Возраст за прв сексуален однос

• Креатор на темата city
  • Време на започнување

љубов,секс,петинг.

• Вкупно гласачи
    109

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
toa zavisi od prirodata i od opsestvoto se poveke se spusta granicata narocito kaj devojkite bidejki maskite se taka malku ponezreli vo tie godini pa devojkite si baraat partneri postari i po iskusni za zal

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Па пожелно е да почнат да се сексаат што порано зошо многу пати у животот ќе бидат поебани.
Out of line ми е ова a? :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Jas toa go napraviv na 17(ni prerano za da neznam so da praam,ni prekasno za da mi se smee partnerkata),bev spremen,znaev so pravam,mislam deka toa e bas pogoden moment za masko
Јас на 19 првпат се секснав, па не ми се смееше партнерката : )
Зошто би ви се смееле? Ваљда нема во нос да и го опашиш : ))))

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Па пожелно е да почнат да се сексаат што порано зошо многу пати у животот ќе бидат поебани.
Out of line ми е ова a? :)

Браос синко, оваа мурдост нечуена досега ќе биде првото што ќе му го кажам на моето дете, кога ќе го пуштам во школо да иде... Да си фати редот.

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
тоа е иднивидуална работа.не треба да биде под притисок затоа што `другите го направиле тоа` или `ако не ми даеш не те сакам` и сл. тоа зависи од личноста и треба само кога ќе се чувствуваш психички спремен.сеа некој на 12 некој на 22, ама нема срам, секој е приказна за себе

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Најмногу ми се ебеше кога бев петто, шесто, што би било 12-13 години.
Колку сакав да ја опнам таа која работеше во мастерс видеотеката и ми даваше порничи.
Таа ми вика кој го сакаш? Јас и велам кој ќе ми го препорачате?
Вели - Не гледам јас такви работи.
Ете една од првите корпи, а јас толку млад и нежен:)

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
Јас на 19 првпат се секснав, па не ми се смееше партнерката : )
Зошто би ви се смееле? Ваљда нема во нос да и го опашиш : ))))
се согласувам со Аcid, мислам за тоа што е смеењето воопшто не е за смеење, и според мене не знам дали би можело да се каже кога е возраста, прво зависи колку е зрела личноста, затоа што факт е дека границата оди се подолу и подолу заради слаб карактер и заведувања. Ова го кажав за помалите, а за повозарасните нема зошто срам ќе се случи тогаш кога треба, и според мене ќе биде најубаво тогаш, и од никогаш не сум разбирал како му бараш на девојката „МОЖИ ДА МИ ДАЈШ, МНОГУ САКАМ ДА ТЕ Е**М„ нема смисла за мене, како што ќе се развива ќе покаже времето и на крајот ќе се случи, и ќе биде најприродно и најубаво, а најважното е дека двајцата треба да бидат подготвени, не женското туку двајцата, и не смее во НИКОЈ случај да има „комромис„ ако можам така да го наречам, ако не чуствува едниот не треба да се случи и крај.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Сфакам дека имаме сите свои потреби, ама да се експериментира, со годините и секусалните желби тоа не е правилно, мн, постови со разлилни мислења и математики, секоја особа за себе е своја индивидуа, некој тоа го доживува порано, некој покасно, во зависност од психичката и физичката спремност, Старосната граница, за прв сексуален однос, според мене би требала да се движи негде од 17-20 год, ни препрано, ни прекасно

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ставање граница за прв сексуален однос не е возможно,како што и спомнаа претходно се зависи од самата личност.Секој се развива во посебен карактер со свои мислења,ставови и начин на однесување.Голема улога во изградбата на карактерот имаат неговите родители.Сепак начинот на воспитување си го одбира секој родител сам.Првите грешки во воспитувањето можат да се увидат и во започнувањето со сексуалните активности.Сум била и јас во основно и средно образование,значи сите сме ги поминале фазите.Мене за секс ми текна во средношколските денови,дотогаш играв долга магарица,фудбал,криенка и ни на крај памет не ми се јавила потреба да се онадам.Во тие години влијае и друштвото,се прават и првите грешки кој болат,првиот срам,јавно понижување,за некого си курва за некого светица.Значи болните периоди ќе направат во иднина да не губиш нерви ако некој те смета за врчва.Доколку личноста слуша,гледа околу себе секс активности,нормално е порано да се заинтересира,но доколку ужива во детството нема ни да помисли да се дупи пред да ја осети вистински потребата да легне со некого,да осети страст.Повеќето се одлучуваат на тој чекор околу шеснаесетата,но тогаш мислам дека се доволно свесни што прават.
Значи за прв сексуален однос зависи од самата личност,воспитување и интереси.
Совет:никогаш нема да бидете повеќе дете,а жена ќе бидете цел живот.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
142
Поени од реакции
1
abe aj dosta zborenje koga treba neka kazam malce zenskite koga im bilo niv prv pat pa sto mislat deka na 15 godini e rano

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Каога ке си готов/а тогаш...нема потреба да ги слушаш сите шо ти викат дека не си фраер/ка ако не си го направила.....поубаво ако треба покасно одколку да станеш бројка на некој/а..:toe:

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
За тоа танго треба двајца и двајцата треба да се свесни дека го сакаат тоа, дали од забава или "љубов".

Kajgana Shop

На врв Bottom