На Албанија зелено светло.....браво!
После Албанија ќе ни стави вето гарант.....какво ЕУ.....никад.
Прегледај го приврзокот 275036
Бугарија и Романија се најголемите дупки на ЕУ. Самата унија се кае што воопшто ги прими....но во прашање беа други интереси, затоа и влегоа. Бугарија конкретно пред да влезе во ЕУ започнаа инвестиции од типот на ланци на маркети и слично. Памтам прво беше францускиот ланец Метро и така постепено.
Но џабе им е......се додека ти скока џандар скриен во грмушка додека возиш по пат, и те гребе по некоја цигара, или еднаш влажни марамици еден нивни џандар ме гребеше....прљави му биле рацете.....и ред други мизерии што сум ги гледал таму......сакам да кажам прошетале покрај ЕУ.
А убаво ги памтам уште кога имаа по два-три производи на рафт во самопослуга. Кога си се редеа по леб и млеко во колона, рестрикции на струја кога имаа и се по ред. Во Цум во Софија, се живо багатела....неамвме парите каде да ги потрошиме таму.
Пред две години....искуство на БГ граница.....носам во кола половен браник за кола на другар во Скопје. Бугарот прво ми вели, забрането е да изнесеш од БГ половни делови....ќе ти го конфискувам браникот. Се продаде за 10 лева......за никакви 5 евра ме пушти.....мизерија.
Ете на кое "ЕВРОПСКО" ниво се, такви и ќе си останат.