- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.330
- Поени од реакции
- 10.201
Немој бе вакви моабети два саати пред дочек на новата година, дај прво да ја исшутираме оваа тешкава и никад да не се повтори 2020.има
Ислам да примиме
Немој бе вакви моабети два саати пред дочек на новата година, дај прво да ја исшутираме оваа тешкава и никад да не се повтори 2020.има
Ислам да примиме
епа денес го донесоа законот за тоаНемој бе вакви моабети два саати пред дочек на новата година, дај прво да ја исшутираме оваа тешкава и никад да не се повтори 2020.
Ima, federacija so Grcija.Pa da gi vidam albancite.Од едно понижување во друго понижување. Немој да мислиш дека ќе отидеме на подобро, криминалци секако ќе ни седат во парламент. Единствено позитивно гледам е тоа што нема да ги гледам комуњарите на власт да се, но тогаш Ивајло и Красимир ќе ни бидат главни.Ама такво нешто видовме кога народ велеше само Грујо да се тргне па ја изгубивме државава.
Дали гледаме некоја опција, некое решение дека ќе биде нешто од државава ? Дали има воопшто некаква надеж?
Никогаш не сум сфатил зошто попрво ќе ги бирате грците, кога ти далеку повеќе од албанците ви штетиле низ историјата. Инфериорноста е во прашање или нешто друго не ми е јасно.Ima, federacija so Grcija.Pa da gi vidam albancite.
Kaj be da izlezam ? Oni idat po kukji fino lepo ne otvaras vrata koga ke ti zvonat i gotovo, koj moze na sila da me natera da se popishamКо шо пропадна референдумот за промена на име?Друго дали е законски да не излезиш на попис?Значи ова не е референдум,па ќе бојкотираме.
Grcite nemaat teritorijalni pretenzii kon denesna Makedonija, za razlika od vas Albancite i BugariteНикогаш не сум сфатил зошто попрво ќе ги бирате грците, кога ти далеку повеќе од албанците ви штетиле низ историјата. Инфериорноста е во прашање или нешто друго не ми е јасно.
Нема албанска политичка партија која го форсира исламот,тоа е факт.има
Ислам да примиме
Па грците веќе ги имаат територии,што треба да претендираат повеќе?Kaj be da izlezam ? Oni idat po kukji fino lepo ne otvaras vrata koga ke ti zvonat i gotovo, koj moze na sila da me natera da se popisham
Grcite nemaat teritorijalni pretenzii kon denesna Makedonija, za razlika od vas Albancite i Bugarite
Ако прашуваш дали е вкусно да му пишеш на вибер на братучед ти/комшијата џандар да ја скине, да, можеш да платиш онлајн, ама куртоазно честитај му нова година прво.Дали може казната за брзо возење да ја плаќам онлајн?
Му пишав бе, ама излгеда не може ништо да направи ако радар те фаќа.Ако прашуваш дали е вкусно да му пишеш на вибер на братучед ти/комшијата џандар да ја скине, да, можеш да платиш онлајн, ама куртоазно честитај му нова година прво.
БЕСА беше исламистичка Ердоганова испостава, дури не ја фракционираа.Нема албанска политичка партија која го форсира исламот,тоа е факт.
Да, таква била, ама дали можеше да опстои како таква? И двете фракции се обидуваа да се маскираат.БЕСА беше исламистичка Ердоганова испостава, дури не ја фракционираа.
Па моментално треба да се будали Албанците за да одат во панисламизам кога уствари САД е 90% со нив во сите нивни каузи и територијални претензии на Балканот. Држава им создаде САД на 2М Албанци, тоа не е заебанција. Што не значи дека нема плодно тло исламистичка партија. Напротив, привлечна е за населението, но не е моментот. Тоа што го гледаме на терен го маскираат и Американците и Албанските елити со масовна прозападна кампања. Што е за нас православците супер, но не верувам дека ќе биде ни половично успешно, иако навивам за тоа.Да, таква била, ама дали можеше да опстои како таква? И двете фракции се обидуваа да се маскираат.
И во Косово никнаа такви ама ни еде пратеник не можеа да земат, па сгаснаа.
За православните обични граѓани е супер тоа, ама не и за православните елити на кои им годи панисламизмот кај албанците, а јас лично имам убедување дека работат кон тоа, и не е случајно што најрелигиозните албанци живеат во Македонија. Џамија може да се изгради билокаде, билокога. Еден од најрадикалниот исламист гради џамија во Куманово со "свои" средства. И многу други кои се градеа а немаше никаква реакција. Освен од Берик во форумов можеби.Па моментално треба да се будали Албанците за да одат во панисламизам кога уствари САД е 90% со нив во сите нивни каузи и територијални претензии на Балканот. Држава им создаде САД на 2М Албанци, тоа не е заебанција. Што не значи дека нема плодно тло исламистичка партија. Напротив, привлечна е за населението, но не е моментот. Тоа што го гледаме на терен го маскираат и Американците и Албанските елити со масовна прозападна кампања. Што е за нас православците супер, но не верувам дека ќе биде ни половично успешно, иако навивам за тоа.
Ај биди барем 0.001% објективен, не живееш во странство за вакви небулози да пишуваш. Надвор од памет ти се тезите. Нема стратегија на Македонските елити да форсираат градење на џамии и да хушкаат конфликти. Всушност не само таква, туку нема никаква долгорочна стратегија од оваа држава излезено засега.За православните обични граѓани е супер тоа, ама не и за православните елити на кои им годи панисламизмот кај албанците, а јас лично имам убедување дека работат кон тоа, и не е случајно што најрелигиозните албанци живеат во Македонија. Џамија може да се изгради билокаде, билокога. Еден од најрадикалниот исламист гради џамија во Куманово со "свои" средства. И многу други кои се градеа а немаше никаква реакција. Освен од Берик во форумов можеби.
А за универзитет на албански или паралелки имаше безброј реакции и повеќе протести.
Обичниот народ со векови живее заедно, секогаш проблемот изникнува кога одредена елита треба да го дели колачот од бизнисите.