Влијанието на социјалните мрежи во врска или брак? * разведени и сингл жени после 35та

Дали социјалните мрежи имаат улога во еден брак или врска?

• Да

Гласови: 69 76,7%
  • Не

Гласови: 21 23,3%

• Вкупно гласачи
    90

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.717
Не тропај глупости. Што врска ти има моабетот за докторка, администраторка у здраФстФо(не сум ништо од тоа)....абе ти не си ни свесен колку пати женати ти го превртела телефонот да види што штракаш по цел ден наместо детето да го понишкаш малку.
Хахаха какфо нишкање бре,он е шаолин више.Не штракам Вруќа по цел дн,не сам зависан ич од телефон.Неам социјални мреже ништо,некад некоју игру штракну,нешто вести,форум и толко.

Абе ти стфарно мислиш дека сфи су како тебе и Очајну? Па ја знам што бирам. Иамо обострано поверење.Стфарно незнам како ве трпиф по дома,а и незнам сс кој памет шпиунирате туѓи телефони.Кажи ми како се осеќаш док му листаш по чатови?Нешто као таен агент на мисију.Адреналин ти мрда у стомаче?Поголема возбуда од секс? Хаха
Па тебе затој ти бесфа немирни ноге.
А дупе мирно ли ти е? :icon_mrgr:

И не е моабет,него муабет.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.844
Поени од реакции
20.343
Има една позната изрека: Пази што бараш, може ќе најдеш.
Ако имам потреба да проверувам телефон, толку од муабетот секој на своја страна.
Јас не кревам на негов телефон и кога ќе ми каже под туш сум јави се ако звони, ич не ми чуе Васка нека звони кој му треба ќе се јави пак, може Миле молер, или Ратко раткапни па ќе се оправаме после, што имаат они врска со подвезици и танги, а молер и автомеханичар :D

Член од
8 јануари 2024
Мислења
14
Поени од реакции
8
Хахаха какфо нишкање бре,он е шаолин више.Не штракам Вруќа по цел дн,не сам зависан ич од телефон.Неам социјални мреже ништо,некад некоју игру штракну,нешто вести,форум и толко.

Абе ти стфарно мислиш дека сфи су како тебе и Очајну? Па ја знам што бирам. Иамо обострано поверење.Стфарно незнам како ве трпиф по дома,а и незнам сс кој памет шпиунирате туѓи телефони.Кажи ми како се осеќаш док му листаш по чатови?Нешто као таен агент на мисију.Адреналин ти мрда у стомаче?Поголема возбуда од секс? Хаха
Па тебе затој ти бесфа немирни ноге.
А дупе мирно ли ти е? :icon_mrgr:

И не е моабет,него муабет.
Значи сакаш да кажеш во бракот и врски треба да има тајни?па кој со кого сака хаха од тоа нема ништо нит брак нит врска без искреност

Член од
22 август 2022
Мислења
654
Поени од реакции
1.984
i?

znaci svesna si deka ne si dovolno zena za nego da go zadovolis i ocigledno nemas sigurnost vo svojte kvaliteti. nemas doverba deka nema da te vara.

mene ni na kraj pamet ne bi mi doslo da ti go gledam telefonot, profilot ili da ti brckam u tasna ili bilo sto. ako ne cinam i me varas vinata e u mene. sto te pravi toa tebe e sosema druga rabota, ali otprilika taka gledam jas na ova zatoa ne gi sakam soc mrezite. ako veke pravis gluposti imas dating sajtovi i red drugi nacini za polesno i pobrzo toa da go izvedes ova barem jas kade sto ziveam.
За ова со гледање по пораки се согласувам, ама ова со вараниот не бил доволен, не баш. Варање е проблем на тој што вара, нема храброст да раскине, не е сигурен ни во себе ни во своите избори. Прво не е искрен кон самиот себе си. Тоа е поентата на неверството. Човек прво се залажува и изневерува себе си. Немам оправдување и во најмала рака ми се гади искрено од такви и мажи и жени. Да да и Шакира и Моника Белучи и Адриана Лима не биле доволни, сигурно. Среќа жените не се веќе толку глупи така лесно да се искомлексираат од недостаток на петља на тој спроти нив.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.567
Поени од реакции
24.925
За ова со гледање по пораки се согласувам, ама ова со вараниот не бил доволен, не баш. Варање е проблем на тој што вара, нема храброст да раскине, не е сигурен ни во себе ни во своите избори. Прво не е искрен кон самиот себе си. Тоа е поентата на неверството. Човек прво се залажува и изневерува себе си. Немам оправдување и во најмала рака ми се гади искрено од такви и мажи и жени. Да да и Шакира и Моника Белучи и Адриана Лима не биле доволни, сигурно. Среќа жените не се веќе толку глупи така лесно да се искомлексираат од недостаток на петља на тој спроти нив.
ja promasuvas poentata a toa e deka za nekoj da pocne da vara nezadovolstvoto e pred se od toa sto ima doma/partnerot... najnebitno civ problem e ili kakva bila situacijata.

