Влада на Македонија

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.101
Поени од реакции
23.564
Да, во право си...не сакав да го спомнам и тaj факт...бидеjки е било уште пред тоа.
Така е, мал бев тогаш...и покасно разбрав за две червени што сѐ можеш да добиеш од бугарките. :D
So sakas, ne bese problem. Dve crveni i tvoja e, izzivuvajse vrz neja kako sakas i kolku mozis.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.330
Поени од реакции
10.202
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
За мали пари се даваа, ама знаеме дека не им беше до парите...:unsure:
Владе, како беше? Не заборавај дека не претставуваш на меѓународно ниво.

Член од
21 август 2020
Мислења
53
Поени од реакции
35
Е, многу си...неинформиран. Тие што доаѓаа каj нас беа од Враца, Софиjа, Монтана, Перник, Видин...Татко ми некогаш ги распитуваше...му беше интересно. Си беа чисти татари, а не цигани...сепак се разликувате.
Тие от Софија до Видин ходеха по Пирот, Димитровград до Зајчар и Неготино..таму поместните б'лгари даваха по добри цени на производите...сум носел бензин и сум се вракал со месо, зеленчуци, млеко, сирене...забавни времена беха...
Автоматски споено мислење:

Објаснете ми, как точно сте оделе во Пиринска Македонија па тамо имало б'лгарки при това за две ц'рвени....
Па като ве четам, за вас мај сексот е бил "занимание самотно"...кој навистнина имал секс не се хвали и не говори..

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Објаснете ми, как точно сте оделе во Пиринска Македонија па тамо имало б'лгарки при това за две ц'рвени....
Каква Пиринска Македонија? Не ме интересира мене тоа.
Дојдов да внесам малку дипломатија и еве за рекордно време се сложивме дека бугарките се даваа за мали пари.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Е, многу си...неинформиран. Тие што доаѓаа каj нас беа од Враца, Софиjа, Монтана, Перник, Видин...Татко ми некогаш ги распитуваше...му беше интересно. Си беа чисти татари, а не цигани...сепак се разликувате.
и оттогаш нула напредок?? :eek:
Сигурно сте имале многу повисок животен стандард во 1990 година отколку сега, бидејќи во моментот Бг има подобар животен стандард. Југославија ја нема и нема кој да ве води за рака. Креативна земја.. :bravobe:.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.431
Поени од реакции
13.484
Помалку вета во ЕУ имавме додека Груевски беше на власт и вршеше антиквизација отклоку сега, со сменето име, историја и идентитет :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.101
Поени од реакции
23.564
Pa kako da ti kazam, od moja gledna tocka gi prodlabocuvavme megjunarodnite odnosi, so poseben akcent na ona prodlabocuvanje. Ete i vi go boldirav za vo slucaj da ne sfativte.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
867
Поени од реакции
2.011
и оттогаш нула напредок?? :eek:
Сигурно сте имале многу повисок животен стандард во 1990 година отколку сега, бидејќи во моментот Бг има подобар животен стандард. Југославија ја нема и нема кој да ве води за рака. Креативна земја.. :bravobe:.
Одсекогаш сме живееле многу подобро од вас и до ден денешен.
Прошетаj малку во Скопje и спореди со Софиjа...еден салм центар немате, една Графа не можат да ви jа средат колку години...дупки, дупки по патовите...бетер од шваjцарско сирење...сивило, сивило...таj тежок комунизам сеуште си го има каj вас...а човек да се прошета по квартовите...ау, ау....со тие вашите панелки...што да очекуваш od Eastern Europe.

Еве ги типичните татарски згради во Софиjа.

bg-panelki.jpg

P.S. Да потенцирам: ова е ЕУ држава и се гледа дека е многу напреднала за сите овие ЕУ години.:D
Сликата е од денешно време, а не 1990...впрочем ти знаеш добро. ;)

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom