пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.444
- Поени од реакции
- 9.127
Од каде почнам.... значи на кратко, во план сум во наредниов период од неколку месеци , да се вратам во МК на неодредено време, ни сам не знам колку време, може година, две , може и неограничено....Ме интересира како е за влез и подолг престој во МК со АУС пасош,бараат ли некакви визи или други формални процедури ? Мене МК пасош ми е истечен што не значи дека тоа е проблем и не можам да го продолжам, него целта ми е да влезам со АУС пасош и после во МКД да си средувам другите работи од причина што децата немаат МК државјанство па ке морам највероватно тој дел таму да го средувам.
Ме интересира дали некој имал слично искуство или е запознат какви се процедурите.
Исто, на кој начин ке можам да ги покријам децата со здравството, јас планирам да се лечам со домашна бела ,ама ме интерсира за децата.
п.с Ке молам да се воздржат дискутантите кој имаат за цел да коментираат нешто во стилот, не биди будала/глуп, ке се заебаш и слично да не редам.......
Ме интересира дали некој имал слично искуство или е запознат какви се процедурите.
Исто, на кој начин ке можам да ги покријам децата со здравството, јас планирам да се лечам со домашна бела ,ама ме интерсира за децата.
п.с Ке молам да се воздржат дискутантите кој имаат за цел да коментираат нешто во стилот, не биди будала/глуп, ке се заебаш и слично да не редам.......