Возачка А категорија

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Ќе биде,ретко кој од прва положил.
Знам, зборев со многу луѓе и скоро сите на втора, дури имаше некој и на трета. Ми рече и инструкторот, штом до тука стасавме, ќе се зема возачката :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.527
Поени од реакции
59.147
Абе луѓе да ве прашам. Денеска полагам градска, ама ништо не бидна, паднав. И сега овие ми рекоа дека треба нели поново да се уплати.

Дека полагав посебно, полигон... посебно градска. И двете ме коштаа по 2.500 = 5.000 заедно. Ама паднав градска, и сега ми бараат пак 2.500 денари, и плус ми бараат 1.500 за да ИЗВОЗАМ 3 ЧАСА??? Нормални ли се овие бре, 4.000 за уплата и 3 часа градска -_-

Дај кажете како иде процедурава... а инаку имам извозено околу 22 / 24 часови до сега.
Повторното полагање треба да е поефтино...
Околу 1700-1800 денари мислам дека е.

3 часа или 3 вожњи за 1500 ?
Во Скопје 400 денари е час, но бидејќи по 2 се возат наеднаш, 800 денари е од вожња :)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Повторното полагање треба да е поефтино...
Околу 1700-1800 денари мислам дека е.

3 часа или 3 вожњи за 1500 ?
Во Скопје 400 денари е час, но бидејќи по 2 се возат наеднаш, 800 денари е од вожња :)
Е нема, пак рекоа 2.500 -_-

Мене ми рекоа прво за 1.000 денари = 3 часа, 1 демек гратис ќе ми даделе. После пак ко се чув со инструкторов, ми рече дека 4 ќе сме извозеле, 2 гратис, љољ.

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Е нема, пак рекоа 2.500 -_-

Мене ми рекоа прво за 1.000 денари = 3 часа, 1 демек гратис ќе ми даделе. После пак ко се чув со инструкторов, ми рече дека 4 ќе сме извозеле, 2 гратис, љољ.
У која автошкола, ти кажаа така, ако не е тајна :D

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Здраво да прашам некој случајно да не знај дали има рок на важење потврдите шо ги даваат за ислушаните часој...пошо ги имам скоро година дена во мене,немам одено да полагам па дали ке треба пак да одам на часој или ке ми важат истите.

Член од
9 јануари 2014
Мислења
50
Поени од реакции
63
Здраво сакам да ве прашам во врска со возачка дозвола.
Јас сега полагам за Б категорија а веќе имам возачка дозвола само за М категорија. Дали кога ќе положам треба пак истите толпи документи да ги носам и пак да ме сликаат, или ќе можат само категоријата да ми ја впишат на веќе постоечката дозвола?

Поздрав.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Морат се одново зш на пластичната немојт да се дополнвет податоци.

Член од
9 јануари 2014
Мислења
50
Поени од реакции
63
Морат се одново зш на пластичната немојт да се дополнвет податоци.
Тоа знам, мислев дали можат од податоците од таа возачка само да направат нова, бидејќи ќе треба инаку пак да се сликам, па уште две слики, па 10 формулари па отисок да ми скенирата па крвна група. И сите други глупости.

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Тоа знам, мислев дали можат од податоците од таа возачка само да направат нова, бидејќи ќе треба инаку пак да се сликам, па уште две слики, па 10 формулари па отисок да ми скенирата па крвна група. И сите други глупости.
Оди на uslugi.gov.mk и таму ќе побараш и ќе најш дополнување категорија на возачка дозвола и се шо сакаш за то ќе дознајш.

Член од
1 јули 2013
Мислења
17
Поени од реакции
0
за Томос аутоматик апн бт атх што дозвола треба М? категорија.. за возење во град ....(Скопје) и да не мрчат џандарите..

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Ajde ovde da prasam,
Dali moze dokolku na primer covek izvozi casovi so edna avtoskola i zavrsi sekakvi obvrski so nejze, posle prvoto polaganje padne na gradska, i dali moze da si vozi dopolnitelni casovi so druga avtoskola/instruktor so cel da nauci podobro bidejki ima potreba da nauci poveke a toa nemoze da go ovozmozi prvata avtoskola/instruktor?
Dali ima nekoe pravilo/zakon (link ako ima nekoj) deka MORA DA VOZI DOPLNITELNI CASOVI SO ISTATA AVTOSKOLA/INSTRUKTOR SO KOJASTO E POCNATO SVE OD POCETOKOT?
Blagodaram na site sto mozat da odgovorat i pomognat
Pozzzz

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Ме интересира, откако ке ги земеш часовите, дали има временски рок во кој мора да положиш? Бидеќи поминаја 8 месеци откако зедов часови од авто школа, а имам наслушнато дека мора да се положи во рок од една година, иначе се губат часовите, и мора се одново.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Доколку ги имаш положено тестовите, имаш рок година дена да положеш полигон и градска инаку јово наново.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
33
Поени од реакции
4
Дали е точно ова ? И ако е, дали е почнато да се применува ?
Точно е и се применува, нс полигонот имаш измена во втората вежба (полукружно свртување), несмејш да моташ во место, мора барем малку да се движи возилото, јас во движење мотав и пак добив негативни за тоа ама поминав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom