Волим Македонију!

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Никако да научиме да ги почитуваме луѓето како луѓе. Прво шо праиме - лепиме етикета, па бараме стереотипи врзани со етикетата, па пукаме со сите оружја и тоа на ќоро. Тежок некој синдром имаме овде, за сите зборувам. Ни јас не сум исклучок.

Член од
23 јануари 2005
Мислења
401
Поени од реакции
1
Nema rasi i drugi gluposti. Genetski od eden crnec vo Afrika sme razlika maksimum 1%.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
humanoid напиша:
Значи сомнително знае да биде и ако некој ја почитува и сака Македонија како земја :)
Познавам куп луѓе кои се заљубени во Македонија и никој апсолутно нема никакви претензии или го прави тоа така зошто има скриени намери.

Размислете малку за што се расправате. Со такви мисли може да им завртите грб и на оние кои се вистински пријатели, а богами тие се ретки.
Ако некој неможе да си ги најде пријателите дома, ни во кошии нема да ги најде. Должна почит на сите кои се стварно ок, ама ке ги прашам дали им пречи спор како што е на пример спорот меѓу МПЦ и СПЦ? Ако им пречи, тогаш нека им кажат на своите татковци и дедовци кои се членови по тамошните црковни одбори да поведат сметка, а не да газат на националната гордост на пријателите на нивните деца и внуци. Ако сакате добрососедски односи, бидете ок кон соседите, па и тие ке ве прифатат. Дотогаш браќа срби, од мене ќе си бидете бојкотирани за пријателство. За да ми бидеш пријател, треба да заслужиш!

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Епа зошто бе вие ооо широкогради луѓе се*евте за тн Србомани?!А? Или двојни стандарди применуваме?Ако некој Македонец ја сака Србија онда он е џганот у државава а ако некоја Србин воли Македонију онда сите му рипате у пресрет да му дадете една голема прегратка?!Размислете малце па после пишувајте...btw напишано од србинка:wink:

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Dani^^^ напиша:
Епа зошто бе вие ооо широкогради луѓе се*евте за тн Србомани?!А? Или двојни стандарди применуваме?Ако некој Македонец ја сака Србија онда он е џганот у државава а ако некоја Србин воли Македонију онда сите му рипате у пресрет да му дадете една голема прегратка?!Размислете малце па после пишувајте...btw напишано од србинка:wink:
Сите вие ст Блгарчиња непатриотически!

Све шо се дели на национална основа е чкарт..

Кој ги исцртал тие граници, кој дал за право да се делиме.. нема, тоа е зло. Мене пасош ми е најмалку битен.

Иако ја серев прв за продадените македончиња со мало м, тоа го сторив од непатриотски причини. Заеби, ме мрзи да објаснувам.

А и ти си паметна мома, нема шо да ти се објаснуе.

Бтњ, многу добар провод на факс еј ;)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Офчар напиша:
Сите вие ст Блгарчиња непатриотически!

Све шо се дели на национална основа е чкарт..

Кој ги исцртал тие граници, кој дал за право да се делиме.. нема, тоа е зло. Мене пасош ми е најмалку битен.

Иако ја серев прв за продадените македончиња со мало м, тоа го сторив од непатриотски причини. Заеби, ме мрзи да објаснувам.

А и ти си паметна мома, нема шо да ти се објаснуе.

Бтњ, многу добар провод на факс еј ;)
Офчар, јас сум ептен против делби овде, внатре во Македонија, за границите, дел се природно се изцртани, дел ги цртале нашите предци со својата крв. Знаеш, некој од надвор кога кења како многу ја сака мојава држава, а од друга страна официјалната политика на неговата држава гроб ми копа и црквата во која тој се крсти ја негира мојата црква, ми се блуе! Не е ли дволичност тоа, па макар и да нема директна вмешаност од негова страна? Треба на теме да паѓам кога од една страна ме фали а од друга глеа сопка да ми става на секој чекор? Арно ми мисли? За пријател треба да го прифатам? Ај жити све, размисли малку па после пропагирај космополитизам и глобализам!

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Јас не ве разбирам што сакате да кажете :)
Според вас, ако некој човек искрено изрази чуство дека ја почитува и сака Македонија, значи ли тоа дека има некакви намери да ни наштети?

Да додадам.
Темата е отворена за оние луѓе од надвор кои не почитуваат, а богами такви се малку.
Сега не ми е јасно зошто ги напаѓате таквите.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
humanoid напиша:
Според вас, ако некој човек искрено изрази чуство дека ја почитува и сака Македонија, значи ли тоа дека има некакви намери да ни наштети?

