Возачка А категорија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Нема врска градот. Приватни авто школи, колку ќе си одредат цена, толку.
Само во Скопје да ги споредиш, ќе видиш 10 различни цени :D
Обично околу 13000 се движат цените кај нас, за други градови незнам :)
13.000?Последниот пат кога се информирав за цените ми кажаа дека до 1-ви јануари цените биле ~15.000, а според некој нов правилник од тогаш наваму цените се ~18.000.Значи само трошоците во автошколата без лекарско, без прва помош...

13.000?Последниот пат кога се информирав за цените ми кажаа дека до 1-ви јануари цените биле ~15.000, а според некој нов правилник од тогаш наваму цените се ~18.000.Значи само трошоците во автошколата без лекарско, без прва помош...

Во автошколата толку ме фати, 13 000 (само часовите, без другите трошоци)...октомври месец

А после тоа...
1200 денари лекарското
800 денари прва помош
2200 полагање тестови
3300 мислам беше полагање полигон и градска
и по 500 денари за колата што ја земаш за полагањата

Можеби сега имаат други цени.
Или пак е зголемен бројот на часовите кои треба да се извозат, зашто едно време слушнав таква вест...колку беше точна незнам.

А многу зависи и која авто школа си ја одбрал...

Ќе може ли некој да ми каже на колку години може да се земат часови ? Јас имам 17ипол и дали ќе можам да земам часови за возачка?

Ќе може ли некој да ми каже на колку години може да се земат часови ? Јас имам 17ипол и дали ќе можам да земам часови за возачка?

Часови можеш да земеш
17ипол е долната граница од која може да се почне со часови

Но за полагање, тестови, полигон, градска, мора 18 години да имаш :)

Ејј колку глуп закон има за моторите. Баш преѓе ме застанаја и прашав како е законот за после 23 сатот и ми кажа полицаецот дека треба само 2 години искуство да имаш. Е сега за скутери било дозволено од 23 до 5 само за тие до 50 кубици што значи ако имаш скутер 125 и 150 кубици не смејш да возиш од 23 до 5 :tapp: :tapp::tapp::tapp::tapp:

како сега, не ми е јасно де некој нека ми одговори, ако возиш скутер до 50цц(м категорија) смееш над 11 часот или не

како сега, не ми е јасно де некој нека ми одговори, ако возиш скутер до 50цц(м категорија) смееш над 11 часот или не

Ако имаш 2 години искуство, смејш.

Aјде вака и ја да прашам, имам ц-категорија и за е- категорија мора да чекам една година да полагам, е сега дали може бидејки уште 3-4 месеци полнам година, сега да полагам а возачката да ми ја дадат кога ке наполнам година,? некој искуство?

Абе луѓе да ве прашам. Денеска полагам градска, ама ништо не бидна, паднав. И сега овие ми рекоа дека треба нели поново да се уплати.

Дека полагав посебно, полигон... посебно градска. И двете ме коштаа по 2.500 = 5.000 заедно. Ама паднав градска, и сега ми бараат пак 2.500 денари, и плус ми бараат 1.500 за да ИЗВОЗАМ 3 ЧАСА??? Нормални ли се овие бре, 4.000 за уплата и 3 часа градска -_-

Дај кажете како иде процедурава... а инаку имам извозено околу 22 / 24 часови до сега.

Абе луѓе да ве прашам. Денеска полагам градска, ама ништо не бидна, паднав. И сега овие ми рекоа дека треба нели поново да се уплати.

Дека полагав посебно, полигон... посебно градска. И двете ме коштаа по 2.500 = 5.000 заедно. Ама паднав градска, и сега ми бараат пак 2.500 денари, и плус ми бараат 1.500 за да ИЗВОЗАМ 3 ЧАСА??? Нормални ли се овие бре, 4.000 за уплата и 3 часа градска -_-

Дај кажете како иде процедурава... а инаку имам извозено околу 22 / 24 часови до сега.

Јас кога паднав граЦка,платив 3000 денари,и плус уште 800 денари за саат и пол вожња.Ми даде инструкторот плус 2 круга низ град да повозам,демек од него било.

Јас кога паднав граЦка,платив 3000 денари,и плус уште 800 денари за саат и пол вожња.Ми даде инструкторот плус 2 круга низ град да повозам,демек од него било.
Жими ку *ров, демек од него. И мене преги така ми рече, 2 часа гратис ќе ми дал за 1.000 денари. Фактички 4 да сум извозил.

Жими ку *ров, демек од него. И мене преги така ми рече, 2 часа гратис ќе ми дал за 1.000 денари. Фактички 4 да сум извозил.

Ти гледај положи,да не те дупи комисијата пак.Од каде си?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom