Владата најави нови 8000 вработувања

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Избори се ближат и некој решил да ги добие убедливо. Ова и не е некоја економска мерка.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Само едно прашање до Лавчето, што од петни жили се отепа бранејќи ја секоја мерка, зошто да верувам на ова ветување кога се си мислам дека ветувањето за 8 миљарди евра инвестиции од пред 2-3 години не е остварено, ама ич.
Иди први прочитај ги моите мислења на темава па види дали ја бранам или ја напаѓам мерката. Ок Бетмен:) Зборење на памет е многу лоша работа. Инаку почестен сум што ме бараш да се произнесам зошто пример јас никат не би те повикал да се произнесеш патем јас не ни знаев дека ти постоиш.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Само едно прашање до Лавчето, што од петни жили се отепа бранејќи ја секоја мерка, зошто да верувам на ова ветување кога се си мислам дека ветувањето за 8 миљарди евра инвестиции од пред 2-3 години не е остварено, ама ич.
Печатна грешка било бе, сакале 8 милиони евра инвестиции да кажат. :ROFLMAO:

Човек што ќе го одбие АУДИ и што ке избрка над 300 000 луѓе итн....не заслужува повеќе од да се плука, така да ќе ја искористам оваа прилика уштеднаш да му порачам да иде у П.М. Ауди да влезеше кај нас, Македонија ќе имаше многу поинаква економска ситуација и ти ако мислиш дека некој што ни го ускратил тоа задоволство не заслужува да се плука и да се пцуе ок тогаш........
Ти сериозно мислиш дека една компанија ќе ја сменеше економската ситуација во државава? :facepalm:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Човек што ќе го одбие АУДИ и што ке избрка над 300 000 луѓе итн....не заслужува повеќе од да се плука, така да ќе ја искористам оваа прилика уштеднаш да му порачам да иде у П.М. Ауди да влезеше кај нас, Македонија ќе имаше многу поинаква економска ситуација и ти ако мислиш дека некој што ни го ускратил тоа задоволство не заслужува да се плука и да се пцуе ок тогаш........
:facepalm: Друг пат вака сам изјави да ти текнува, не! Че си прочиташ фино лепо таму од штаб што ти напишале, и ќе копираш овде. Оти гледам, со право не ве остава да си имате свое мислење.

И пази богати, меркава. Тие што зеле кредит од државата, да мора да вработат. Ами ако не ми оди бизнисот доволно, да вработам друг?

Башка, малку има што „работат“ во администрација, а не одат на работа, фазла требало резервисти.

Само едно не ми е јасно. Сега државава ако зема кредити на две недели, плус на одложено плаќање, што по 5 години? Ко ќе требаат пак кредити, а овие ќе треба да се враќаат?

Greece wait for us!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Иди први прочитај ги моите мислења на темава па види дали ја бранам или ја напаѓам мерката. Ок Бетмен:) Зборење на памет е многу лоша работа. Инаку почестен сум што ме бараш да се произнесам зошто пример јас никат не би те повикал да се произнесеш патем јас не ни знаев дека ти постоиш.
Пак не ми одогвори, треба ли да се верува на вакви работи кога ветувањето за 8 миљарди испадна една голема лага, иначе многу поголема лага и од миљардата што ја ветуваше Циле или лагата на Бранко дека ќе вработи по еден човек у фамилија.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Недај се администрацијо 200 тисучна ................ :ROFLMAO:
Абе од кај ќе се најдат толку пари за плати на волкава администрација бе луѓе, кога стопанството ни е ко скинат куртон ........... ??
Како што тргнало администрацијата за кратко време ќе рипне на ~200 илјади, пензионери имаме ~300 илјади, а башка и фамилии на социјална помош, нега на болни лица и.т.н. се чудам кое е тоа наше толку моќно и продуктивно стопанство кое може да го напумпа буџетот до таа мера, за да можат сите овие погоре наброени категории да се прехранат ?!

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Пак не ми одогвори, треба ли да се верува на вакви работи кога ветувањето за 8 миљарди испадна една голема лага, иначе многу поголема лага и од миљардата што ја ветуваше Циле или лагата на Бранко дека ќе вработи по еден човек у фамилија.
Абе тоа они по старите валути гледале.Тоа 8 миљарди 80 евра ти е .Јас мислам дека своите проекции владата ги надмаши за барем 10 000%

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
[quote="I

Ти сериозно мислиш дека една компанија ќе ја сменеше економската ситуација во државава? :facepalm:[/quote]
Иди први дознај колку деситици илјади вработувања носи една фабрика за производтсво за коли, иди дознај колку придружни компании се отвараат дополнително. иди научи што значи за странските инвестиции што значи АУДИ да инвестира во македонија кој сигнал е тоа , па после дојди изигравај ми економски експерт и после трескај си ја со раката главата:P

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
ОК е да работат луѓето, немам ништо против некој да се вработи, ама барем да знае што работи, да има некакво искуство, пракса, да има волонтерски стаж неколку години и.т.н. а не да се вработуваат лица со без ниту еден саат работно искуство на местото на кое ќе бидат вработени и тоа за стално !
Работите смрдат и тоа многу, во здравството на пр. има лица кои волонтираат по 5, па и повеќе од пет години и кои имаат пракса и стручност, ама не ги вработуваат нив иако имаат повеќегодишен волонтерски стаж, пракса и искуство туку вработуваат лица од џенем(од сосема други градови) кои немаат обавено ниту еден ден пракса на местата на кои се вработуваат, а приказната е потполно иста и со овие нови 8 илјади вработувања во разни гранки од држ.администрација !
Така да и оваа владина мерка е уште еден скинат куртон и ништо никаде и ништо ново ! :tapp:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
:facepalm: Друг пат вака сам изјави да ти текнува, не! Че си прочиташ фино лепо таму од штаб што ти напишале, и ќе копираш овде. Оти гледам, со право не ве остава да си имате свое мислење.

И пази богати, меркава. Тие што зеле кредит од државата, да мора да вработат. Ами ако не ми оди бизнисот доволно, да вработам друг?

Башка, малку има што „работат“ во администрација, а не одат на работа, фазла требало резервисти.

Само едно не ми е јасно. Сега државава ако зема кредити на две недели, плус на одложено плаќање, што по 5 години? Ко ќе требаат пак кредити, а овие ќе треба да се враќаат?

Greece wait for us!
Ме заболе мене и за Вмро и за СДСМ и за тебе јас не работам под државна администрација ниту имам нечија книшка така баш ме заболе за твоето експертско мислење. А ти што ни си успејал во животот и лечиш фрустрација те разбирам не е лесно. А кој е квалитетен ке успее кој не го бива ќе си наоѓа изговори.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
[quote="]

Иди први дознај колку деситици илјади вработувања носи една фабрика за производтсво за коли, иди дознај колку придружни компании се отвараат дополнително. иди научи што значи за странските инвестиции што значи АУДИ да инвестира во македонија кој сигнал е тоа , па после дојди изигравај ми економски експерт и после трескај си ја со раката главата:P
Го утепа со аудито веќе ете на власт се скоро 8 години што не направат нешто.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Имаш и од влада и од вмро поштенски адреси или mail адреса фино лепо ќе ги прашаш па кога ке ти одговорат пренеси го и тука писмото.
Јас да изигравам портпарол нечив , или адвокат нечив а немам ништо од тоа не фала:)

Kajgana Shop

На врв Bottom