Да додадам.
Темата е отворена за оние луѓе од надвор кои не почитуваат, а богами такви се малку.
Ама јас не го напаѓам Синиша јас ги напаѓам сите оние кои немаат цврст став кон работите и се вртат како дува ветерот.Таквите на темата за -Србомани-т.е луѓе кои ја САКААТ Србија, изнапишаа милион навреди за нив а сега на оваа тема за човек кој ја САКА Македонија се спремни и пијачки да го частат,и на гости дома да го зимаат.Ако си против србомани онда си против и македономани!И никогаш неможеш да САКАШ друга земја туку можеш да ја почитуваш.Али на кој како му одговара!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
humanoid напиша:

Да додадам.
Еве уште еден пример колку сме нарцисоидни, и колку паѓаме на евтини комплименти! Значи токму тоа е тоа за кое пишувам во претходните постови. Не се мисли на ништо кога некој ке ни каже збор што на нашите самобендисани уши им годи, па не се земаат во обзир никакви актуелни случувања!
Абе Хуманоид, знаеш ли дека многу те сакам? :pos::pos::pos:

...и тој веројатно и нема намери да ни штети, ама неговиот глас за власта која му ја води државата и црквата ти штети бе пријателче, отвори ги очите малку!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
-Мои некогашни пријатели, инаку Македонски Срби, членови на една партија која ги обединува етничките Срби во Македонија, одкако се случи „граѓанинот Вранишковски” во Македонија, повеќе неможат да ми бидат пријатели. „Демократска Партија Срба у Македонији” ја поддржуваше политиката на СПЦ и сеуште ја поддржува во однос на поставувањето свој егзарх во мојата татковина. Моите некогашни пријатели немаа коментар кога ги запрашав зошто тоа се случува, едноставно само кажаа дека тоа не е нивен став.-Е се прашувам тогаш чив став може да биде ако не на поширокото членство? Се знае како функционираат партиите, да не забегувам ептен сега. Најпосле, само едно ќе кажам повторно, малку на поинаков начин, за да разберат тие што не разбраа претходно. Ако Македонските официјални представници со својата политика укакаат во односите со некои од соседите, не ја носиме и ние како народ вината? Можеби и повеќе од нив, зашто ние сме ги поставиле таму каде што се.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Mandrak напиша:
Кои бе твои људи? Тие што ти негираат нација и црква ги викаш твои људи?:icon_mad:
За разлика од тебе, не читав само „Политикин Забавник” и „Алан Форд”, туку и "Bravo", "Pop Melody Maker", а кога го добив првиот пасош секое лето најмалку по 2 месеци шетав низ Европа. Затоа јас секогаш ќе ги гледам нештата пошироко и нема туку така лесно и сентиментално некого да прогласувам за „мој човек”. Мешање и дружење со различни нации е ок, ама не со секого. Барем грам национално достоинство треба да се има.
-Под хитно куде механичара, мењач не ти чини, а и куплунг ти крчи к`д мењаш за напред брзину:pos::pos::pos:
Мои Људи су категорија батка. Људи кои ги поштују и сас кои имам заеднички език. И откуде знаеш ти, колко сам ја шетаја. И кој кажа дека сас свакога се дружу. Ај прочитај малце погоре. КАТЕГОРИЗИРАМ, бате. Бирам сас кога се дружу. Само што мој критериум не е базиран на тој кој од какву националност е, него кој што има у главу.
И од куде измисли сга дека негирав нацију и цркву!?
Да се разберемо, ја си гу сакам Македонију и македонску културу. А поштују гу и сакам и културу на други народи(не на свите, али на доста).
Алергичан сам на Некултуру, а туј гу има на рефус и куде нас и куде свите њима. Е сас такви не се дружу и не ги поштују. Камоли сакам.

И престани само списанија да читаш, фати некоју књигу у руке. Не онија што ги давав по новине, него КЊИГУ. Мада и у тија нема лоши. За почетак...

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Тешко тебе со такви пријатели Мандрак :)

Но пред да почнете да ме напаѓате и мене, да расчистиме една работа. Немој да ми лепите етикети дека сум србоман, или не знам што, нити пак паѓам на убаво напишани зборови. Пошто гледам дека почна да се случува тоа.

Кога некому сум кажал дека ја сакам неговата земја (да ви посочам дека не станува збор за Србија, пошто прво тоа ќе го помислат луѓето како вас :icon_lol:), тоа сум го кажал искрено. Тоа не значи дека таа земја ја сакаш повеќе од својата, како што пишуваат некои погоре, туку едноставно ја чуствуваш за блиска и гостопримлива без оглед на тоа што многу луѓе ја напаѓаат и негираат. Кога моите пријатели од Србија ми се јавија и пиздеа поради тоа што го прави нивната влада околу Вранишковски, сфатив дека мислат озбилно. На некои од нив скоро им беше срам поради настанатата ситуација. Но прашање е што можат тие луѓе на кои не им влијаат пропагандите. Да тепаат и убиваат?

И не се работи овде за Синиша, туку за целокупната ситуација. Затоа не го посочувајте него како пријател или непријател. Македонија има пријатели, но проблемот е што им го врти грбот, а причините не ги знаев, се додека не почнав да читам некои постови овде. Изгледа не знаеме да си ги бираме, или поточно некои луѓе не знаат да ги бират.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Haha ke dojde eden Srbin na forumov i ne znaat Makedoncite kako da se postavat:) Za vakov post samo treba fala ti ako mislis seriozno i pozdrav!E tolku.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
SLaCk напиша:
Haha ke dojde eden Srbin na forumov i ne znaat Makedoncite kako da se postavat:) Za vakov post samo treba fala ti ako mislis seriozno i pozdrav!E tolku.
Е тоа ти е батка типично македонско неединство. Плукање на своето и величање на нешто што доаѓа од надвор. Веке познат синдром што ни ја јаде нацијата!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Никола, читај внимателно и не се трескај со тие „твои људи„

Sinisa напиша:
Пуно поздрава из Београда свима који живе у мојој омиљеној страној земљи, Македонији....
Н
Сепак те сметаат за странец, не се занесувај дека те сакаат нешто многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom