спори ниту го негира. Муабетот е дека ако стварно опасно класифицирани податоци ги споделува со јавноста, по секоја логика на нештата до сега уште после првото излагање ќе го најдеа дома изгорен со експлодирана микровална или со колата во амбис во Колорадо.
Волку долго време чим само лаат и изиграваат дека се запрепастени од неговите споделувања на класифицирани документи и не пробуваат активно да го замолчат, мене ми стои дека е нивни играч и контролирана опозиција што дадени му се некои не толку опасни калсифицирани документи што треба
" случајно " да им ги украде" и да ги сподели со јавноста.
Ако не е ова типов до сега во 99,102% од случаите ќе беше решен по кратка постапка (пример Сноуден и Асанж). Овде некако многу го толерираат а не ми стои дека тој лично е толку моќен па мора да внимаваат на тоа како ќе го егзекутираат без да се крене прашина.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Никој ова не го спори ниту го негира. Муабетот е дека ако стварно опасно класифицирани податоци ги споделува со јавноста, по секоја логика на нештата до сега уште после првото излагање ќе го најдеа дома изгорен со експлодирана микровална или со колата во амбис во Колорадо.
Волку долго време чим само лаат и изиграваат дека се запрепастени од неговите споделувања на класифицирани документи и не пробуваат активно да го замолчат, мене ми стои дека е нивни играч и контролирана опозиција што дадени му се некои не толку опасни калсифицирани документи што треба
" случајно " да им ги украде" и да ги сподели со јавноста.
Ако не е ова типов до сега во 99,102% од случаите ќе беше решен по кратка постапка (пример Сноуден и Асанж). Овде некако многу го толерираат а не ми стои дека тој лично е толку моќен па мора да внимаваат на тоа како ќе го егзекутираат без да се крене прашина.
Абе уклучете мозок, доказите се споделени со Комитетите задолжени за контрола на ДоД, легален свиркач кој открива криминал и скриени програми на вистинско место. Ако го убијат сега ќе биде очигледно.

Ништо нелегално не е споделено со јавноста, сето тоа се бутка преку конгрес за декласификација ама оди споро и тешко.

Инаку си направија пат и да го убијат сега и сето тоа ќе го препишат на ПТСД и депресија... Нарачно од ДоД https://theintercept.com/2023/08/09/ufo-david-grusch-clearance/

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
Абе уклучете мозок, доказите се споделени со Комитетите задолжени за контрола на ДоД, легален свиркач кој открива криминал и скриени програми на вистинско место.
Ние уклучуваме мозок, туку пробај и ти.

Во ова комитетиве луѓето што се вработени, како се одбрани... Тие комитети (луѓето вработени во нив) 70години што правеле... Како тоа 70г не си ја вршеле работата, а сега, кога е најкорумпиран системот, демек чесни намери имаат.

Како туку така лесно одлучуваш да веруваш на докажано корумпиран систем... Дај образложи, врз основа на што, баш сега, баш за оваа работа, треба да им веруваме, кога за 1000ци други работи докажано е дека лажеле, криеле, манипулирале?

Не е доволно само да кажеш "комитети одговорни за контрола" и здраво за готово ко овци или ноеви да бидеме.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Ние уклучуваме мозок, туку пробај и ти.

Во ова комитетиве луѓето што се вработени, како се одбрани... Тие комитети (луѓето вработени во нив) 70години што правеле... Како тоа 70г не си ја вршеле работата, а сега, кога е најкорумпиран системот, демек чесни намери имаат.

Како туку така лесно одлучуваш да веруваш на докажано корумпиран систем... Дај образложи, врз основа на што, баш сега, баш за оваа работа, треба да им веруваме, кога за 1000ци други работи докажано е дека лажеле, криеле, манипулирале?

Не е доволно само да кажеш "комитети одговорни за контрола" и здраво за готово ко овци или ноеви да бидеме.
Добро бе ти глуп си или не разбираш? Комитетите се составени од пратеници и политичари кои се менуваат. Тие се законодавна власт.

Оние кои со години ја кријат тајната се дел од извршната власт меѓу кои ДоД (Пентагон) каде што се кариеристи кои цел живот држат функции. Генерали, Разузнавачи, Контраразузнавачи. Тие заедно со милијардерите кои ги држат приватните компании како Локхид Мартин итн зимаат пари од буџетот и ги кријат програмите врз кои надзор треба да имаат комитетите. Сега се појавуваат свиркачи кои го посочуваат криминалот со докази на комитетите.