i da ni sakira ni monika beluci ni adriana lima nemora da se dovolni. tajlandzanite imaat edna jaka pogovorka... i najubavata zena na nekoj nekade mu e preku k**... ednostavno imas luge sto so tek na vreme sfakaat deka sakaat nesto poveke/nesto razlicno ili ednostavno nesto drugo. imas situacii koga ete ne moze da se razidat lesno so partnerot i ednostavno samo toa im e resenie. na kraj krajeva zivees samo ednas...
Автоматски споено мислење:

Токму тоа го мислам. Не сум доволно добра, имам конкуренција, и се разбира, доверба немам во родената мајка, а не па во маж. Ми значи и сакам да го задржам за себе. Превенција пред хаварија. Не ми се случувало во сите врски. Ете во оваа сакам имам потреба да проверам. Нешто ме тера.
postuvam... bar si iskrena.

moze da objasnis zosto bas za ovaa vrska? dali bese vakva i pred da imate deca ili toa e glavnata pricina?

Последно уредено:
Член од
22 август 2022
Мислења
654
Поени од реакции
1.984
ja promasuvas poentata a toa e deka za nekoj da pocne da vara nezadovolstvoto e pred se od toa sto ima doma/partnerot... najnebitno civ problem e ili kakva bila situacijata.

i da ni sakira ni monika beluci ni adriana lima nemora da se dovolni. tajlandzanite imaat edna jaka pogovorka... i najubavata zena na nekoj nekade mu e preku k**... ednostavno imas luge sto so tek na vreme sfakaat deka sakaat nesto poveke/nesto razlicno ili ednostavno nesto drugo. imas situacii koga ete ne moze da se razidat lesno so partnerot i ednostavno samo toa im e resenie. na kraj krajeva zivees samo ednas...
Автоматски споено мислење:

postuvam... bar si iskrena.

moze da objasnis zosto bas za ovaa vrska? dali bese vakva i pred da imate deca ili toa e glavnata pricina?
Како па да не. Ако не му е доволно добро, не сечат рака за развод или раскинување. Никој не може да ми го нормализира или оправда нискиот и грд чин на неверство.

Чудни морални стандарди се бранат по темиве. Разведениве малтене фалични ги направија а варачиве манипулаторски великомаченици испостени.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.567
Поени од реакции
24.925
Како па да не. Ако не му е доволно добро, не сечат рака за развод или раскинување. Никој не може да ми го нормализира или оправда нискиот и грд чин на неверство.

Чудни морални стандарди се бранат по темиве. Разведениве малтене фалични ги направија а варачиве манипулаторски великомаченици испостени.
ti rekov ne diskutirame toa.

razvod ne e sekogas solucija. pogotovo ako ima deca. na kraj krajeva toa si e do niv.

i da za mene razvedenite se falicni ako pritoa im go unistile zivotot na decata sto gi sozdale.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
ti rekov ne diskutirame toa.

razvod ne e sekogas solucija. pogotovo ako ima deca. na kraj krajeva toa si e do niv.

i da za mene razvedenite se falicni ako pritoa im go unistile zivotot na decata sto gi sozdale.
Ти си тип нека ме тепа ќе трпам поради децата?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
А као демек “ја не знаев дека е агресивен/тепач/пропалица/инсерт_ватевр” тип на човек!?
Вчера го видов, појма неам…
-Ама ваљда си одела со него пред да го земеш?
Аааа не! Не беше он таков! Отпосле се смени!
Не знам шо му стана!
-И реши деца да родиш и раснеш со него?
Аааа не знам! Нисам ја одавде!
Мислев ќе се смени!

И така сега глупоќата, наивноста, неспособноста, и сиот друг товар на некоја треба да го носи некој друг?

У право е @kano!

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
А као демек “ја не знаев дека е агресивен/тепач/пропалица/инсерт_ватевр” тип на човек!?
Вчера го видов, појма неам…
-Ама ваљда си одела со него пред да го земеш?
Аааа не! Не беше он таков! Отпосле се смени!
Не знам шо му стана!
-И реши деца да родиш и раснеш со него?
Аааа не знам! Нисам ја одавде!
Мислев ќе се смени!

И така сега глупоќата, наивноста, неспособноста, и сиот друг товар на некоја треба да го носи некој друг?

У право е @kano!
Значи него не го ни спомнуваме во приказната што ја убил од тепање којзнае колку години, ја малтретирал и психички, битното е само дека наивна и глупа била? Не ја земај, ама емпатијата кај ти е?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.567
Поени од реакции
24.925
ne, jas sum tip sto misli deka sekoja situacija e zasebna i deka odlukata e na tie sto se zasegnati a ne na nekoj tret da gi sudi i da glumi nekakov moralen karakter.

kako sto ti kazaa pogore ne e tesko da se uvidi dali nekoj e nasilen pred brak. ne ja znam ni situacijata dali moze kotekot bil i opravdan... ne me ni interesira iskreno posto kako i toa so telefonot ne e moja rabota...

ali ako veke si napravil deca da tie treba da se u prv plan.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.446
Поени од реакции
13.569
Значи него не го ни спомнуваме во приказната што ја убил од тепање којзнае колку години, ја малтретирал и психички, битното е само дека наивна и глупа била? Не ја земај, ама емпатијата кај ти е?
Сама си ја донела одлуката. Кои сме ние да им се мешаме во бракот?

Kajgana Shop

На врв Bottom