Го гледаме тој морал.Во Србија ги викаат Парови и Задруга.Реалити во кој некој лудаци и калаштури се подготвени да ја загубат својата слобода за да заработат пари.Има и многу други примери за пропаст на моралот,така да е смешно да зборуваш за некој си морал во западниот свет кај шо религијата веќе е минато.
Каде јас тоа зборувам за „западен“ морал?
Навистина би било смешно тоа „западен“ морал
Јас зборувам за нов морал и етика: ти како единка да не те боли фалусот јас што правам ако тоа не те вклучува тебе исто како што мене не би ме болел фалус ако ти ја убедиш жената своја и таа прифати да носи шамија врз главата и стои во твојата „голема сенка“ како МАЖ... силен, мудар, Христос како што е во црквата ти си во семејството... тоа е ваша работа, ваше разбирање - боговите и луѓето нема што да судат за тоа!
Зборувам моралот и етиката да се далеку од старите религии бидејќи старите религии не се совршени и не го опфаќаат целото општество, целото човештво!
Ако не пак да ја вратиме Византија и феудализмот!
Пробаа со секири и насилие да го направат „едно“ иако зборуваа сите тие стари религии за љубов, божественотст итн итн... и ништо од тоа на дело.
Штом се почне со „броење глави“ и да е битно колку сме - барај ново бидејќи старото заглавило во материјалното...