Влада на Македонија

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.283
Поени од реакции
22.971
https://sdk.mk/index.php/svet/ungarija-i-polska-go-blokiraa-budhetot-na-eu-poradi-klauzulata-za-pochituvane-na-vladeeneto-na-pravoto/

Во контекст на напишаното.

Очигледно носењето одлуки со конзенсус е најголем камен околу вратот за ефикасноста на ЕУ како институција.
Втор најголем imo, најголем проблем им е немањето унифицирана фискална политика (Италија тик ток). Па ЕУ армија ќе правеле дечките, прво прашање на кое ќе заглават е кој јазик ќе се употребува.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.314
Поени од реакции
18.388
Ги следам македонските тв емисии за последните два месеца не видов ни една во која се збори добро за Б'лгарија само навреди или лажни вести ?
Само до дополнам, не знам што си глеал, ама мнозинството од популацијата беше тотално индиферентна за Бугарија пред да излезе муабетот за ветото. Ја дури не го ни регистрирав тоа, дур не свативме дека сте сериозни. Со пријатели нонстоп зборам за политика и ова со Бугарија го дискутиравме прв пат пред некоја недела. До тој степен никој не се замараше со вас. Очигледно некој ви билдал атмосвера таму, сеа уживајте.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
тоа мислене е на вашиот екс премиерот не мое.штом ти си по добро запознаен од него и кажуваш дека не е така добро ,не сум знаел дека има толку паметни луге овде. па дај да те гласаме за премиер штом имаш толко големо искуство
Море абдал еден, ништо не разбираш. Ние сме еден народ, да бидам попрецизен од Созопол до Триглав живее овде еден народ.

Ама вашата шизофренија не ви дава да размислувате нормално, затоа што тоа ви е вградено во државноста, креирани како вештачка нација од страна на Русија.

Не може да сте во исто време и Бугари и Словени. И тоа ги прави сите проблеми до ден денес.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Искрено се сомневам дека бугарчињава можат ова да си го дозволат, така да ако треба да ставам пари, пре би се кладел дека Франција или Холандија не ебаваат.
ова е вашиот проблем. мислевте дека повторно ќе помине. Овој пат не погодивте. И од сега, мислам дека вашите броеви нема да работат. Романсата заврши, се освестивме

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Нормално дека ќе те вреѓаат кога дремеш во политички теми, оди во подфорум Филм и ТВ не верувам некој да те вреѓа.
Искрено Бугарија беше непостоечка тема во македонската јавност дур не се избацивте со ветото. Не те разбирам, каква негативна атмосвера видовте пред муабетов за ветото? Ај да ми речеш порано во време на Грујо, ама последниве 3-4 години Бугарија ни беше на крај на памет.
Пробувам да го разберам вашиот долгорочен интерес со ова и не можам да најдам логика.
1. Нема да имате друга влада во иднина што воопшто ќе седне да преговара.
2. Од неутрално - пријателски народ станавте број 1 непријател, успеавте да го заземете местото на грција. Ако ви е од интерес да се зближиме, го направивте сосема спротивното.
3. Бидејки Македонија е блокрирана во ЕУ, алтернатива ќе биде Турција, а не Русија како што некој замислуваат. Не глеам ни тоа како ви е од интерес.
Ете пробај објасни ми што добивте со тоа, освен што ни го зачукавте. И ова дури е дискутабилно, зашто веќе имаше сигнали од ЕУ дека не планираат нови членки.
моментно темата е актуална за тоа ја следам
точно е имаше смируване за година и пол не повеке
долгорочниот интерес е да се разчисти проблемот со историјата (не под бугарски диктат)а како е запишано во договора со докази и факти не со рекла кажала муабети
Сметаме дека во време на југославија македонската историја е маниполирана за да се мрази се што е бугарско и денес продолжава де се користи за истата цел.
Кога се разчисти со тоа ке добиете се што сакате од нас
Имавте три години со мешовитата комисија намерно е кочевте работата и бугарската влада се изнервира и веке немаме доверба кон вас.
Зашто ви треба да барате друг сојуз засукајте ракави решете го проблема со историјата и можете уште следната година да почнете преговори и б'лгарија ке направе се за да бидете првата д'ржава од западен балкан в ЕУ
Автоматски споено мислење:

Море абдал еден, ништо не разбираш. Ние сме еден народ, да бидам попрецизен од Созопол до Триглав живее овде еден народ.

Ама вашата шизофренија не ви дава да размислувате нормално, затоа што тоа ви е вградено во државноста, креирани како вештачка нација од страна на Русија.

Не може да сте во исто време и Бугари и Словени. И тоа ги прави сите проблеми до ден денес.
абдал реченицата е от лјублјаница до босфора
вештачката нација почна во 1878 и приклјучи во 1885
и ти не може да си античак лепотан,хунза словен,партизан, и вмро-ец во исто време ама не ти д'ржам предаване

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.282
Поени од реакции
15.423
долгорочниот интерес е да се разчисти проблемот со историјата (не под бугарски диктат)а како е запишано во договора со докази и факти не со рекла кажала муабети
Сметаме дека во време на југославија македонската историја е маниполирана за да се мрази се што е бугарско и денес продолжава де се користи за истата цел.
Имавте три години со мешовитата комисија намерно е кочевте работата и бугарската влада се изнервира и веке немаме доверба кон вас.
Зашто ви треба да барате друг сојуз засукајте ракави решете го проблема со историјата и можете уште следната година да почнете преговори и б'лгарија ке направе се за да бидете првата д'ржава од западен балкан в ЕУ

и ти не може да си античак лепотан,хунза словен,партизан, и вмро-ец во исто време ама не ти д'ржам предаване
Ти упорен.....и јас упорен.....

120601948_117899806735103_5319819513190049530_n.jpg

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
членовите на форумот од македонска страна се вознемирија нешто. И бидејќи нема ништо значајно да се каже освен татари, матари. Но да им покажем разбирање...;)
Ама сте опседнати со Македонциве за стапот може да ни се фатите. Во Европа и онака ве сметаат за најдно народ па изигравате вратари. Имате среќа ментално хендикепиран Заев начекавта да беше друг малце отпор да дадеше ќе добиевте неколку воспитни од Европскиве држави ќе се вратевте назад во дупката од каде излеговте.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344

Секоја сличност со еден актуелен премиер на една пријателска држава е сосема неслучајна.

Monge Khan

Инфантилно.... како секогаш ... и како 90% от патреотите на форумов.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Јас не сум антички, јас сум Словен.
Ама ти врска немаш што си, ти кажале не ти докажале.
Нема самосвесна нација во Европа што има цар/крал од друг народ и друга религија.

Само кај вештачки држави го има тоа, извадени од г'зот на некоја голема сила. Ги ослободуваат, му прават историја и му клават крал/цар од пичку си мајчине и му кажуваат што се.

Последно уредено:
Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
[/QUOTE]Јас не сум антички, јас сум Словен.
Ама ти врска немаш што си, ти кажале не ти докажале.
Нема самосвесна нација во Европа, што има цар од друг народ и друга религија.
[/QUOTE]

А има ли такива држава на којато е сменено знаме, име а сега и јазик веројатно. Аз барем друга освен Македонија не знам:icon_lol:

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
А има ли такива нација на којато е сменено знаме, име а сега и јазик веројатно. Аз барем друга освен Македонија не знам:icon_lol:
Погодив а ?
Право во центар, поарен од Васко Ефтов сум. ;)

Не ви треба вас на Бугарите историчари од кај нас, ви требаат Психолози и Психијатри.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Погодив а ?
Право во центар, поарен од Васко Ефтов сум. ;)

Не ви треба вас на Бугарите историчари од кај нас, ви требаат Психолози и Психијатри.
С какво погоди, че сте словени?
Като го гледам вашиот Ангушев, баш на словен ми мјаза:pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom