Си биле еден глушец, уште еден и уште еден. И се договараат искачаат у некоја кафана седнуваат на маса и викаат конобарката, уствари она кртица да ти била. Едниов вика: дај мене една текила, другиов вика: мене еден коњак, третиов вика: море дај една ракија шљивка. Носи кртицава и овие бап на екс. Уште една тура. Така едно 10 тури коа глеаат лилјаци пуна кафана. Ја викаат конобарицата и ја прашува едниов: што овде стално идат лилјаци? Да бе вика кртицава овде исклучиво слепи глувци идат што се чудиш. Едниот глушец му шепка: Брат ај да бегаме не ни треба фрка со лилјаци. Не бе вика келнеркава уживајте не гледаат ништо овие ќори се напраиле. Ти мори гледаш? и вика едниов глушец. Ами за што носам олкаи тегли, вика оваа. Епа, вика глушецов, ај куцај сметка и да бегаме. Дава сметка, вадат пари овие и излагаат надвор. Кај најде бе ти од сите места тука у ваква дупка лилјаци кај што излагаат? Ај бе што има везе и ние сме сеа ко нив малце ќори мишеви се начукавме ко дупе нели. Леле ќути не можам да стојам , вика другиот. Седнуваат на една клупа и палат цигара тројцата. Абе брат што ке праиме сеа? Седи одмори малку цигарче да допушиме па ке идеме кај не носи патот. И вади едниов џоинт и го пали. Од кај ти е бе тоа? прашува третиов. Абе кај што живеам у куќана моја има еден човек пуши нон-стоп па ја сокри вчера у едно дупче у ѕид а не знае дека дупчето ми е мене инбокс за пошта, коа глеам синоќа пред да излезам си ја земав и останав дома на крај се напраив лом и дојде чоеков ја бара тревката, а ја брат го глеам од дупче и се газам од цивкање типов скрена кај му е тревата и на крај излезе негде не го видов денес. Земи на. Зима едниов дим-два шаље даље и третиов вика: море сеа едно сиренце добро би ми дошло. Вчера што убаво сиренце си земав мх мхм. Кај го зема? прашуе другиов. Како бе кај па дома. Глеам ја стапица постаено и со опашот тап ја активирам тоа шипката убитачна што се спушта у дел од секунда ја фаќам со заби и ја дигам нагоре надоле едно 20 пати мишичи вежбам и апетитот да ми се зголеми малце. -Пфффххх! се убацува третиот: Ја секое сабајле пред дупкана моја глеам отров остаено али ја си го зема у раце и го ситнам у два потега го праам прав отровот и го стаам у кафе за поубо да ме отрезни. И првиов: Тапа сте , ај касно е да си идеме по дома и така мачката ме чека треба да ја ебам.