Ptolomej
Дрвен адвокат
- Член од
- 7 август 2005
- Мислења
- 1.741
- Поени од реакции
- 994
Арно ти вели земјаков @vouager дека инструктор не ти брка работа. Се сложувам со него дека поарно сам ќе се научиш отколку со некој до тебе, оти колку шо разбрав не дека не знајш да возиш туку ти е страв . За да немаш страв од возење треба да возиш што почесто и не само на иста делница ( во случајов од дома до работа ) . Вози на различни места и на различни патишта/улици , и кај шо има малку сообрајќај и кај шо има многу сообрајќај. Мора да искусиш разни ситуации во сообраќајот за да стекниш рутина. И ништо не значи тоа дека од 4ти пат си положил градска . Јас од втор пат положив ( не верувам некој да има од прв пат положено освен ако нема некој пријтел во комисијата ) , и пак ми беше малку шубе кога возев првите неколку пати , но многу брзо се опуштив ( додуша и пред да положам ја возев колата од време навреме низ град ). Иначе имам возачка дозвола веќе 30 години и имаше еден период од 5-6 години кога немав кола и не возев ( имам принцип да не позајмувам ничија кола ) , и кога после тоа купив кола немав воопшто никаков проблем со возењето , без разлика дека 5-6 години немав волан фатено . Муабетов ми е дека тоа не се заборава ( исто како возењето точак ) без разлика колку долго не си возел . Нормално дека пред тоа треба да имаш неколку годишно возачко искуство .