Влада на Македонија

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
На Албанија зелено светло.....браво!
После Албанија ќе ни стави вето гарант.....какво ЕУ.....никад.
Прегледај го приврзокот 275036

Бугарија и Романија се најголемите дупки на ЕУ. Самата унија се кае што воопшто ги прими....но во прашање беа други интереси, затоа и влегоа. Бугарија конкретно пред да влезе во ЕУ започнаа инвестиции од типот на ланци на маркети и слично. Памтам прво беше францускиот ланец Метро и така постепено.
Но џабе им е......се додека ти скока џандар скриен во грмушка додека возиш по пат, и те гребе по некоја цигара, или еднаш влажни марамици еден нивни џандар ме гребеше....прљави му биле рацете.....и ред други мизерии што сум ги гледал таму......сакам да кажам прошетале покрај ЕУ.
А убаво ги памтам уште кога имаа по два-три производи на рафт во самопослуга. Кога си се редеа по леб и млеко во колона, рестрикции на струја кога имаа и се по ред. Во Цум во Софија, се живо багатела....неамвме парите каде да ги потрошиме таму.
Пред две години....искуство на БГ граница.....носам во кола половен браник за кола на другар во Скопје. Бугарот прво ми вели, забрането е да изнесеш од БГ половни делови....ќе ти го конфискувам браникот. Се продаде за 10 лева......за никакви 5 евра ме пушти.....мизерија.
Ете на кое "ЕВРОПСКО" ниво се, такви и ќе си останат.
Од каде си бе пријателе? Од некое диво село. Описмени се, Метро е германски ланец. За останатата глупост што си ја напишал, не гледам смисла да ти одговарам

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Ајде може браќава преку дуи ќе даваат побрзо, поефтино и полесно пасоши. Voilà!!!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
@Elfeit , мислам дека имаш претерано со злоупотреба на опцијата "Пријави"..
Ем не си директно засегнат во конкретните пријави, ем очигледно не си запознаен дека нивото на толеранција кај политичкиве теми е повисоко од проста причина што самата тематика си бара пожесток речник и поостри реакции кај членовите.

Овај пат сите 15 пријави ќе ти бидат одбиени.

Последно уредено:
Член од
21 август 2020
Мислења
53
Поени од реакции
35
И што сакаше да каже авторот? Ќе пуштате војска? На никого левото маде не го заболе за Бугарија, а не па да мрази Бугари, не се филмајте.
Војска со сборови се тие. Не знам дал те заболело левото м..., ама като ти ги четам постовите..многи ти печи на газот, виеш ко пас на месечина...пцовки, непристојности, некултурност....
Ке ти кажам лично становиште:
Република Македонија не требваше да получи вето....да се даде зелено светло....да ги притиснат таму германците, да ги изолираат..ама нема ни притисоци ни изолација....това се глупости...
Отдавна Ванчо Михајлов упортеби сборот "скопски говеда", сега аз велам "софијски говеда"...
НО, историјата си е б'лгарска...идентитетот си е ваш - македонски, јазикот си е ваш - македонски........
Обаче, јазикот на преродбениците и револјуционерите беше б'лгарски.....

Член од
16 ноември 2020
Мислења
867
Поени од реакции
2.011
Проблемот е што генерално земено никој (од балканскиве народи) не се замара со Бугарија, освен две червени патриотите од земјава (не ја разбрав никогаш гордоста и хуморот во оваа често повторувана фраза. Ако не им биле двете червени немало да ебат или како?).
Вие засекогаш ќе бидете запамтени како две или три червени. Еве ќе ти кажам за двете/трите червени.
Кога одев на пазар со татко ми кога бев мал, имаше еден дел каде што паркираа татари со старите лади и продаваа кечап, алва и други ситници. Кога го питаме татаринот колки чини, тоj ни одговара: "две червени" или "три червени". Тоа беа за нас 20 / 30 денара. Се што продававте беше много евтино за нас. Секоj викенд доаѓаа такви за нешто ситно да продадат...бетер од индиjци.
Толку много време доаѓаа каj нас и никогаш не ги научиjа банкнотите...затоа бугар е било отсекогаш за нас асоциjaциjа за глуп и многу сиромашен човек.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Војска со сборови се тие. Не знам дал те заболело левото м..., ама като ти ги четам постовите..многи ти печи на газот, виеш ко пас на месечина...пцовки, непристојности, некултурност....
Ке ти кажам лично становиште:
Република Македонија не требваше да получи вето....да се даде зелено светло....да ги притиснат таму германците, да ги изолираат..ама нема ни притисоци ни изолација....това се глупости...
Отдавна Ванчо Михајлов упортеби сборот "скопски говеда", сега аз велам "софијски говеда"...
НО, историјата си е б'лгарска...идентитетот си е ваш - македонски, јазикот си е ваш - македонски........
Обаче, јазикот на преродбениците и револјуционерите беше б'лгарски.....
Сигурно дека да немаше Бугари кои јадат гомна за мојот идентитет и држава немаше воопшто да помислам да пцујам Бугари. Ниту мразам, ниту сум мразел Бугари, немам ни потреба. Баш напротив статистички од сите соседи Бугарите убиле најмалку Македонци.
Ама мразам гниди како вас на форумов, вие сте за мене гнасни татари и мизерни провокаторчиња, а не Бугарија и Бугарскиот народ. Уствари не ве мразам, туку ве жалам. За грев сте реално ти и твоите другарчиња и се надевам дека сте всушност 2-3 души кои нон стоп регистрираат ботови и спамаат. Заштко ако 100-200 души сте спремни да серете по Македонски форум тоа е реално шизофрено по Бугарската нација и треба да се преиспитате кој ве лаже за да го правите ова.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Вие засекогаш ќе бидете запамтени како две или три червени. Еве ќе ти кажам за двете/трите червени.
Кога одев на пазар со татко ми кога бев мал, имаше еден дел каде што паркираа татари со старите лади и продаваа кечап, алва и други ситници. Кога го питаме татаринот колки чини, тоj ни одговара: "две червени" или "три червени". Тоа беа за нас 20 / 30 денара. Се што продававте беше много евтино за нас. Секоj викенд доаѓаа такви за нешто ситно да продадат...бетер од индиjци.
Толку много време доаѓаа каj нас и никогаш не ги научиjа банкнотите...затоа бугар е било отсекогаш за нас асоциjaциjа за глуп и многу сиромашен човек.
Како тркалото се сврте... :)

Член од
21 август 2020
Мислења
53
Поени од реакции
35
Кај вас са идвали цигани от Сандански, Гоце Делчев, Петрич, т.е. от Пиринска Македонија....за две ц'рвени послужваа циганките от Пиринска Македонија....Се ве казниле, и са ве митувале полицајци и царинци от Пиринска Македонија..
Во Пиринска Македонија татари нема.
Ајде сега плукајте...

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Како тркалото се сврте... :)
Како?
Автоматски споено мислење:

Кај вас са идвали цигани от Сандански, Гоце Делчев, Петрич, т.е. от Пиринска Македонија....за две ц'рвени послужваа циганките от Пиринска Македонија....Се ве казниле, и са ве митувале полицајци и царинци от Пиринска Македонија..
Ајде сега плукајте...
Да, зошто од онаа страна на Бугарија Македонците не летувале, не шетале, не знаеме какви се таму.

Член од
21 август 2020
Мислења
53
Поени од реакции
35
Како?

Да, зошто од онаа страна на Бугарија Македонците не летувале, не шетале, не знаеме какви се таму.
Македонците не одеха да продават алва и кетчуп. Циганите одеха....
Во Пиринска татари нема. Има само Македонци(б'лгари де)..според вас се Македонци....со старите лади..

Член од
16 ноември 2020
Мислења
867
Поени од реакции
2.011
Ајде сега плукајте...
Е, многу си...неинформиран. Тие што доаѓаа каj нас беа од Враца, Софиjа, Монтана, Перник, Видин...Татко ми некогаш ги распитуваше...му беше интересно. Си беа чисти татари, а не цигани...сепак се разликувате.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.027
Во Пиринска татари нема. Има само Македонци(б'лгари де)..според вас се Македонци....со старите лади..
received_3503299429749371.jpeg

Ваш е весникот као шо читам ја.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.101
Поени од реакции
23.565
Ti decko ocigledno si bil premnogu mal za da go sfatis znacenjeto na dve crveni. Kakov kecap, kakva alva kakvi sitnici. Tolku bese zenamu ili kjerkamu da ja pucis zad tezga so se veli. Dve crveni.

Da de neznajme nie kako izgledat gjupci, ti treba da ni kazis tatar eden. Tuku koe godiste si. Ako si se rodil tamu 91, 92,93 a tvoite odele na pecalba na kaj tuka, vidi rasprasajse, da ne si pola nas po tatkova strana.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
867
Поени од реакции
2.011
Ti decko ocigledno si bil premnogu mal za da go sfatis znacenjeto na dve crveni. Kakov kecap, kakva alva kakvi sitnici. Tolku bese zenamu ili kjerkamu da ja pucis zad tezga so se veli. Dve crveni.
Да, во право си...не сакав да го спомнам и тaj факт...бидеjки е било уште пред тоа.
Така е, мал бев тогаш...и покасно разбрав за две червени што сѐ можеш да добиеш од бугарките. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom