Влада на Македонија

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ова се народите кои се генетски најблиски до македонскиот

Прегледај го приврзокот 275128

шизофренија е тој што ти е брат да го сметаш за непријател
Сум читал и поинакви генетски истражувања.
Јас зборувам како идеологија, бугаризмот е најпропадната, мизерна, злосторничка, фикциона и секташка идеологија на Балканот ако не и во цела Европа.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Ова се народите кои се генетски најблиски до македонскиот

Прегледај го приврзокот 275128

шизофренија е тој што ти е брат да го сметаш за непријател
Леле ти тотално си пролупал човече. Јас те знаев уште од темата по фудбал дека си глуп, ама ова е веќе нов левел. Извади генетски сличности по повод дали ни биле непријатели Бугарите. ХАХАХААХАХ
Кој простак не ми се верува еј. Убиј се под итно, ни Бугар не може да биде толку глуп

Z

zmej gorjanin

Гостин
А од што да се освестиме? Све е признато да Бугарите. Остана уште референдум за припојување да изгласаме. За што би бил шамарот иначе? Инаку тоа што го бараа, историјата во учебници ќе се смени тоталка, тоа и врапчињата го знаат, така што она што останува е јазик и нација.
Така што повторно, за што е шамарот кога све им е во полза? И ме интересира дали си ти Бугарин по националност или Македонец?
Од вас никој не бара чуда да правите, освен да се држите до фактите, очигледно е дека доста луѓе имаат проблем со процесирање на фактите во оваа држава. Кога се соочуваат со фактите следи процес на одркување, релативизирање и научна фантастика. Денес сум по националност Македонец со бугарско потекло со оглед на тоа што прадедовците ми биле Бугари.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Од вас никој не бара чуда да правите, освен да се држите до фактите, очигледно е дека доста луѓе имаат проблем со процесирање на фактите во оваа држава. Кога се соочуваат со фактите следи процес на одркување, релативизирање и научна фантастика. Денес сум по националност Македонец со бугарско потекло со оглед на тоа што прадедовците ми биле Бугари.
На кој јазик зборувал дедо ти па дома?

M

Macedon1um

Гостин
Имало и по некој поразумен кај бугариве, ама за жал многу ретки се ваквите

– Немоќна да се справи со растечката епидемија, исплашена од кенкавите и неефикасни, но инаку дрски протести, владата се обидува да покаже мускули барем на темата „Македонија“. Сè започна со ВМРО, која во пумпањето на оваа хистерија виде шанса да го подигне својот рејтинг над прагот од 4 процени за влез во Парламентот. И сега, заради некои избори на пролет, Бугарија е пред грешка со голема историски последици, пишува Бојко Пенчев, декан на Факултетот за словенска филологија на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ во Софија во авторскиот текст „Што сакаме од Македонија“ кој денеска го пренесуваат бугарските медиуми.

Зошто си го нарекуваат јазикот „македонски“? Ние не даваме! Како што ќе си решат, така и ќе си го нарекуваат јазикот, тие се независна држава. Дури и да е ист како литературниот бугарски, тие сепак можат да го наречат „македонски“. А тој не е ист. Речиси 30 години во Бугарија се преведуваат и објавуваат македонски автори, но „државниците“ сè уште не сакаат да ја признаат реалноста. Кое е значењето на чисто јазичните изјави за блискоста и разликата?! Ајде, ако тие сакаа да го наречат својот јазик „бугарски“, а ние бевме „против“ затоа што ги држиме авторските права, ќе имаше некаква логика.

Да се сопне Македонија на нејзиниот пат кон Европската унија не е само морално неодбранливо, туку и глупаво од геополитичка гледна точка. Предавство на бугарските национални интереси е да се работи на тоа Северна Македонија да остане разединета држава, оставена надвор од ЕУ, растргната од секакви конфликти, и за сето тоа со право треба да се обвинува Бугарија.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Леле ти тотално си пролупал човече. Јас те знаев уште од темата по фудбал дека си глуп, ама ова е веќе нов левел. Извади генетски сличности по повод дали ни биле непријатели Бугарите. ХАХАХААХАХ
Кој простак не ми се верува еј. Убиј се под итно, ни Бугар не може да биде толку глуп
Ја обично навреди користам кога човекот е пред мене односно ги кажувам во четири очи за да не остане нешто недообјаснето така да нема да ти вратам сега.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.384
Поени од реакции
18.529

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.416
Поени од реакции
30.883
Ја обично навреди користам кога човекот е пред мене односно ги кажувам во четири очи за да не остане нешто недообјаснето така да нема да ти вратам сега.
I koga ne ti se dopaga odgovorot na "nesrekite" kako makedoncite.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
880
Поени од реакции
2.053
blanco, овоj е од онаа половина со полуретардираните. :)

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Ме импресионира колку е потолерантен односот кон неистомислениците во Бугарија отколку во РСМ. Никој не ги навредува или нарекува предавници

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Ме импресионира колку е потолерантен односот кон неистомислениците во Бугарија отколку во РСМ. Никој не ги навредува или нарекува предавници
Како Македонското малцинство кај вас?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Значи Грците ни се поголеми пријатели од Србите и Хрватите?
Човек сам си ги бира пријателите, да. Само лицемерено е кога ќе почне да создава непријатели и после да се чуди колку покварени луѓе постоеле на светов.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Човек сам си ги бира пријателите, да. Само лицемерено е кога ќе почне да создава непријатели и после да се чуди колку покварени луѓе постоеле на светов.
По дифолт некои луѓе се непријатни. Ваљда им е до ворлд вју...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.715
Поени од реакции
16.927
..Така да не е само музиката, сè крадат они!..

највеќе се по банкоматите а и фалц евра ама и мкд денари, дури штампаат 100денарки, а нашите ќутуци молчат, ако ги фатат само 2 години забрана влез, наместо 2 години затвор и 20години забрана...
И не само кај нас, тероризираат и во Грција, имаше 2019 кога бевме, званично од грчка полиција да не се запира воопшто на автопат, само ако грчко полициско возило запира, блгари и романци пљачкосувале туристи...

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Како Македонското малцинство кај вас?
за кое малцинство зборуваш ... една нација, две земји ... нема логика;)
А односно толеранцијата кон неистомислениците , кај вас никва ја нема, дива работа.
Нецивилизам е причина и за недостаток на можност за коментари во македонскиот печат

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom