Владата најави нови 8000 вработувања

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Eкономските политики на владата ич не ми се допаѓаат барем со 80% од нив не се сложувам. Но, СДС или нема идеи или кога ќе тресне нешто незнае човек дали да плаче или се смее. Кога станува збор за економијата јас сум креан десничар и неолиберал така да секогаш сум гласал за ВМРО-ДПМНЕ бидејќи имаат барем малку десна идеологија иако за мене и тие се „комуњари“.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Го утепа со аудито веќе ете на власт се скоро 8 години што не направат нешто.
Многу ме нервира кога треба нешто да правам без пари како во овој случај да објаснам за овие 6 години кој странски инвестиции ги донеле ама ај ќе ти напишам, Тав аеродромот сега е најмодерен аеродром на балканов, Џонсон Контрол и Џонсон мети работат , Џонсон Контрол е при крај со изградбата на втората фабрика во Штип каде што ќе произведуваат седишта за автомобил, Џонсон Мети започна со изградба на втора фабрика во бунарџик, Кемер електорник фабрика за кондезатори што се гради во бунарџик до есеноска треба да почне со работа, Технохозе во бунарџик се гради, после фабриката што ке прави делови за мерцедес што ке се гради во кавадарци, во Битола кромберг и штуберг фарика за автомобилски кабли , ван хул холандската компанија за автобуси од премиум класата итн итн , ова се факти не приказни и вистина. А пред вистината и боговите молчат. А што направија сдсм за нивното владеење освен пустош и хаос. Тоа е тоа дечки и некого да го викате дека е нечив потрпарол затоа што му се свига дека работите се мрднаа од мртва точка тогаш имате сериозни проблеми каде што некој психијатер би можел да ви помогне. Јас ниту сум член на некоја партија ниту државата ме плаќа. и на никого не го должам мојот успех така да кого сакам можам да фалам кого сакам можам да критикувам тоа е убавината на слободата за разлика од некој што се со партиска книшка од сдсм или од вмро, или се неуспешна животна приказна па сите им се криви тоа е тоа.
Мислев на АУДИто на ЛИОН .......... на инвестицијата мислев ! :D
Има само место Made in Macedonia сега e Made in Germany.Ситница за еден збор толку врева да се дигало, кој се тие Ауди што можеле они да направат. Некој форумџија што цел ден пишува и само меле на празно кога ќе отвори некоја фабрика Наса ќе може да позавиди а не па едно Ауди, што се Ауди за една држава како Македонија ситница што се за нас нас 30 000-40 000 вработувања само од една фабрика, и што другите компании што ке отворат фабрики за да го снабдуваат Ауди што ке отворат уште 10 000-20 000 луѓе ситница и тоа што ќе беше сигнал и за други странски компании да инвестираат овдека се тоа се ситници, затоа како Лион може да не дави за ауди. Македонија може без Ауди а дали Ауди може без Македонија тоа е вистинското прашање. И така.:)

Член од
11 јуни 2011
Мислења
249
Поени од реакции
166
8000 вработувања ми изгледаат како 100.000 гласа,така некако, само нека вработуваат бе оти да не нека работи народов плачиме за работа кога ја нема бегаме кога ја има сите сакаме в канцеларија...тое

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Многу ме нервира кога треба нешто да правам без пари како во овој случај да објаснам за овие 6 години кој странски инвестиции ги донеле ама ај ќе ти напишам, Тав аеродромот сега е најмодерен аеродром на балканов, Џонсон Контрол и Џонсон мети работат , Џонсон Контрол е при крај со изградбата на втората фабрика во Штип каде што ќе произведуваат седишта за автомобил, Џонсон Мети започна со изградба на втора фабрика во бунарџик, Кемер електорник фабрика за кондезатори што се гради во бунарџик до есеноска треба да почне со работа, Технохозе во бунарџик се гради, после фабриката што ке прави делови за мерцедес што ке се гради во кавадарци, во Битола кромберг и штуберг фарика за автомобилски кабли , ван хул холандската компанија за автобуси од премиум класата итн итн , ова се факти не приказни и вистина. А пред вистината и боговите молчат. А што направија сдсм за нивното владеење освен пустош и хаос. Тоа е тоа дечки и некого да го викате дека е нечив потрпарол затоа што му се свига дека работите се мрднаа од мртва точка тогаш имате сериозни проблеми каде што некој психијатер би можел да ви помогне. Јас ниту сум член на некоја партија ниту државата ме плаќа. и на никого не го должам мојот успех така да кого сакам можам да фалам кого сакам можам да критикувам тоа е убавината на слободата за разлика од некој што се со партиска книшка од сдсм или од вмро, или се неуспешна животна приказна па сите им се криви тоа е тоа.
Навистина не сакам да дискутирам со такви како тебе и ова ми е последен пост.

