Влада на Македонија

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Ова вие што го правите нема никаква врска со Европа и Европски вредности. Само си докажувате дека не припаѓате таму. Можда не сум во ЕУ ама барем не сум Бугар. Хк пу.
никој не сака да бидеш ,твое демократско право е на самоопределба ,но исто така немаш право да менуваш идентитет на луге кои веке се починати.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.811
Поени од реакции
49.950
Мене најинтересно од се ми се оние полу-бугари во нашиот јавен и политички живот како Љупчо, Димитров, Денко, Петар Богојески, некои од Владиците и компанија, што си мислеа дека до ова нема да дојде. Есапот им беше изгледа дека Бугарија ќе иде таман до таму со барањата, за да ем ја протнат државата во ЕУ и ем за они да си го сочуваат образот дома. Очекува веројатно некоја двосмислена формулација на јазикот и идентитетот која би можеле да парадираат и тука и таму кога ќе идат на баци-рака.

Сега читам плачки и лелекања за стратешката грешка на Бугарија и како сме требало ние да се обединиме и да се работиме на себе, како што впрочем е наративнот после секоја банана што ја добиваме од ЕУ , и каков што ќе биде и во иднина.
Реков, здраво и потребно беше ова за општеството, треба да се почне со тоа да им се ограничи јавниот простор во иднина, а понатака, здравје....

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
никој не сака да бидеш ,твое демократско право е на самоопределба ,но исто така немаш право да менуваш идентитет на луге кои веке се починати.
Знам...се е за човекови права на мртовци.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Велика Б'лгарија, борец за универзалните мртвачки права и слободи. :pos:
Јеби га како ќе оправдаат 4 војни на агресијата за 28 години. Замисли си мало Болварче и учиш...и тогаш нашата земја по четврти пат за 3 децении се обиде да ја прошири територијата и повторно не успеа. И детето главата во земја. Јас веднаш би се откажал од бугаризмот...Мора да си земаат уметничка слобода инаку би се стремеле да кажат дека се Болвари.

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Античка Грција - лулка на демократијата.
Современа Б'лгарија - лулка на некрократијата.

:pos: :pos::pos:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Античка Грција - лулка на демократијата.
Современа Б'лгарија - лулка на некрократијата.

:pos: :pos::pos:
Си живеат во спомени луѓето...додуше колку се палат по стари лични карти и сведителства човек ќе помисли дека имаат фетиш на мртовци.

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Јеби га како ќе оправдаат 4 војни на агресијата за 28 години. Замисли си мало Болварче и учиш...и тогаш нашата земја по четврти пат за 3 децении се обиде да ја прошири територијата и повторно не успеа. И детето главата во земја. Јас веднаш би се откажал од бугаризмот...Мора да си земаат уметничка слобода инаку би се стремеле да кажат дека се Болвари.
мало српче, србија 4 пати се прошерува и денес е по мала от Б'лгарија :tapp:

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Каде во напишаното што си го цитирал се споменува Србија? Ова е некоја некрокатска логика на поврзување на работите?

Назад на темата, гуруто за комуникации на твитер:
Германскиот министер за надворешни работи
@HeikoMaas до @Zoran_Zaev:
Драг Зоран ти си влевател на надеж за многу нерешени конфликти на овој свет, чест ми е да ја врачам наградата на еден реформатор, далекуглед политичар и пред се Европеец !

:pijanco: :pivo2: :icon_lol:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Очигледно сите кои не се Болвари се Срби...ваљда вашиот поим за избор. Или си со нас или си Србин. Некрократија во акција...

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
членовите на форумот од македонска страна се вознемирија нешто. И бидејќи нема ништо значајно да се каже освен татари, матари. Но да им покажем разбирање...;)

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
членовите на форумот од македонска страна се вознемирија нешто. И бидејќи нема ништо значајно да се каже освен татари, матари. Но да им покажем разбирање...;)
И ние ќе ви покажеме разбирање :smirce:

1605545858525.png

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
ГРЧКАТА ВЛАДА ЗА УСЛОВУВАЊАТА НА БУГАРИЈА КОН МАКЕДОНИЈА

Атина вели дека никој во ЕУ не може да ја спречи Софија
Никој не може да спречи земја членка на Европската Унијата да покренува свои прашања во пристапниот процес, рече портпаролот на грчката Влада Стелиос Пецас како коментар на условите кои Бугарија ги поставува кон Македонија на нејзиниот евроинтеграциски процес.
„И ние ќе гледаме, во интегративниот процес, да гарантираме дека се задоволени грчките интереси, нагласи грчкиот портпарол.
https://www.mkd.mk/makedonija/politika/atina-veli-deka-nikoj-vo-eu-ne-mozhe-da-ja-sprechi-sofija

Kajgana Shop

На врв Bottom