Арно ама дел од конгресмените и сенаторите исто така примале пари од приватните корпорации кои работат во воено-индустрискиот комплекс како донации и со тоа стануваат поткупени а генералите после пензија завршуваат во истите компании со милионски плати.

Така да цела Извршна и голем дел од законодавната власт е под контрола и не сака вистината да излезе и плус глупите луѓе како вас кои во се гледаат завери ве убедија дека свиркачите се дел од заверата.

Блек Рок, Вангард Груп и Карлајл Груп држат се под контрола.

Стварно народов колку е глуп и затоа стигнавме на ова дереџе во Светов како овци сте и само за погрешните работи се дерете дека се конспирации, ве вратат околу мал прст па уште 'сте размислувале'.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
Добро бе ти глуп си или не разбираш? Комитетите се составени од пратеници и политичари кои се менуваат. Тие се законодавна власт.

Оние кои со години ја кријат тајната се дел од извршната власт меѓу кои ДоД (Пентагон) каде што се кариеристи кои цел живот држат функции. Генерали, Разузнавачи, Контраразузнавачи. Тие заедно со милијардерите кои ги држат приватните компании како Локхид Мартин итн зимаат пари од буџетот и ги кријат програмите врз кои надзор треба да имаат комитетите. Сега се појавуваат свиркачи кои го посочуваат криминалот со докази на комитетите.

Арно ама дел од конгресмените и сенаторите исто така примале пари од приватните корпорации кои работат во воено-индустрискиот комплекс како донации и со тоа стануваат поткупени а генералите после пензија завршуваат во истите компании со милионски плати.

Така да цела Извршна и голем дел од законодавната власт е под контрола и не сака вистината да излезе и плус глупите луѓе како вас кои во се гледаат завери ве убедија дека свиркачите се дел од заверата.

Стварно народов колку е глуп и затоа стигнавме на ова дереџе во Светов како овци сте и само за погрешните работи се дерете дека се конспирации, ве вратат околу мал прст па уште 'сте размислувале'.
Не е нормално како успеваш во ист пост самиот да се негираш и тоа подобро од тие што контра ти идат. :cuc:

Овој пост ти е врв. Сам си кажуваш колку е корумпиран системот, ама ете пред свиркачот кој дава дозирани информации, вработените во системот наеднаш чесни ќе станат.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Не е нормално како успеваш во ист пост самиот да се негираш и тоа подобро од тие што контра ти идат. :cuc:

Овој пост ти е врв. Сам си кажуваш колку е корумпиран системот, ама ете пред свиркачот кој дава дозирани информации, вработените во системот наеднаш чесни ќе станат.
Не бе другар, многу си глуп, се откажувам, нема што да се дебатира на темава...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.336
Поени од реакции
7.701
многу си глуп, се откажувам, нема што да се дебатира на темава...
ОК, се согласувам дека сум глуп, ама ти штом на глуп човек едноставни работи не можеш да му ги објасниш, значи или и ти си глуп или не знаеш како да се изразиш за да те сфатат и глупите. Од една страна потврдуваш дека цел систем е под контрола, дека има моќни лоби групи, кои се помоќни од Пентагон, дека сите се поткупени, алчни, крадат, со децении кријат секакви информации, од друга страна очекуваш да верувам некој си ојле дојле, ќе излезе пред нив, со дозирани информации и ќе го сруши целиот тој корумпиран систем.

Самиот кажуваш дека и извршната и законодавната власт се под контрола.
Законодавната власт ако досега не ти станало јасно дека се исто одбрани послушници, корумпирани, многу наивен човек си, понаивен од децана што веруваат во дедо мраз или верниците во социјализмот.

Јас стварно не сфаќам како треба да ти го протумачам овој пост, кога истата поента и ја ти ја кажувам:

Така да цела Извршна и голем дел од законодавната власт е под контрола и не сака вистината да излезе и
плус глупите луѓе како вас кои во се гледаат завери ве убедија дека свиркачите се дел од заверата.

Можеби @Ska Maniac ќе помогне :toe:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.941
Поени од реакции
27.290
Пак ќе кажам, не е поентата ние да се пцуеме дали сме глупи, паметни, лековерни или улра сомничави. Тој ако вака си ги сфаќа работите ок. Тоа не ми смета ниту сакам да го сменам ниту ќе ми смени нешто ако го убедам да го смени мислењето.Мене ме интересира неговоте гледиште. Јас затоа го напишав моето гледиште кое не сметам дека е точно. Затоа и на Тролејбус и на Зурла им реков дека ако сакаат дебата треба со факти, теории и прашања да се води а не со пцуење. Од сево ова никој нема да добие ништо доколку испадне победник па затоа сметам дека не ми треба никаков пехар за победник во интернет војна. Поената мене ми е да видам и прочитам различни мислења, различни теории за на крај сам да можам да го склопам мозаикот.
За ладење мене лично ми се темите поврзани со фудбал каде што не е потребно некое големо познавње од спортот а и самото знаење не е мерило зошто од сезона во сезона (да не речам од трансфер до транасфер) се менуваат околностите и амбициите на клубовите. Затоа таму хехехенцата супер поминуваат зошто се во духот на темите. Не дека и за овде нема јаки мемиња ама нема потреба од пазарски муабети.
А сега да се навратиме на темата.

Бафра не сум толку навлезен во коруптивните скандали во САД , но логиката вика дека ако се корумпирани (ова одамна е потврден факт) и нешто им избега од контрола одма ќе ги преземат сите мерки за да го решат проблемот. Кога истите корумпирани ќе изгубат контрола на нештото или непштата и нема да реагираат согласно логиката од предходно тоа значи дека свесно нешто допуштаат да се случи за да изгледа пред големата јавност како случајно.
Цело време тераат со риврс психолоџи но сега може баш зошто сите очекуваат риврс психолоџи баш заради тоа да идат дирекно за да се сврти сомнежот во сосема друг правец. Затоа и тебе ти викам биди до некаде сомничав ама не претерувај зошто нема да можеш некои работи да ги приметиш ако апла ти се сервирани. Имаше една поговорка што вика ако сакаш нешто успешно да скриеш остави го да остане јавно. Никој нема да се посомнева во него а и со тоа ќе ги заситиш и оттргнеш подржувачите на теории а заговори.

Тролејбус јас нигде не реков (ако си добил таков впечаток) дека строго го осудувам или исмевам типов дека е кловн, платеник, туку дека за сега не ми е нешто убедлив.
Времето ќе покаже дали бил во право а ќе покаже кој од нас тука највеќе или најмалце бил и е во право.
Јас ти кажав дека и на општоприфатените трендови и мислења сум сомничав но и на теориите на заговор сум сомничав. Не го исклучувам фактот дека владата и институциите на САД нас не спремаат да бидеме контролирана опозиција со тоа што не наведуваат да мислиме спротивно од тоа што го зборува типов. Затоа викам дека треба сите страни предпазливо да се земат во обзир и ништо да не се исклучи 100% ама и ништо да не се поддржува 100%.
Кога го изгледав видеово со црната кампања што го постира, еве што ми излезе од страна во сугестии зошто господ знае што забегани работи пратам (според просечен набљудувач од страна) :icon_mrgr: и гледам на ЈТ чим вакви конекции ми препопрачува :

Уште една интересна работа е дека говорот на телото и психологијата се многу корисна работа доколку сакаш да дознаеш некоја скриена порака или да го откиеш внатрешниот mood на соговорникот. Според психолозите и психијатрите многу е тешко идеално да се изглумат мимики и тикови зошто тие несвесно ги правиме. Така што и најспремни актери не можат идеално да доловат некоја ситуација што сакаат да ја доловат.Глумењето на политичариве ви е најпрост пример кога ќе се земе во корелација со говорот на телото.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Затоа и на Тролејбус и на Зурла им реков дека ако сакаат дебата треба со факти, теории и прашања да се води а не со пцуење.
Повторно ме прозиваш :pos:
Ајде најди го постот каде што јас негде пцујам па да видиме како ти располагаш со факти. Јас на оваа тема веќе не сакам да коментирам а на онаа што сакам немам привилегии за таму и веќе не ме ни интересира. Тоа што до сега имам објавено и напишано е толку од мене. Јас можам овде да бидам само нем сведок и ништо повеќе.
Поената мене ми е да видам и прочитам различни мислења, различни теории за на крај сам да можам да го склопам мозаикот.
Па? До сега виде и прочита многу обемен материјал. Образложи ни дали веруваш дека постојат вонземјани и ако да што е нивната "цел на доаѓање" ? Каков облик има земјата? Дали водата физички се закривува во вид на топка? Било што од двете теми? Камо твое излагање комплетна анализа за двете теми твое конкретно размислување. Ајде отвори се а не само одоколу.
Автоматски споено мислење:

Дали некој од вас сте запознаени дека ако на гугл пребарувач напишете flat earth наопаку ве води на главната страна на НАСА?

Attachments

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom