Влијанието на социјалните мрежи во врска или брак? * разведени и сингл жени после 35та

Дали социјалните мрежи имаат улога во еден брак или врска?

• Да

Гласови: 69 76,7%
  • Не

Гласови: 21 23,3%

• Вкупно гласачи
    90

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.573
Поени од реакции
24.934
Значи него не го ни спомнуваме во приказната што ја убил од тепање којзнае колку години, ја малтретирал и психички, битното е само дека наивна и глупа била? Не ја земај, ама емпатијата кај ти е?
dobro a od kaj znaes ti deka kozata na primer ne se ebela so brat mu ili komsijata pa i da go zasluzi toj kotek?

kako be si zimate za pravo taka da sudite na random luge...

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Може ќотекот и да бил оправдан?!?!
Не правам муабет веќе тука, ваквите ставови премногу ме вознемируваат, не сакам да мислам дека има луѓе што ова го мислат, а не па да ги читам...
Автоматски споено мислење:

ne ja znam ni situacijata dali moze kotekot bil i opravdan...
Толку.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.924
Поени од реакции
11.096
Значи него не го ни спомнуваме во приказната што ја убил од тепање којзнае колку години, ја малтретирал и психички, битното е само дека наивна и глупа била? Не ја земај, ама емпатијата кај ти е?
Не се работи тука за мене? Дали имам емпатија или немам, моите блиски знаат…

Објективно си правиме муабет. Еве замисли, ако си социјален работник, вакви работи ќе слушаш десетици секој ден!
А објективно, јас или ти не можеме да знаеме ако на партнерот му мрда опашката. Така?
Може дечко/девојка со години да ти биде, и да не знаеш за таа склоност.
Ама да не знаеш дека некој бил агресивен :ROFLMAO:
Е тоа е епска глупоќа!! Или и одговарало на младата госпоѓица бед бој у младоста, што ете одвреме-навреме знаел да ја фати за коса…
Па сега на 40 и кусур со две деца за гледање, аман заман не се трпи веќе…
Па и нека биде и помлада и без деца!
Зошто некој е должен да управа така психички оштетена личност?
Мислам има должни и платени за тоа, ама тие не се потенцијални партнери, туку психијатри ги викаат кај нас у село ;)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.573
Поени од реакции
24.934
Не правам муабет веќе тука, ваквите ставови премногу ме вознемируваат, не сакам да мислам дека има луѓе што ова го мислат, а не па да ги читам...
apsolutno moze.

da mu zaebes zivot na drug plus na sopstveni deca da bi rekol kotek e najmala kazna za toa.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.446
Поени од реакции
13.569
Автоматски споено мислење:

Толку.
Не извртувај, кој што си дробел тоа ќе си срка. Таква е реалноста, колку и да е сурова.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.573
Поени од реакции
24.934
Најголема која е Кано? Убиство?
kamenuvanje do smrt... taka se resava toa vo nekoj zemji do den denes. neznam sto te iznenaduva toa, valjda si cula.

e sega sfakam deka ne ti se sviga posto valjda ubavo vi e vaka koga moze na sud i deca i alementacija da zemete a pritoa da ste pricina za razvod i na kraj pak top da ne ve bie.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.981
Поени од реакции
2.273
Социјалните мрежи се партал. Ако е разголена и пропучена на 20%+ пиши пропало.

Член од
16 јули 2021
Мислења
340
Поени од реакции
704
Според мене е ок да се рекламира на социјални мрежи некоја разведена/сингл, нема лошо во тоа, се е маркетинг и имиџ у ова наше време на живот во виртуелен свет. Но според рекламата ќе дојде и побарувачката. Ако профилот на Х мрежа и е плејбој за сиромашни, ќе добие такво внимание. Е сеа ако после се лути што била гледана и користена како секс објект, мислам дека треба да си го преиспита личниот брендинг, т.е. се претставуваш како секс играчка ќе си секс играчка.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
@kano ако дошла работава да се исфука со брат ми ондак муабетот на @PticaSelica за одговорност шо си избрал и тука важи.... шо жена материјал сум одбрал... со цицки за златен медал претпоставувам. Па и брат ми шо почит има за мене, заебани се тие контемплации... Тој нагон да се натепа, да се прејде на агресија е причина зашто западот со децении не подбуцнува да се тепаме меѓу себе словени браќа. Време е да станеме мудри па и итри како нив, ако одиш на развод собери докази како Џони.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.573
Поени од реакции
24.934
@kano ако дошла работава да се исфука со брат ми ондак муабетот на @PticaSelica за одговорност шо си избрал и тука важи.... шо жена материјал сум одбрал... со цицки за златен медал претпоставувам. Па и брат ми шо почит има за мене, заебани се тие контемплации... Тој нагон да се натепа, да се прејде на агресија е причина зашто западот со децении не подбуцнува да се тепаме меѓу себе словени браќа. Време е да станеме мудри па и итри како нив, ако одиш на развод собери докази како Џони.
znaci sekoja situacija e zasebna i nema ednostaven odgovor. ne e so cicki za zlaten medal mada na kraj stavi plasticni za zlaten medal, tipkata u prasanje izgubi nevinost so deckoto i bea zaedno od 16 god, vrsnici se.... ednostavno na 35 posle 2 deca i teknalo deka ne javala dovolno kurovi kako mlada deka ne izleguvala dovolno i ne bila dovolno setana... ova mislam deka e najveke radi gluposti gledanje bas na soc mrezi. onaka resava da pocne prvo prvokativni sliki da stava na X ili sto znam jas kade za podocna da napravi nekolku plasticni operacii i da si otvori i profil na nekoja slicna strana na only fans... ovoj bara razvod, spored AUS zakoni mora da ima edna godina procedura (demek da se smirat) u taa edna godina ovaa gi ima decata. ne mu dava da gi vidi duri na skolo ne e povikan odkako direktorkata prijavila deka ovaa gi maltetira decata doma i gi povreduva fizicki (gi stipela)... na sud decata potvrduvaat se toa, direktorikata, ucitlekata isto... i pak ne dobiva celosno staratelstvo tatkoto. duri posle nekolku godini koga povotorno gi maltretirala mu e dadeno staratelstvo. uspat dobiva i 60% od imotot sto ovoj sam go ima stvoreno. i sega?

ne mesaj te molam zapad i sloveni na temata posto nema vrska toa. nemalo poagresivna kultura od zapadot taka da dzabe ke zborime. slovenite kolku i da se falicni pak se vo golema mera principielni. ginele i uste ginat za toa sto veruvaat a zapadnite vrednosti ete gi gledame.

ps. jas veruvam u ona until death do us apart odkako ke se rodat decata. sve drugo e samo izgovor na neiziveani luge seedno koja strana. na kraj krajeva edini kompromis mi e da sme bar zaedno dur najmaloto dete ne stane polnoletno. ako si napravil deca treba da im se obezbedat normalni uslovi za zivot i razvoj.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
kamenuvanje do smrt... taka se resava toa vo nekoj zemji do den denes. neznam sto te iznenaduva toa, valjda si cula.

e sega sfakam deka ne ti se sviga posto valjda ubavo vi e vaka koga moze na sud i deca i alementacija da zemete a pritoa da ste pricina za razvod i na kraj pak top da ne ve bie.
Секако дека ќе ти даде суд или било кој со трошка памет тебе дете па и алимемтација да ти плаќаат. Дете оди кај мајка гледаш поради кои причини, не може ти да се вадиш на тоа легна со брат ми ја убив од мавање, прво фитиљот краток ти е, ако си склон вака на агресија и насилство заборави дека дете ќе добиеш, може ќе го гушне утре брат ти пошто нели чичко па ќе го претепаш, тој што ти направи со мајка му а детево ќе го гушка...

Мислам дека ти не си свесен, ама ова вистина се случува и затоа детето оди кај мајката, па ако била и малтретирана и тепана... А за 2000 алиментација што ја виделе само 3% мајки во земјава аман немој да плачеш за тоа, јас ќе ти плаќам само не се жени во случај да не се разведеш. А во случајот со брат ти, преиспитај си односи и рефанширај си се со него не со жена која гледам и општо ти е слаба точка, посебно неверства и одмазди, од некаде и разводи, алиментации и старателства ама не навлегувам во тоа, очигледно си влече некој корен и јас од се срце те советувам без да ме сфатиш погрешно, да посетиш стручно лице чисто само за муабет да си направите.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Дете оди кај мајка гледаш поради кои причини, не може ти да се вадиш на тоа легна со брат ми ја убив од мавање, прво фитиљот краток ти е, ако си склон вака на агресија и насилство заборави дека дете ќе добиеш, може ќе го гушне утре брат ти пошто нели чичко па ќе го претепаш, тој што ти направи со мајка му а детево ќе го гушка...
Во ваква ситуација он може само да заврши зад решетки, а она ќе си продолжи да си се гледа со братот, и ќе си ги добие децата.

Kajgana Shop

На врв Bottom