Влијанието на социјалните мрежи во врска или брак? * разведени и сингл жени после 35та

Дали социјалните мрежи имаат улога во еден брак или врска?

• Да

Гласови: 69 76,7%
  • Не

Гласови: 21 23,3%

• Вкупно гласачи
    90

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.666
Поени од реакции
25.043
Секако дека ќе ти даде суд или било кој со трошка памет тебе дете па и алимемтација да ти плаќаат. Дете оди кај мајка гледаш поради кои причини, не може ти да се вадиш на тоа легна со брат ми ја убив од мавање, прво фитиљот краток ти е, ако си склон вака на агресија и насилство заборави дека дете ќе добиеш, може ќе го гушне утре брат ти пошто нели чичко па ќе го претепаш, тој што ти направи со мајка му а детево ќе го гушка...

Мислам дека ти не си свесен, ама ова вистина се случува и затоа детето оди кај мајката, па ако била и малтретирана и тепана... А за 2000 алиментација што ја виделе само 3% мајки во земјава аман немој да плачеш за тоа, јас ќе ти плаќам само не се жени во случај да не се разведеш. А во случајот со брат ти, преиспитај си односи и рефанширај си се со него не со жена која гледам и општо ти е слаба точка, посебно неверства и одмазди, од некаде и разводи, алиментации и старателства ама не навлегувам во тоа, очигледно си влече некој корен и јас од се срце те советувам без да ме сфатиш погрешно, да посетиш стручно лице чисто само за муабет да си направите.
nema vrska ova so mene be zeno. ti dadov random slucaj za koj sum cul na vesti ovde, a gi ima miljarada... ti citas li sto pisuvam ili onaka samo si tropas gluposti? koncentiraj se na sebe pred da delis soveti.

decata otidoa kaj majkata za na kraj da zavrsat kaj tatkoto vo slucajot. decata bea maltretirani od majkata ne od tatkoto. neznam sto ne ti e jasno.

da ja skrsil od mavanje prvicno i sosema e opravdano. ona gi unisti zivotite na site okulu nea, vklucuvajki go i nejziniot. toa e fakt.

alimentacijata bese u 1000ci dolari mesecno a 60 te posto sto mu gi zema okulu 2M dolari. zbori za avstralija ne za mkd. sega nisto ne i plaka ali pak izgubi 60% od kapitalot a so toa i decata. prakticno 2 kuki moral da prodade da ja otplati koj ke bile eden den nasledstvo za decata.
Автоматски споено мислење:

Во ваква ситуација он може само да заврши зад решетки, а она ќе си продолжи да си се гледа со братот, и ќе си ги добие децата.
gi dobi prvicno decata. posle gi izgubi. sega se so mazot.

А во кои ситуации ќотекот е оправдан?
vo sekoja situacija koga nastetuvas na decata i semejstvoto. ova odi za 2te strani. toa sto zenite ne se sposobni sekogas da vratat ili udrat e drug prasanje ali da, ako stetis na decata ili semejstvoto kotek e sosema ok i vo nekoj slucaevi dovolno da go sredi odnosot bez da ima trajni posledici (razvod).

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.962
Поени од реакции
11.245
Страшна работа значи…
Се собра племево, и од три ХИПОТЕТИЧКИ ситуации измислија една приказна, ги извртеа сите факти, релативизираа се што може, и на крај на @kano почнаа психи-анализи да му прават :facepalm:

Не бе лепи тетки… не ве оставам вака!
Пак ќе биде ред солзи, ред мрсули!
Со факти, со аргументи, со се! Секоја релативизација ќе ви ја расклопам, ќе ви ја нацртам…
Само нејќам саботава и убавово време да го губам со вас сега…

Член од
13 април 2021
Мислења
3.486
Поени од реакции
11.403
vo sekoja situacija koga nastetuvas na decata i semejstvoto. ova odi za 2te strani. toa sto zenite ne se sposobni sekogas da vratat ili udrat e drug prasanje ali da, ako stetis na decata ili semejstvoto kotek e sosema ok i vo nekoj slucaevi dovolno da go sredi odnosot bez da ima trajni posledici (razvod).
Јас насилство оправдувам единствено ако некој физички те загрозува тебе или еве децата да се малтретирани, па тоа да биде во самоодбрана. Во сите останати ситуации, не постои доволно добар изговор за да пристапите кон физичко насилство.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.486
Поени од реакции
11.403
Зошто, за да се одмаздиш ли?

Одмаздничките акции само го продолжуваат циклусот на негативност и агресивност и може да доведат до сериозни правни последици. Ова, во цивилизирани општества. А друга работа е што во некои патријархални општества таквите работи им се простуваат на мажите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.666
Поени од реакции
25.043
Јас насилство оправдувам единствено ако некој физички те загрозува тебе или еве децата да се малтретирани, па тоа да биде во самоодбрана. Во сите останати ситуации, не постои доволно добар изговор за да пристапите кон физичко насилство.
fino za tebe. ne se slagame.

jas nasilstvo opravduvam ako decata i semejstvoto se zagrozeni. vo slucajot pogore bea i e opravdano.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.486
Поени од реакции
11.403
fino za tebe. ne se slagame.

jas nasilstvo opravduvam ako decata i semejstvoto se zagrozeni. vo slucajot pogore bea i e opravdano.
Физички загрозени океј, ама некој вербално да те провоцира, зарем сериозно би подлегнал на таквата провокација, би го испотепал онака и би го лежел после во затвор? :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.666
Поени од реакции
25.043
Физички загрозени океј, ама некој вербално да те провоцира, зарем сериозно би подлегнал на таквата провокација, би го испотепал онака и би го лежел после во затвор? :D
ne.

sticks and stones will hurt my bones but words will never break me.

jas ni na navivackite temi ne sum agresiven a ne pak vaka. provokator da, vrakam i moze da se karam do beskraj pa i preteruvam nekogas ama ne sum agresiven.

sepak smetam deka ako si napravil dete togas toa mora da e prioritet i deka treba toa dete da raste so majka i tatko. ako kotek, karanje, pickina magija ili bilo sto go resi nekako problemot ili ima i 1% sansa da go resi problemot bez razvod togas sum za. razvod treba da e posledna opcija obicno (ne sekogas) na sebicni idioti sto ne nasle zaednicki jazik duri ni koga dete bilo vo prasanje. zatoa i ona vtoroto, semjestvoto ako e zagrozeno opravduvam.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.404
Страшна работа значи…
Се собра племево, и од три ХИПОТЕТИЧКИ ситуации измислија една приказна, ги извртеа сите факти, релативизираа се што може, и на крај на @kano почнаа психи-анализи да му прават :facepalm:

Со факти, со аргументи, со се! Секоја релативизација ќе ви ја расклопам, ќе ви ја нацртам…
Разговарајте и напињајте со почит, без навреди, фер ко што личи за дебата.

Вау, значи ако истепаш некој ќе лежиш во затвор. Заклучок, попаметно е да не се тепате. Премудро, брилијантно, генијално и пред се оригинално мислење.
Држ се до тема командант.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.486
Поени од реакции
11.403
sepak smetam deka ako si napravil dete togas toa mora da e prioritet i deka treba toa dete da raste so majka i tatko. ako kotek, karanje, pickina magija ili bilo sto go resi nekako problemot ili ima i 1% sansa da go resi problemot bez razvod togas sum za. razvod treba da e posledna opcija obicno (ne sekogas) na sebicni idioti sto ne nasle zaednicki jazik duri ni koga dete bilo vo prasanje. zatoa i ona vtoroto, semjestvoto ako e zagrozeno opravduvam.
Ако добро сфаќам, имаме ситуација во која сопругата го изневерува сопругот, и ти прво сметаш дека ќотекот ќе ја превоспита да не изневерува понатака? И мислиш дека би било ок сопругот да прифати после да живее во брак со истата таа личност која го изневерила само заради доброто на семејството и заради децата? Дали ти би постапил така?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.666
Поени од реакции
25.043
Ако добро сфаќам, имаме ситуација во која сопругата го изневерува сопругот, и ти прво сметаш дека ќотекот ќе ја превоспита да не изневерува понатака? И мислиш дека би било ок сопругот да прифати после да живее во брак со истата таа личност која го изневерила само заради доброто на семејството и заради децата? Дали ти би постапил така?
vo ovaa situacija posto e so brat mu i veke navlegla vo drugi gluposti neznam dali bi prifatil da prodolzam da ziveam so nea. plus posle i decata gi maltretirala na ovaa i fali nekoja zicka u glava.

koga bi bila "obicna" afera i ako pokaze kaenje da bi i prostil radi decata. ednostavno toa bi mi bilo pobitno.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.916
Страшна работа значи…

Pa i ne e nesto posebno ubo vremeto, oblacno, tmurno, malce i podvrnuva, generalno gnoj od vreme. Barem tuka vo podpelisterskite sela ;)

ajde bas da vidime dali ke ja izmoderiraat houp... koj e ustvari moderator na temata? @коцка @Луси
Houp :toe:

Psihicko nasilstvo ? :cautious:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.532
Поени од реакции
9.568
@bijons тета ако сакаш да коментираш на темата повели, никој не го интересира тоа што си барала и постирала тука за мене, што сум била, каква сум била и пошто знаеш се за мене да ти ги кажам само годините дека грешна ти е информацијата. 30 имам тетка. И жити се не ги труј сите теми кај што ме има мене со тоа сталкерскиот однос, значи те молам.

Ако не се согласувате со нечие мислење не мора да вреѓате, да се заканувате и хајка да водите против тој што различно мисли. Пред се култура, почит и разбирање.

А ние што сме заостанати како народ, за тоа јас не сум крива. Совет како оди да поразговараш со стручно лице се надевав дека само ептен затуцаните од по селата со три куќи кај што немаат контакт со светот го гледаат како навреда.

Продолжете си со нормална дискусија без навреди, провокации, закани и муабети за пред коперација, која каква била, кога се породила, кај работела, каков и бил животот.
Никој не го интересира тоа.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.532
Поени од реакции
9.568
Што е работата со ова бонусот ?
Зошто се измешаа две теми низ муабети, па бонус е втората тема што се провна низ првата. Зошто да се тргне како посебна немаше можност поради коментарите.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.421
Зошто се измешаа две теми низ муабети, па бонус е втората тема што се провна низ првата. Зошто да се тргне како посебна немаше можност поради коментарите.
Вака гледано на прв поглед личи ко тука бонус жени да се делат. Па башка и сте се раскарале..

Kajgana Shop

На врв Bottom