statusQuO
Модератор
- Член од
- 18 јуни 2008
- Мислења
- 13.038
- Поени од реакции
- 7.617
Па зашо у продавница сеуште АЈВЕР се викаНи го вратија Словенците правото на името, чинам пред 2 години уште.
Па зашо у продавница сеуште АЈВЕР се викаНи го вратија Словенците правото на името, чинам пред 2 години уште.
Сите нешто македонско си присвојуваат -од историја до култура, обележја...ништо чудно. Чудно е што нашиве не покушаваат да присвојат ништо од другите соседи. Може на пример да ставиме заштита на чварките.Србите си го присвоија ајварот.
Па само Срвите да не го измислија..или само Словенците,па да си го брендираат како свој..ебатеАбе ние па да не ги имзмисливме случајно коа одевме на борби со Аце до Индија :Р Сигурно се правел во цел овој простори србија, црна гора, македонјиа, хрватска.
Брендирање и објавување на википедиа се два различита поима. Мора ли да има толку глуп човек ко тебе што се нарекува македонец и нон стоп плаче ко пичка. У овој момент сега ти можеш да пишеш како се производи ајвар у Македонија да го објавиш на Википедија и веруј ми дека никој у Србија нема да се оптеретува. Што си толку глуп пичка ли му материна. Додавката Српски Кавијар е клучен во текстот и стварно не ми се верува колку глуп народ има у државава.Па само Срвите да не го измислија..или само Словенците,па да си го брендираат како свој..ебате
Мислам дека Словените ги победија Визиготите во битка за Ајварот.Ајварот како производ со името “ајвар“ е веќе “присвоен“.
Словените мислам го патентираа производот под име ајвар.
Затоа нашено “лутенка“ ќе се вика ебате Шо нема благе везе со ајвар.
Мили Милојко,ај види како е темата..Брендирање и објавување на википедиа се два различита поима. Мора ли да има толку глуп човек ко тебе што се нарекува македонец и нон стоп плаче ко пичка. У овој момент сега ти можеш да пишеш како се производи ајвар у Македонија да го објавиш на Википедија и веруј ми дека никој у Србија нема да се оптеретува. Што си толку глуп пичка ли му материна. Додавката Српски Кавијар е клучен во текстот и стварно не ми се верува колку глуп народ има у државава.
Брендирање и објавување на википедиа се два различита поима. Мора ли да има толку глуп човек ко тебе што се нарекува македонец и нон стоп плаче ко пичка. У овој момент сега ти можеш да пишеш како се производи ајвар у Македонија да го објавиш на Википедија и веруј ми дека никој у Србија нема да се оптеретува. Што си толку глуп пичка ли му материна. Додавката Српски Кавијар е клучен во текстот и стварно не ми се верува колку глуп народ има у државава.
Мили Милојко,ај види како е темата..
Википедија: Ajvar, or Serbian Caviar
значи не се збори за брендирање него за Википедија и тоа што е напишано (нека ме исправи авторот ако грешам) , а и Србите не би се замарале..ахахх ,нешто тука не ми штима.. вие сте родени провокатори
Јас и уште илјадници други цел живот си го викаме АЈВЕР па шо..?Па зашо у продавница сеуште АЈВЕР се вика
Види, кој пробал словенски ајвар никад нема да го купи. Оној кој ќе проба македонски или српски ајвар правен на традиционален начин веруј ми дека ќе се врати пак да купи. Така да змајчеки само серат а за кур не ги бива.И ти и ја сме глупи..додека се караме ние чив е, Словенците си го брендираа..
Не коментирај ако не допринесуваш во разговорот. Можеш за скопчаш кои се импликациите од тоа што оставаме некој друг да го промовира препознатлив македонски бренд како свој производ?Јас мислам дека веќе е време да ја нападнеме Србија. Ваков скандал е незамислив!
охридмк, глуп си ко ќумбе за ајвар :helou:Jas samo se cudam sto ke pravime koga nekoj .urov ke go prisvoi pa togas kako ke go vikame, ebate budalija, ovoj ova patentiral, drugiout nesto drugo i sve taka do beskraj, kaj odi bre svetov so vakvi glupavi zakoni.
Не е доверлив извор ама е број 1 извор на интернет :nenene:Само да додадам дека википедија е слободна енциклопедија и секој може да пише што сака за се и сешто
затоа википедија и не е некој доверлив извор
срамежливо претставување...веројатно, најверојатно, можеби...инаку турците османлии правеле и јаделе кавијар? Интересни факти у википедијаАјвар (од тур. havyar, „солена икра“) е специјален вид на салата, направена од црвени пиперки. Ајварот е еден од највкусните специјалитети и најголемите тајни на балканската кујна, и веројатно води потекло од Македонија.