И? Те казнија?Како пројде?ајде помош малце.. вака сега имам положено во Март 2007, и ме запира еден џандар и ми вика не сум смеел да возам после 11 сатот на вечер.. таков бил законот...
роден сум декември 1988.... хехе како да сакам хороскоп да ми кажите![]()
Како е законот во врска со тоа? Дали ако имам положено во Март 2007 смеам да возам кога сакам, или како што ми објасни џандарот не семеам после 23:00 без присуство на "постар возач"?
Ајде Струмикс а и другите прав. пукајте![]()
потполно се согласувам со струмикс:smir:Не смееш да возиш после 23:00 без присуство на „постар возач“. Таков е законот.
Ќе можеш да возиш кога сакаш и со кого сакаш дури во март 2009, т.е. 2 год. по добивањето на возачка дозвола.
Годините на старост немаат врска со тоа.
Иако, на пр. сега, на мои 30 год. би полагал Б категорија, да немав, ќе важеше истотото и за мене.
Си направил прекршок, тоа е...
не си погодил,си имал среќа.Мене ме имаат сопрено пар пати,и ми немаат зборено за тоа што кфалификувам како млад возач.Го праваат вообичаеното,а не ми зборат за тоа што возам без придружба нокно време.
stvarno ova? Zashto nekni dobiv indicii deka ima ogranichuvanje. :majmun:За кубиците нема ограничување... Не смееш да возиш кола појака од 100 коња. Така да ако сакаш земи кола 3.000 кубици и 70 коња и можеш да ја возиш. пример мерцедес 300 D.
Ограничување на моќност, не на кубикажа...stvarno ova? Zashto nekni dobiv indicii deka ima ogranichuvanje. :majmun:
DaВажи уште овој закон? Вистина совозачот требало да има полни 25 години?
Да, совозачот треба да има најмалку 25 години, и да не спаѓа во групата на „возач почетник“, односно да има најмалку 2 години возачко искуство.Важи уште овој закон? Вистина совозачот требало да има полни 25 години?