Вода после јадење?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Нема никакви спорни прашања и да испиеш 2 литра вода дневно и да не пиеш вода 2 часа по оброк.
Се ова е изводливо кога си на режим на исхрана што би значело: ако до 17 часот јадеш само овошје (суво и свежо) во неограничени количини и бадеми, лешници (непечени) можеш да пиеш вода колку сакаш;
ако ручекот ти е планиран за 17 часот два часа по него да не се пие вода не е проблем;
Вечерата ти е обично лесна храна - салати и зеленчуци кои содржат доволно вода во себе,така да нема да чувствуваш потреба од големи количини вода.
Се` е потполно јасно и изводливо. :)
Не е целта да се испие потребното дневно количество вода до 17 часот или било кое време за ручек.Треба да се „рапореде“ во текот на целиот ден.А не-сега пијам, после 2 часа нема да бидат проблем, ќе издржам.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Не е целта да се испие потребното дневно количество вода до 17 часот или било кое време за ручек.Треба да се „рапореде“ во текот на целиот ден.А не-сега пијам, после 2 часа нема да бидат проблем, ќе издржам.
Доколку до 17h си испила 2 литри вода значи дека си го задоволила потребното количество за вода предвидено за тој ден. Се` друго е дополнително.
Јас ова лично сум го практикувала и од искуство ти кажувам дека не ми беше проблем непиење на вода два часа по ручекот.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Доколку до 17h си испила 2 литри вода значи дека си го задоволила потребното количество за вода предвидено за тој ден. Се` друго е дополнително.
Јас ова лично сум го практикувала и од искуство ти кажувам дека не ми беше проблем непиење на вода два часа по ручекот.
Ама проблемот е што до 17 часот некој не може да испие 2 литра вода или повеќе.Затоа и е дневно количество- зашто треба во текот на целиот ден да го имаш испиено.
Јас не сум за ограничување, мене 2 часа ми претставуваат проблем.А плус тоа, вода е препорачливо да пиеш уште пред да осетиш жед, па види сега колку е убаво 2 часа да чувствуваш жед... (јас барем би почувствувала, без разлика колку вода имам испиено пред тоа:toe:)

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Абе јас секогаш по ручек си пијам вода, па не само што не ми прави проблеми, туку и ми помага многу полесно да се чувствувам после прејадување. А кога јадам, не станувам додека не се прејадам.

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Обавезно после јадење вода!

Член од
12 февруари 2008
Мислења
338
Поени од реакции
16
јас си пијам вода и за време на јадење и после тоа

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Вистина е... Тоа ми го имаат зборено многу.. А јас си пијам и дур јадам:wink:

Член од
3 април 2008
Мислења
64
Поени од реакции
11
Ako mislis deka e stetno, ne pij.

Da te vidam sto ke pravis ako se zadavis za vreme na jadenjeto, ke kasnes leb ? =))
Луге, не ја сфакајте погрешно темава! :star:
Прво, не е штетно да се пие вода после јадење, никој не умрел од тоа :lud:...туку само не се препорачува затоа што (и тоа е убаво и јасно кажано на првиот пост од темава) ги разлага киселините во желудникот и при тоа го забавува варењето на храната. А за да се примат потребните материи од храна кога таа поминува низ цревата, таа треба да биде што подобро разложена.
Вода е само еден вид од милиони течности што постојат на светов. Додека водата е неутрална и ги разлага киселините во желудникот, постојат други течности со повисока киселост кои што нема (многу) да ја сменат пе-ха вредноста на киселините во желудникот и така нема да попречат во нивната функција.
Така да ако се ’задавиш за време на јадење’ нема да каснеш леб:uvo:, ама наместо вода може да се напиете сок од портокал, грејпфрут, или лимонада. Тие не само што не попречуваат во варењето на храната туку исто така се добри затоа што со нивната висока киселост ги топат маснотиите (што би било препорачливо за диети). :smir:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Imam slusnato deka dodeka jades ne treba da pies voda a posle jadenje smetam deka nema problem.Kako i da e jas piam koga ke mi se prepie

Lavanda

Модератор
Член од
18 април 2008
Мислења
676
Поени од реакции
66
Jas znam deka isto taka e ubavo 10min pred jaenje da se napite casa voda, pa potoa da pocnete da jadete, a normalno i posle jadenje.

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Па после јадење само те тера вода да пиеш таке да ... инаку ја пием и уз јадење ако неам сок.а после јадење увек пием вода.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Некогаш да и некогаш не!
ДА кога ќе се напукам со јадење или пак е многу благо или многу солено...
НЕ кога сум бил гладен пред тоа...

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Јас знам да си пијам и дур јадам и накрај :) Хахах не пазам многу

Член од
31 мај 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Пред, за време и после јадење, секогаш така. Штетно било, не здраво било, а мене ми е тотално ок така и не можам поинаку :D :toe:

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
после јадење прво ждригање, после еден бокал вода:))

Kajgana Shop

На врв Bottom