Волим Македонију!

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Хм, кој пљука на свое? Ја свое си гa сакам...
Некои туѓи работе нејќу, а много од народ у мк ми е туѓ. Како и много од народ свугде.
А културу(онуј културну, не квазикултуру) си гу поштују и фалу свугде куде што ќе отиду. Ама и некои туѓи ги сакам и поштују и прифаќам. Ја не сам загледан и затворен само у моју.

Мандраче, знам ја што мисли он под страну земљу. И незнам колко е Синиша Мој Човек, пошто не га познавам, ама ја не збореше за Синишу. Али ипак, чим слуша Мизар, има големи шансе.
Мои Људи не ме рачунав за странца, или ме рачунав за много симпатичнога странца :wink:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
humanoid напиша:
Тешко тебе со такви пријатели Мандрак :)

Но пред да почнете да ме напаѓате и мене, да расчистиме една работа. Немој да ми лепите етикети дека сум србоман, или не знам што, нити пак паѓам на убаво напишани зборови. Пошто гледам дека почна да се случува тоа.

Кога некому сум кажал дека ја сакам неговата земја (да ви посочам дека не станува збор за Србија, пошто прво тоа ќе го помислат луѓето како вас :icon_lol:), тоа сум го кажал искрено. Тоа не значи дека таа земја ја сакаш повеќе од својата, како што пишуваат некои погоре, туку едноставно ја чуствуваш за блиска и гостопримлива без оглед на тоа што многу луѓе ја напаѓаат и негираат. Кога моите пријатели од Србија ми се јавија и пиздеа поради тоа што го прави нивната влада околу Вранишковски, сфатив дека мислат озбилно. На некои од нив скоро им беше срам поради настанатата ситуација. Но прашање е што можат тие луѓе на кои не им влијаат пропагандите. Да тепаат и убиваат?

И не се работи овде за Синиша, туку за целокупната ситуација. Затоа не го посочувајте него како пријател или непријател. Македонија има пријатели, но проблемот е што им го врти грбот, а причините не ги знаев, се додека не почнав да читам некои постови овде. Изгледа не знаеме да си ги бираме, или поточно некои луѓе не знаат да ги бират.
Биди конкретен.-Сакш да кажеш дека незнам да си ги одберам пријателите? Мислиш дека некој може да биде јасновидец па да знае што им се крие во умовите и душите нели? А ти дали си 100% сигурен во своите задгранични пријатели и нивното искрено пријателство?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
NikolaP напиша:
Хм, кој пљука на свое? Ја свое си гa сакам...
Некои туѓи работе нејќу, а много од народ у мк ми е туѓ. Како и много од народ свугде.
А културу(онуј културну, не квазикултуру) си гу поштују и фалу свугде куде што ќе отиду. Ама и некои туѓи ги сакам и поштују и прифаќам. Ја не сам загледан и затворен само у моју.

Мандраче, знам ја што мисли он под страну земљу. И незнам колко е Синиша Мој Човек, пошто не га познавам, ама ја не збореше за Синишу. Али ипак, чим слуша Мизар, има големи шансе.
Мои Људи не ме рачунав за странца, или ме рачунав за много симпатичнога странца :wink:
Добро де, јас слушам Laibach и ми се допаѓа Словенија, па не сметам дека е тоа причина некој Словенец да паѓа на г`з заради тоа и да ме прогласува за свој човек.
Дефинитивно имаш проблем со сопствениот идентитет. И јас водам потекло од таму од каде и ти, и никогаш не сум се согласувал со мислењата и сфаќањата на повеќе од половина Кумановци дека треба безусловно да се прифаќа пријателство со северниот сосед. Многу јасно кажав и порачав во еден од предходните постови зошто така сметам. Кога официјалната српска политика ке го смени својот став и ке престане да посега по мојата татковина, тогаш јас прв ке ги прегрнам браќата срби! А браќата срби ако го сакаат моето пријателство, нека се потрудат да го имаат, и тоа го опишав јасно како можат да го добијат. Неможе некој да ми стане пријател само затоа што слуша иста музика како јас или сака да пие боза. Треба да покаже дека стварно ми мисли добро за да ми биде пријател.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
SLaCk напиша:
Изгледа дека е така. Да неможе да сфати, не ми се верува зашто многу јасно му објаснив, изгледа дека не сака да сфати, а тоа е пострашно.:pop:

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Mandrak напиша:
Добро де, јас слушам Laibach и ми се допаѓа Словенија, па не сметам дека е тоа причина некој Словенец да паѓа на г`з заради тоа и да ме прогласува за свој човек.
Дефинитивно имаш проблем со сопствениот идентитет. И јас водам потекло од таму од каде и ти, и никогаш не сум се согласувал со мислењата и сфаќањата на повеќе од половина Кумановци дека треба безусловно да се прифаќа пријателство со северниот сосед. Многу јасно кажав и порачав во еден од предходните постови зошто така сметам. Кога официјалната српска политика ке го смени својот став и ке престане да посега по мојата татковина, тогаш јас прв ке ги прегрнам браќата срби! А браќата срби ако го сакаат моето пријателство, нека се потрудат да го имаат, и тоа го опишав јасно како можат да го добијат. Неможе некој да ми стане пријател само затоа што слуша иста музика како јас или сака да пие боза. Треба да покаже дека стварно ми мисли добро за да ми биде пријател.
Хм...
Прва работа. Лајбах не ги слушам. Германски език ми е офанзиван по мое уво. Не слушам ни много словенски групе, чат пат Сидарта и тој ептен чат пат. А ипак имам Мои Људи и овдека. И они ме рачунаав за своега колко што знам. Слушаја, неслушаја.

Втора работа, на Мои Људи им е преко кур од политику, како и на мене. Они не гу формирав официјалну политику на Србију и не су они криви због тој што некои кретени тамо на власт зборив. Такви кретени дефинитивно не су мои. Од коју било страну да су. И куде нас има такви.
Како можеш да генерализираш бе. Људи су различни...
Цитат:
Напишано од SLaCk
Dzabe mu kazuvas:)

Изгледа дека е така. Да неможе да сфати, не ми се верува зашто многу јасно му објаснив, изгледа дека не сака да сфати, а тоа е пострашно.:pop:
Мене такви како тебе не сте ми јасни. У ствари л’жу. Јасни сте ми много. Како кристал. Само што никад не сам бија так’в, и никад нема да биду.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
И ја овлим македонију ама македонија и македонците не се волет сами себе. Волој едни!

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Абре зашто ја тупите работава?Алооо освестете се -никој од друга земја не ве сака! само затоа што сте Македонци!Може ве почитува ама не ве сака!Можеш да ја сакаш својата земја (читај) да бидеш умерен патриот ама да сакаш туѓа земја?!Каде со тој памет?!
Следниот пат кога од било кој на темава што има напишано ќе видам дека напишал нешто против Македонец кој ја САКА Србија јавно ќе му кажам дека е пи*ка невидена и човек без свој став!
Југоносталгичарите биле идиоти,луѓето кои навивале за Црвена Звезда биле идиоти,луѓе кои пателе додека Косово умираше биле идиоти а човек кој е СРБИН а ја велича Македонија и кажува дека тој како СРБИН потекнува од Македонија т.е дека сите СРБИ потекнуваат од Македонија вие го направивте херој!Прст на глава и мислење малце -со разум !!:raz:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Аааааааааааааа Дани не! Македонец којшто ја сака Србија може да има 1000 причини тоа да го прави, како што луѓето ја сакаат Мајорка, Шпанија, Бахамските острови, Грција и така натака. :wink:

Помисли со ладна глава и после ќе прајне муабето пак!

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Хм кога ја сум кажал дека имам нешто против Македонци кои ја сакаат Србија? Или не мислиш на мене :). А да ме сакаат, ама недај боже само затоа што сум Македонец. А каде кажуе што!?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Macedalien напиша:
Аааааааааааааа Дани не! Македонец којшто ја сака Србија може да има 1000 причини тоа да го прави, како што луѓето ја сакаат Мајорка, Шпанија, Бахамските острови, Грција и така натака. :wink:

Помисли со ладна глава и после ќе прајне муабето пак!
Епа иди у Општи муабети и најди ја темата за србоманите...прочитај ја , врати се на оваа тема ,прочитај го постот каде што Синиша кажува дека е македономан,се гордее со тоа ,после прочитај ги моите постови па тогаш кажи ми што мислиш....

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
NikolaP напиша:
Хм кога ја сум кажал дека имам нешто против Македонци кои ја сакаат Србија? Или не мислиш на мене :). А да ме сакаат, ама недај боже само затоа што сум Македонец. А каде кажуе што!?
Абе Никола милион пати повторувам-не е ова против тебе,ниту против Синиша туку против оние што имаат двојни стандарди.Мрзат Србомани сакаат македономани!Е ај најди логика жити се и пиши ми ја:wink:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Е арно де - нивен проблем. Ја сум франкофил што не значи дека треба у Аушвиц да горам! Пишувам македонски, да, ама францускиот подобро го зборам од македонскиот... И шо сеа?

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Macedalien напиша:
Е арно де - нивен проблем. Ја сум франкофил што не значи дека треба у Аушвиц да горам! Пишувам македонски, да, ама францускиот подобро го зборам од македонскиот... И шо сеа?
Абе ти ме разбираш ли ја што зборам?!Абе не сум јас против СИНИША АЛО!Не сум против луѓе што почитуваат туѓа земја ,сум против оние што ги мрзат нив коа се работи за македонци а ги сакаат кога се странци а ја љубат Македонија...Аман!

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Dani^^^ напиша:
Абе Никола милион пати повторувам-не е ова против тебе,ниту против Синиша туку против оние што имаат двојни стандарди.Мрзат Србомани сакаат македономани!Е ај најди логика жити се и пиши ми ја:wink:
Хехе и ти си наивна. Тражиш логику тамо куде што гу нема. Такви, ретко су и логични.

Kajgana Shop

На врв Bottom