Наброја 3 инвестиции пред да влезеш во зоната на ЌЕ . Значи само 3 поголеми инвестиции ( ако можат и да се наречат поголеми кога Џонсон мети и Контрол не вработуваат заедно 800 луѓе ) во истото време во Македонија индустријата опаѓа за по 1-3% секоја година веќе неколку години ( тоа значи во превод отпуштање на вработници ).

Секој месец по илјадници луѓе тргаат од списоците на невработени само за го одржат истото ниво на невработеност.Повеќе од 50% од буџетот ни иде на плати и пензии уште малце до 3то колено ќе почнат да се издржуваат од пензии.

И те молам прекини со таа приказната јас сум успешен приватен бизнисмен и не сум член на партија таквите приказни на форум не ти вредат ама баш ништо.Преку тастатура можеш и кралицата на англија да тврдиш дека си а уште помалку имаш право да ги навредуваш другите.

Што ние будали сме,нафта пиеме па ќе поверуваме на приказниве дека се е подобро или дека ќе биде подобро.Ако сам си веруваш воопшто на глупостиве пиши ми порака да ти дадам број продавам еден мост во центар.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095

Наброја 3 инвестиции пред да влезеш во зоната на ЌЕ . Значи само 3 поголеми инвестиции ( ако можат и да се наречат поголеми кога Џонсон мети и Контрол не вработуваат заедно 800 луѓе ) во истото време во Македонија индустријата опаѓа за по 1-3% секоај година веќе неколку години ( тоа значи во превод отпуштање на вработници ).

Секој месец по илјадници луѓе тргаат од списоците на невработени само за го одржат истото ниво на невработеност.Повеќе од 50% од буџетот ни иде на плати и пензии уште малце до 3то колено ќе почнат да се издржуваат од пензии.

И те молам прекини со таа приказната јас сум успешен приватен бизнисмен и не сум член на партија таквите приказни на форум не ти вредат ама баш ништо.Преку тастатура можеш и кралицата на англија да тврдиш дека си а уште помалку имаш право да ги навредуваш другите.

Што ние будали сме,нафта пиеме па ќе поверуваме на приказниве дека се е подобро или дека ќе биде подобро.Ако сам си веруваш воопшто на глупостиве пиши ми порака да ти дадам број продавам еден мост во центар.
Значи цело време јадеш бурек ништо не правеле и кога ти напишав што е направено и што се прави пу пу не важи ми викаш и одма почна мостови да продаваш, смешен си сакаш да се курчиш па кога ке ти побијам фактите бегаш и плачеш и кажуваш дека нема веќе да си дебатирал , аматерско-детска работа.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Значи цело време јадеш бурек ништо не правеле и кога ти напишав што е направено и што се прави пу пу не важи ми викаш и одма почна мостови да продаваш, смешен си сакаш да се курчиш па кога ке ти побијам фактите бегаш и плачеш и кажуваш дека нема веќе да си дебатирал , аматерско-детска работа.

Зема да набројуваш наброја 80% работи со ЌЕ додека од останатите 20% 2 фабрики вработуваат заедно околу 800 луѓе и тоа се за 6 години.И на крај ти си имал аргументи.

Ти свесен ли си што пишуваш.

М

Мартин`

Гостин

Наброја 3 инвестиции пред да влезеш во зоната на ЌЕ . Значи само 3 поголеми инвестиции ( ако можат и да се наречат поголеми кога Џонсон мети и Контрол не вработуваат заедно 800 луѓе ) во истото време во Македонија индустријата опаѓа за по 1-3% секоја година веќе неколку години ( тоа значи во превод отпуштање на вработници ).

Дека е подобро од порано тоа е сигурно, дека треба да биде уште подобро - треба.. дека не е перфектно - не е.

Инаку кога веќе зборуваш за вработување не ги заборавај и земјоделците, знаеш колку земјоделци во изминатиот период се регистрираа како индивидуални земјоделци и имаат бенефит од тоа. Знаеш колку се покачени субвенциите за разлика од минатото на скоро сите земјоделски производи ? Посебно на тутунот ете ќе го издвојам. Знаеш колку винарски визби се отворија со субвенцијата на државата која им враќа 50% од парите, исто така знаеш колку со колку нова механизација се опремија земјоделците со програмите на владата со кои им враќа 50% од парите ? Има раздвижување, и сум оптимист :)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Зема да набројуваш наброја 80% работи со ЌЕ додека од останатите 20% 2 фабрики вработуваат заедно околу 800 луѓе и тоа се за 6 години.И на крај ти си имал аргументи.

Ти свесен ли си што пишуваш.
Имаш 21 година уште мама и тато те ранат ниту знаеш во времето на сдсм колку беше данокот ниту сега откако дојде вмро на власт колку е данокот ниту знаеш колку се плакаше социјално и здравствено во времето на сдсм ниту сега во времето на вмро.Така да малце пошироко се гледаат работите од само тоа колку С.Д.И и а донесено некоја влада.ај да не објаснувам понатака зошто и онака нема да сфатиш. Јас подржувам идеи и успешни проекти. Не партии ама за тебе ова е светлосни години далеку да го сфатиш.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Ако, нека има отворање на работни места. Нас не треба да не интересира колку луѓе има во администрација и како владата ќе се снаоѓа со тоа. За тоа си знае самата влада. И се знае дека е предизборна кампања, океј си е и тоа, се разбира дека секој си има своја кампања, кој како ќе ја спроведе тоа е друга работа. Само нека НЕ вработуваат само членови од нивната партија бе мајка му стара.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Конечно некој да им излезе во пресрет на граѓаните. Го поддржувам потегот на Владата на Република Македонија. :cuc:
Сега ќе ти залепат етикета дека си тешка Вмровка зошто овде на форумот ако нешто ти си свига што ќе направи владава одма стануваш неподобен и мета за лечење на разно разни фрустрации:rolleyes:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
ti si vo prava prijatel ova vlada e najdobra do sega za makedonija najvise pravi za makedonia
Како тоа мислиш оваа влада најмногу направила за Македонија ?? Што тоа направила, навистина не ми е јасно !
26 год. сум и уште од мало дете следам политичка ситуација, не сум ничив ниту симпатизер ниту пак член со членска книшка, чисто онака ги следам работите, прво беше Бранко, па Љубчо, па пак Бранко+Хари+Буч, па еве сега Грујо е последниве 6 год. и искрено да кажам мислам дека се сите потполно исти во секој поглед и не гледам големи разлики во владеењето на Бранко и владеењето на Грујо ........... е сега владењето на Љубчо, беше доста турбулентно тоа време, 1999 год. имаше војна(бомбардирања) северно од нас и имавме едно 300-400 илјади (Косоварски избеглици) во државава, после 2 год. во 2001 год. па имавме воен конфликт, така да тоа време беше доста бурно, после на 15ти септември 2002 год. дојде мистер Бранко и.т.н. и.т.н. ................ од тогаш навака негледам никакви промени ........... или сум слеп и глув, или пак навистина е така како што мислам !

T

Tetro

Гостин
Нови 8000 вработувања, непосредно пред избори.
Кој бил да полага испит за државен службеник, знае како се примаат и како се одбиваат кандидатите....

Некој рече:
"во групата имавме и лица кои не знаеја ниту да кликнат со маусот, а беше очигледно дека ќе се вработат".

Друг рече:
"Не ми беше дозволено да видам кои прашања ги имам погрешно одговорено, со изговор дека и тие немаат увид во системот кој го спремиле".

За повеќе, пробајте си ја среќата некогаш.
http://www.ads.gov.mk/

Kajgana Shop

На врв Bottom